Τα καλύτερα gadget του Batman

Όπως γνωρίζουμε όλοι ο Batman είναι ένας απλός άνθρωπος, χωρίς υπερδυνάμεις και χωρίς κάποια ιδιαίτερη ικανότητα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν μπορεί να σταθεί απέναντι σε ένα εχθρό με τις δυνάμεις του Superman, όπως έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις.

Όσο περνάνε τα χρόνια, βλέπουμε ότι ο Bruce Wayne είτε μόνος του είτε με τη βοήθεια του Lucius Fox, έχει περάσει σε άλλο επίπεδο τις  προηγμένες τεχνολογίες, στην επόμενη δεκαετία τουλάχιστον. Κατά αυτό τον τρόπο ο Batman είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους κακοποιούς και τους συνεργάτες του σε ό,τι αφορά την τεχνολογία αλλά και την χρήση αυτής με σωστό μη θανατηφόρο (συνήθως τρόπο).

Ο Batman το κατάφερε αυτό με τα χρόνια χρησιμοποιώντας τα gadget που έχει στην διάθεση του και ότι άλλο προσφέρει η εταιρεία του alter ego του Bruce Wayne, Wayne Industries. Έτσι παρακάτω θα δούμε τα καλύτερα (κατά την άποψη μας πάντα) original gadget του σκοτεινού ιππότη.

Bat – Utility belt

Αποδεδειγμένα από την καθημερινότητά μας και από τον κόσμο των Comic, όλοι χρειαζόμαστε ένα utility belt -άλλοι για να κρεμάνε και να μεταφέρουν τα εργαλεία τους, άλλοι για να μεταφέρουν διάφορα μικροαντικείμενα και άλλοι σαν τον Batman, για να κουβαλάνε τα διάφορα gadget που χρειάζονται για να πολεμήσουν το έγκλημα.

1e

Ανά τα χρόνια αυτή η ζώνη, έχει αλλάξει πολλές φορές – ως προς την εργονομία της  κυρίως – ,ώστε να μπορεί ο Batman, να κουβαλάει όσο πιο πολλά gadget μπορεί. Η ζώνη αυτή  μεταφέρει κάθε είδους χρήσιμα εργαλεία, από μικρής ποσότητας εκρηκτικές ύλες μέχρι εργαλεία διάρρηξης και σετ σήμανσης για περισυλλογή στοιχείων.

Η ζώνη αυτή έχει συζητηθεί πάρα πολλές φορές και από πολλούς και αυτό γιατί ακριβώς είναι ένα gadget πλήρως αναγκαίο για την μεταφορά διαφόρων «παιχνιδιών» του Batman, αλλά και  για τον τρόπο που λειτουργεί, ανοίγει και μπαίνει, αφού τη συγκεκριμένη ζώνη την ανοίγει μόνο ο Batman.

Bat-suit Taser

Όπως αναφέραμε ο Batman δεν είναι τίποτα άλλο από έναν άνθρωπο με στολή και τρομερά παιχνίδια, άρα είναι εύκολο να μείνει αναίσθητος από ένα δυνατό χτύπημα του Bane ή ακόμα και από μια επίθεση χημικών εναντίον του. Άρα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για την περίπτωση που ακριβώς μείνει αναίσθητος και κάποιος επιχειρήσει να δει ποιος κρύβεται πίσω από την μάσκα της νυχτερίδας.

taser

Έτσι στην περίπτωση πάντα που κάποιος καταφέρει να ρίξει τον Batman αναίσθητο και αποφασίσει να δει τον άνθρωπο πίσω από την μάσκα σίγουρα τον περιμένει μια έκπληξη των 120 Volt. Εδώ να τονίσουμε ότι ο Nightwing, πέρασε στο επόμενο επίπεδο την χρήση του taser στο επόμενο επίπεδο, προσαρμόζοντάς το εκτός από την στολή του και στα διπλά Battle Sticks του.

Βόμβες Καπνού

Όπως γνωρίζουμε, ο Batman, πέρασε μια πολύχρονη και δύσκολη εκπαίδευση Ninja. Άρα δεν θα μπορούσε να μην συμπεριφέρεται σαν Ninja. Φυσικά δεν εννοώ την μεταμφίεση με μάσκες και το να κινείται στις σκιές αλλά τις διάσημες βόμβες καπνού που έχουν οι Ninja.

