Τα καλύτερα crossovers του Star Trek σε κόμικς

Όπως ξέρουμε στον κόσμο τον κόμικς ποτέ δεν λείπουν τα crossovers (δυο διαφορετικοί ήρωες από διαφορετικά σύμπαντα συναντιόνται) και φυσικά αφού το Star Trek έγινε κόμικς, δεν μπορεί να μην υπάρξει και κάποιο crossover. Έτσι κι εδώ στο Geek Cultura σας παρουσιάζουμε  τα καλύτερα Star Trek crossovers, με χρονολογική σειρά.

Star Trek TOS meets the X-men

Τη δεκαετία του 90’ και πιο συγκεκριμένα το 1996, που η paramount έψαχνε διάφορες συνεργασίες για το Star Trek, αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γνωστοί μας X-men, Cyclops, Wolverine, Jean Gray, Beast, Gambit, Storm κλπ να συναντηθούν με το πλήρωμα του Original Enterprise. Το φαινόμενο αυτό προκλήθηκε λόγω του ότι οι X-men κυνηγούσαν με τον Bishop, την εξωγήινη φυλή Shi’ ar μέσα από μια διαστημική παρεμβολή στο διάστημα με αποτέλεσμα το κυνήγι να διεξαχθεί και από τους δυο.

Φυσικά αυτό περιοριστικέ σε one shot έκδοση αλλά μπορούμε να πούμε ότι έδωσε σε εμάς τους φαν του Star Trek την ικανοποίηση να δούμε τον Spock να κάνει Vulcan Nerve Pinch στον Wolverine. Το σχέδιο των Marc Silvestri, Billy Tan, Anthony Winn, David Finch και Brian Ching, έδωσαν άλλη εικόνα και στους δυο ήρωες και τους έδεσαν τόσο ωραία ώστε δεν φαινόταν σαν να προέρχονταν από τελείως άλλη διάσταση.

Star Trek: The Next Generation meets X-men

Προχωράμε μόλις 2 χρόνια μετά (1998), στο one shot πάλι τεύχος από την Marvel με την ονομασία Second Contact, που το πλήρωμα του Enterprise –E κυνηγώντας μέσα από μια χρονοδίνη, έναν διαβολικό χρόνο-ταξιδιώτη με την ονομασία Kangthe Conqueror, που είχε σαν σκοπό την αλλαγή του ενεργού timeline όλων των διαστάσεων, ώστε σε όλες τις πραγματικότητες – διαστάσεις να είναι ο υπέρτατος άρχοντας – αρχηγός. Βλέπουμε πολλές ενδιαφέρουσες σκηνές και μπορούμε να πούμε ότι μας αρέσει το δέσιμο που αναπτύσσουν οι Worf και Wolverine.

Εδώ να τονίσουμε ότι οι X-men δεν είναι η κλασσική ομάδα αλλά έχουν αλλάξει από τους αρχικούς, εκτός από τον Wolverine & την Storm και πλέον υπάρχουν ο Κολοσσός, ο Angel, ο Nightcrawler και η Kitty Pryde.  Το σχέδιο των Cary Nord και Scott Koblish, είναι πολύ όμορφο και με τρομερή λεπτομέρεια. Αλλά πρέπει να τονίσω ότι το διπλό εξώφυλλο του Cary Nord είναι υπέροχο και λόγος για να το κάνεις κορνίζα.

Star Trek meets The Legion of Super Heroes

Τώρα πάμε λίγο πιο μακριά χρονολογικά και συγκεκριμένα στο 2011, όπου η εταιρεία IDW έχει ήδη από το 2009, που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το Reboot του παλιού καλού Star Trek του J(ar). J(ar). Abrams σε ongoing και limited Series τευχάκια. Έτσι για άλλη μια φορά για λόγους καλής γειτνίασης με τις άλλες εταιρείες η IDW συνεργάστηκε με την DC ενόψει του νέου σύμπαντος The new 52, με σκοποί γίνουν γνωστοί και οι δυο εκδότες για τις δουλειές τους.

