Kingpin: Ο βασιλιάς του εγκλήματος

Το Geek Cultura συνεχίζει τα αφιερώματα προς τον μαγικό κόσμο των κόμικς και σήμερα θα μιλήσουμε για το origin story ενός από τους πιο εμβληματικούς villain της Marvel, του Kingpin. Ένας villain που ταλαιπώρησε πάρα πολύ ήρωες όπως ο Spider-Man, o Punisher και ο Daredevil, και ο οποίος μετράει πλέον πενήντα χρόνια ζωής. Ας ξεκινήσουμε!

Το ολοκληρωμένο του όνομα ήταν Wilson Grant Fisk και η όψη του είναι γνωστή σε όλους. Μεγαλοπρεπής και κυριολεκτικά τεράστιος. Φαλακρός, δύο μέτρα ύψος και πέραν των 200 κιλών, ο Φισκ είναι ένας από τους πιο μεγαλόσωμους villain στον κόσμο των κόμικς. Φυσικά την ιδέα για τον Kingpin την είχε ο Stan Lee, με το αρχικό σχέδιο του να ετοιμάζεται από τον John Romita Sr. Την πρώτη του εμφάνιση την πραγματοποίησε στο τεύχος #50 του Amazing Spider-Man, τον Ιούλιου του 1967.

Ο Φισκ είχε ως βάση την Νέα Υόρκη, όμως η εγκληματική του δράση ήταν σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ κατά καιρούς είχε πληρωμένους δολοφόνους να εργάζονται για αυτόν, όπως είναι οι Bullseye, Electra και Typhoid Mary.

Όταν ήταν νεαρής ηλικίας ο Φισκ έπεσε θύμα bullying, με τον ίδιο να αποφασίζει να πάρει όγκο στο σώμα του για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους νταήδες. Από νεαρή ηλικία έμπλεξε στον εγκληματικό κόσμο, ενώ τον πρώτο του φόνο τον πραγματοποίησε στα 12 του χρόνια. Μέχρι τα 15 του είχε μάλιστα γίνει αρχηγός μίας συμμορίας και πήρε το όνομα “Kingpin of Crime” ή αλλιώς “Βασιλιάς του Εγκλήματος”.

Ο Kingpin είναι παντρεμένος με την Vanessa, μία όμορφη αριστοκράτισσα. Μαζί έκαναν ένα γιο, τον Richard, ενώ στην πορεία έγινε κηδεμόνας της Maya Lopez (Echo) η οποία ήταν κόρη ενός συνεργάτη του, ο οποίος είχε δολοφονηθεί.

Ο γιος του, o Richard, είχε ατύχημα όταν έκανε σκι και στην πορεία εξαφανίστηκε, αφήνοντας τον Φισκ να νομίζει πω πέθανε. Ωστόσο είχε γίνει και αυτός αρχιεγκληματίας, ουσιαστικά αντίπαλος του πατέρα του, με την ονομασία Schemer. Έπειτα έπεισε τον πατέρα του να συμμαχήσει με μία φατρία της Hydra, ενώ λίγο αργότερα ο Φισκ πήρε την απόφαση να αφήσει την εγκληματική ζωή και να μεταναστεύσει στην Ιαπωνία και να ζήσει μία ήρεμη οικογενειακή ζωή, μακριά από προβλήματα.

Μετά όμως που νόμιζε πως πέθανε η γυναίκα του, ο Φισκ επέστρεψε για να πάρει εκδίκηση. Κάπου εκεί ήταν που έμαθε το πραγματικό όνομα του Daredevil, και έβαλε σκοπό της ζωής του να τον καταστρέψει.

Στην πορεία όμως η αυτοκρατορία του Kingpin κατέρρευσε, μετά από επίθεση που δέχθηκε από την Hydra. Έπειτα η θετή του κόρη Maya Lopez (Echo) του προκάλεσε τύφλωση (προσωρινή), πυροβολώντας τον στο πρόσωπο, ενώ ο γιος του, Richard, τον μαχαίρωσε και τον άφησε να πεθάνει. Η γυναίκα του Φισκ, η Vanessa, η οποία ήταν εν ζωή τελικά, περίθαλψε τον άντρα της και σκότωσε τον γιο τους, Richard, για την προδοσία του προς τον πατέρα του.

Παρόλο που ο Kingpin βρέθηκε στην φυλακή στην συνέχεια, συνέχισε να κινεί τα νήματα της εγκληματικής του οργάνωσης, ενώ αποκάλυψε την μυστική ταυτότητα του Daredevil, στέλνοντας τον τελευταίο στην φυλακή.

Κάπου εδώ φθάνουμε στα γεγονότα του Civil War, όπου ο Spider-Man είχε αποκαλύψει την ταυτότητα του, με τον Φισκ να δίνει εντολή να τον εκτελέσουν. Στην προσπάθεια να δολοφονηθεί ο Spider-Man, είχε τραυματιστεί θανάσιμα η θεία του, May Parker, με τον Spider-Man (ο οποίος επέστρεψε στην μαύρη στολή) να μπαίνει στην φυλακή και να έρχεται αντιμέτωπος με τον Kingpin, στα γεγονότα του Back in Black (2007), κτυπώντας τον ανελέητα σε σημείο βασανισμού και αφήνοντας τον να κείτεται στα αίματα του μέσα στην φυλακή, μπροστά από τους συγκρατούμενους του.

Fun Facts

Μπορεί ο Kingpin να είναι χοντρός, ωστόσο είναι γεμάτος μυς και είναι πολύ δυνατός, πράγμα που του αντέχει να είναι επίσης πολύ ανθεκτικός σε κτυπήματα και σε μάχες σώμα με σώμα.

Στο τεύχος #378 του Captain America ο Φισκ τέθηκε αντιμέτωπος με τον Red Skull, με τον πρώτο να επικρατεί της μάχης.

Μπορεί να ήταν ένα πραγματικό τέρας που σκόρπιζε τον τρόμο, όμως ο Φισκ ήταν ένας πολύ στοργικός σύζυγος που λάτρευε την γυναίκα του όσο τίποτα στον κόσμο.

Πέραν από το τεράστιο κορμί του, ο Φισκ είχε και πολύ μεγάλο μυαλό! Ο άνθρωπος ήταν πανέξυπνος, πράγμα που του επέτρεπε να αντιμετωπίζει με επιτυχία πολλές φορές τους σούπερ ήρωες.

Διαβάστε ακόμα:

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s