AC_Smoke_Pellets

Οι βόμβες αυτές έχουν εξυπηρετήσει τον Batman σε διάφορες περιπτώσεις. Οι βόμβες είναι καλές στο να δημιουργούν σύγχυση και τρόμο στους αντιπάλους του ώστε να μην καταλάβουν από πού τους ήρθε αλλά και στο να καλύπτει την αποχώρηση του από το πεδίο της μάχης, ώστε να μην μπορούν να τον δουν που πήγε και έτσι να μην μπορούν να τον κυνηγήσουν.

 Το κάλεσμα των νυχτερίδων – Batcall

Πως είναι δυνατόν να λέγεσαι Batman εάν δεν έχεις άμεση επικοινωνία με τα ιπτάμενα αυτά τρωκτικά που το όνομα σου προέρχεται από αυτά.

batcall

Το κάλεσμα των νυχτερίδων ή το bat call όπως αλλιώς λέγεται, είναι ένα gadget που είχε ο batman στο Batman year one (& στο The dark knight begins) και μετά δεν το ξαναείδαμε. Ο Batman ήταν στριμωγμένος  χωρίς τρόπο να διαφύγει από την αστυνομία της Gotham και χωρίς επιλογή μη βίαιης κατάληξης της όλης εμπλοκής. Έτσι ενεργοποίησε ένα μηχάνημα που στην ουσία κάλεσε εκατοντάδες νυχτερίδες για να τον βοηθήσουν να αποφύγει τον οποιοδήποτε βαρύ τραυματισμό των αστυνομικών.

Σίγουρα ένα Gadget που εγώ προσωπικά θα ήθελα να το έβλεπα πιο συχνά. Αλλά δυστυχώς μάλλον οι σχεδιαστές δεν το είδαν.

The Bat Grapple

‘Όπως ξέρουμε ο Batman έχει δυο τρόπους μετακίνησης στην Gotham, ο ένας είναι το Batmobile (γνωστό και μη εξαιρετέο) και το πιο διάσημο είναι το grapple, το γνωστό πιστολοειδές εξάρτημα που εκτοξεύει ένα άγκιστρο και βοηθάει τον Batman να πετάει από ταράτσα σε ταράτσα και γενικά σε όλη την Gotham σαν τον Spiderman ας πούμε (αν και πρέπει να τονίσουμε ότι ο Spiderman είναι χαρακτήρας του 60’ άρα ο Batman πάλι προπορεύεται).

81Ba5zIjRxL._SL1500_

Χρήσιμο επίσης το grapple και για να παγιδεύει και να βάζει τρικλοποδιές στους αντιπάλους του Batman, χρήσιμο όπως και η utility belt που το φιλοξενεί.

Batarang

Δεν υπάρχει κάτι πιο διάσημο, σαν σήμα κατατεθέν για τον Batman από το batarang που είναι ίσως το πιο χρήσιμο εργαλείο και το πιο παλιό. Διακριτικό, αποθηκεύεται εύκολα, βολικό σε μάχες σώμα με σώμα ως είδος μαχαιριού και απολύτως αναγκαίο για τον Batman.

efd1_batarang_prop_replica_soloΈχει το σχήμα της νυχτερίδας και λόγω της χρησιμότητάς του, ο batman του έχει δώσει πολλές λειτουργίες, όπως το explosive batarang, το electrified batarang, το remote controlled batarang, το spy batarang και άλλα. Επίσης εάν το ενώσεις με το σκοινί του grapple, γίνετε γάντζος σκαρφαλώματος. Και φυσικά το πιο χρήσιμο είναι ότι μπορεί να αφοπλίσει έναν αντίπαλο από ό,τι και να κρατάει στο χέρι του.

Κι άλλα Gadget

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και να αναλύσουμε άπειρα άλλα Gadget που έχει φτιάξει κατά καιρούς ο Batman για να αντιμετωπίσει τους διάφορους εχθρούς του που εμφανίστηκαν στο διάβα του. Όμως σίγουρα θα χρειαζόμασταν άλλα δέκα άρθρα για να πιάσουμε όλες τις περιπέτειες και κατασκευές του σκοτεινού ιππότη.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι ο Batman είναι ένας απλός άνθρωπος αλλά πολυμήχανος. Ελπίζουμε με τα χρόνια να δούμε και άλλα περισσότερα gadget!!

Διαβάστε ακόμα:

gif04

2 thoughts on “Τα καλύτερα gadget του Batman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s