To The Bone – Μια διαφορετική ταινία που σίγουρα θα σας προβληματίσει

Η ταινία για την νευρική ανορεξία “To The Bone” είναι σίγουρο πως θα σας συγκλονίσει. Η Ellen (η πρωταγωνίστρια) της ταινίας παλεύει να γίνει κόκκαλο, αδιαφορώντας για την υγεία της. Η αλήθεια είναι πως όταν την πρωτοδείτε θα σας φανεί σίγουρα αδύνατη αλλά και εξαιρετικά όμορφη. Η συγκεκριμένη ταινία προσπαθεί να αναδείξει τις πραγματικές συνέπειες τις ανορεξίας και να παρουσιάσει την δύσκολη καθημερινότητα που ζουν τα άτομα που πάσχουν απο αυτήν. Η σκηνοθέτης θέλει να δώσει το μήνυμα πώς πολλοί νέοι, που πάσχουν από ανορεξία ή βουλιμία, προέρχονται από προβληματικά οικογενειακά περιβάλλοντα, χωρίς όμως να θέλει να τους δικαιολογήσει.

Όσο αφορά τους πρωταγωνιστές της ταινίας έχουμε από τη μια πλευρά τη βιολογική μητέρα της πρωταγωνίστριας, που την υποδύεται η Lili Taylor και την σύντροφό της η Brooke Smith, που μετά την Σιωπή των Αμνών, εμφανίστηκε στα Six Feet Under, Grey’s Anatomy και πιο πρόσφατα στο Ray Donovan. Απ’ την άλλη πλευρά έχουμε τον γιατρό, που τον υποδύεται ο Keanu Reeves.

Αποτέλεσμα εικόνας για to the bone

Σε γενικότερες γραμμές η ταινία θα σας σοκάρει, θα σας κάνει να αναλογιστείτε και να συνειδητοποιήσετε ότι η οποιαδήποτε διατροφική διαταραχή είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα στους έφηβους. Επιπρόσθετα, ακούγεται πως το όλο περιεχόμενο της ταινίας θα μπορούσε πολύ εύκολα να είχε ακυρωθεί λόγο του ότι η πρωταγωνίστρια έδωσε όντως μάχη πριν από κάποια χρόνια με τις διατροφικές διαταραχές και πως παρουσιάζεται μια ωραιοποιημένη εκδοχή της κατάστασης αυτής. Συγκεκριμένα, η ηθοποιός Lily Collins αποκάλυψε στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Sundance Film Festiva πως “Η ταινία ήταν πραγματικά σημαντική για μένα, καθώς ως έφηβη, υπέφερα από διατροφικές διαταραχές”

Αποτέλεσμα εικόνας για to the bone

Η ταινία “To The Bone” δεν είναι μια θαρραλέα ταινία και σας προτείνουμε να το σκεφτείτε διπλά πριν να την δείτε. Έχει επικίνδυνες σκηνές μαζεμένες και ειδικά για κάποιον που έδωσε ή δίνει την μάχη με την ανορεξία θα είναι αρκετά δύσκολο να την παρακολουθήσει. Τα διάφορα social media αποκαλούν την ταινία ως “χειροβομβίδα”, γιατί οι ηθοποιοί παρουσιάζονται με αδύνατες, αλλά παράλληλα όμορφες σιλουέτες, με ωραία ρούχα και η κατάστασή τους φαίνεται να βρίσκεται εντός ελέγχου.

Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 14 Ιουλίου σε κινηματογράφους του εξωτερικού, αλλά μπορείτε να την παρακολουθήσετε επίσης μέσα από το Netflix. Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε πως το Netflix είναι η δεύτερη φορά που προκαλεί με τέτοιες σκηνές, εφόσον έχει ήδη ενοχλήσει μεγάλο μέρος του κοινού του από τον τρόπο που παρουσιάζει την εφηβική αυτοκτονία στην σειρά “13 reasons why”.

 

gif03

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s