Έτσι δημιουργήθηκε το 6 issue limited Series σε συνεργασία με τις δυο εταιρείες και σχέδιο των Jeffrey και  Philip Moy που ο Vandal Savage, ταξίδεψε στο χρόνο και στις δυο πραγματικότητες και κατάφερε να είναι υπέρτατος κυρίαρχος και των δυο. Φυσικά και οι δυο ομάδες, κατάφεραν να υπερνικήσουν τον κοινό τους εχθρό και να βγουν νικητές.

Star Trek meets Doctor Who

Πρόκειται για το crossover που προσωπικά περίμενα περισσότερο και ίσως να ήταν και το πιο χορταστικό, αφού αποτελείτο από οκτώ τεύχη. Ήταν ίσως το καλύτερο, γιατί συνδύασε δυο αγαπημένους ήρωες και μάλιστα δυο αγαπημένους κακούς. Εδώ η IDW σε συνεργασία με την Titan Comics, συνεργάστηκαν και μας έδωσαν ένα αριστούργημα κατ’ εμέ πάντα,  με τον 11ο Δόκτορα, την Amy Pond και τον Rory Williams  και το πλήρωμα του Enterprise – D  να αντιμετωπίσουν, την ανίερη συμμαχία μεταξύ των Borgκαι των Cybermen για ολοκληρωτική κατάκτηση και μεταμόρφωση κάθε οργανισμού σε Cybermenη Borg.

Τα σχέδια του J. K. Woodward ήταν εντυπωσιακά, ενώ πολύ καλή και έξυπνη ήταν και ιστορία των Scott και David Tipton και Tony Lee. Σίγουρα ένα Limited Seriesπου θα σας καθηλώσει και θα σας κάνει να θέλετε να διαβάσετε γρήγορα το επόμενο και το τέλος.

Star Trek TOS / Planet of the Apes: The Primate Directive

Τελευταίο και πιο εντυπωσιακό από αυτά που έχω διαβάσει, είναι το συγκεκριμένο crossover γιατί ακριβώς τα έχει όλα: Πιθήκια, Klingon, Αστροστόλο! Δηλαδή τι άλλο μπορεί να θέλεις από μια ιστορία Star Trek. Εδώ IDW το 2014 με την Boom Studios, τα δίνουν όλα σε μια ιστορία των πέντε τευχών, που οι Κλίνγκον θέλοντας να επεκτείνουν την αυτοκρατορία τους, μέσω διαστασιακών πυλών και σε άλλα σύμπαντα – πραγματικότητες, βρίσκονται στην Γη του 3000 κάτι που διαδραματίζονται τα γεγονότα του αρχικού πλανήτη των πιθήκων του 1968.

Εκεί ο Klingon Kor έχει έρθει σε συνεργασία με τον Στρατηγό Marius για να ανατρέψει την κυβέρνηση που ελέγχει τους πιθήκους και να παραδώσει την κυριαρχία στους Klingon. Το πλήρωμα του Enterprise από την άλλη συναντάει τον αστροναύτη George Taylor (Charlton Heston από τις ταινίες) και με την βοήθεια του να αποτρέψουν τις δυνάμεις των Klingon και να επαναφέρουν την «τάξη» στον πλανήτη πάντα τηρώντας την Prime Directive του κόσμου του Star Trek που απαγορεύει την ανάμειξη, στην ανάμειξη και την εξέλιξη ενός κόσμου.

Φυσικά το σχέδιο πολύ καλό του Rachael Stott με πολύ δράση και φυσικά έξυπνο για εμένα story, σίγουρα μια σειρά που θα θέλατε να έχετε στο ράφι σας. Εδώ να τονίσουμε ότι υπάρχουν κι άλλα Crossovers του Star Trek σύγχρονα τα οποία όμως δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασαν ή με έκαναν να εντυπωσιαστώ τόσο, για αυτό και δεν τα αναφέρω. Πάντα μιλάω από προσωπική άποψη και όπως πάντα περιμένω τα σχόλια σας και τις εντυπώσεις σας.

Επίσης ακούγεται ότι θα βγει μέσα στο 2017 ένα νέο crossover, το οποίο φημολογείται πως θα ονομάζεται:  Star Trek: The next Generation Vs The Aliens.

Διαβάστε ακόμα:

gif01

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s