Η ιστορία του θηρίου BATMOBILE

Και ποιος δεν ξέρει το διάσημο batmobile τον ένα από τους δυο συνήθεις τρόπους μετακίνησης του μασκοφόρου σκοτεινού ιππότη; Κάποιοι από εμάς – μέσα σε αυτούς κι εγώ – πολύ θα ήθελαν να οδηγήσουν κάποια στιγμή αυτό το όχημα, να τρέξουν να σπάσουν κανένα τοίχο ή απλά να πέσουν πάνω σε οχήματα του Τζόκερ!! Ποια όμως είναι η ιστορία πίσω από αυτό το διάσημο όχημα; πως γεννήθηκε η ιδέα αυτή και πως έφτασε το διάσημο όχημα να είναι όπως το έχουμε δει μέσα από την τηλεόραση, τις ταινίες και τα video games.

Η κατασκευή του θηρίου

Το batmobile δημιουργήθηκε δια χειρός Bruce Wayne και Alfred και όχι όπως μας το έχει παρουσιάσει ο Nolan στις ταινίες του από τα χεράκια του διάσημου Lucius Fox, καθώς ο Fox εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Batman #307 ως υπάλληλος της Wayne Enterprises και αργότερα ως ο δημιουργός του πρωτότυπου αεροσκάφους που είναι γνωστό και ως Batwing.

Ο Batman ,από τα πρώτα τεύχη ,έχοντας ανακαλύψει την ανάγκη για έγκαιρη παρέμβαση σε περίπτωση εγκλήματος, έπρεπε εκτός από την ικανότητα να «πετάει» από στέγη σε στέγη, να μπορεί να είναι άμεσα και γρήγορα από την οικία του σε οποιαδήποτε περιοχή της Γκόθαμ άμεσα.

Το αυθεντικό Batmobile (δεκαετία 40’ αρχές 50’)

Στην αρχή ο Μπάτμαν, χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο που είχε για τις καθημερινές του μετακινήσεις ένα κόκκινο όχημα κάμπριο. Όπως καταλαβαίνουμε όμως μη όντας διακριτικό και αρκετά γρήγορο, ο Batman μεταποίησε ένα μπλε σκούρο Roadster που είχε μια ασπίδα σε σχήμα κεφαλιού νυχτερίδας στο μπροστινό μέρος και κόκκινες ρίγες στα πλάγια. Εκτός αυτού ήταν το πρώτο πλήρως αλεξίσφαιρο batmobile που υπήρχε.

batmcmc-50

Όμως όπως όλα τα batmobile που έχουμε δει έως τώρα έτσι κι αυτό, δεν έμελλε να έχει καλό τέλος.  Σε μια καταδίωξη του Batman με τον Joker, ο δεύτερος έριξε λάδι στο batmobile και του έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα ο Batman για να σβήσει την φωτιά να ρίξει το batmobile στην γνωστή υδρορροή που βλέπουμε στο logo της Warner Bros, χωρίς όμως το αποτέλεσμα που θα ήθελε ο Batman καθώς έπαθε αρκετά μεγάλη ζημιά για να ξαναμπεί σε κυκλοφορία.

Έτσι ο Batman, έβαλε σε κυκλοφορία ένα εφεδρικό batmobile, πιο παλιό από το ήδη υπάρχον για να μην μείνει χωρίς «ρόδες».

Τα upgrade

                Τα Upgrade ήταν ιδέα του Bruce Wayne, έχοντας περάσει ό,τι πέρασε με τις καταδιώξεις του Joker και άλλων εχθρών του ανά τα τεύχη, με αποτέλεσμα το batmobile να είναι πολλές φορές κατώτερο – μη επαρκές για τις ανάγκες του Batman.

Έτσι ο Bruce Wayne – ο πολυμήχανος –  έπρεπε να βρει τρόπους να κάνει και τον εαυτό του φυσικά αλλά και το όχημα του πιο δυνατό και επαρκές. Για να είμαστε πιο ακριβείς όμως, δεν ήταν μόνο η επάρκεια του οχήματος, τόσο για γρήγορες καταδιώξεις – συλλήψεις αλλά και για άμεση επέμβαση, όσο για να παρέχει την ασφάλεια που χρειάζεται ο Batman, γιατί μην ξεχνάμε ότι δεν έχει υπερδυνάμεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν πανέξυπνο ικανότατο, εκπαιδευμένο στις πολεμικές τέχνες «άνθρωπο».

Έτσι το πρώτο upgrade που είχε το batmobile ήταν μια τηλεόραση – οθόνη, που παρείχε την ικανότητα στον batman ανά πάσα στιγμή να έχει πρόσβαση στα αρχεία του Αστυνομικού τμήματος της Γκόθαμ. Στην συνέχεια αναβαθμίστηκε στο θέμα χώρου και πιο συγκεκριμένα δημιουργώντας θέσεις αποθήκευσης, γιατί μην ξεχνάμε ο Batman έχει πολύ εξοπλισμό και δεν μπορεί να τα κουβαλάει όλα πάνω του φυσικά.

Τέλος χάρη σε αυτά τα upgrade και για να υπάρχουν διαθέσιμοι οι χώροι που ανέφερα, έπρεπε να αλλάξει και η μορφή του οχήματος, άρα τοποθετήθηκε μακρύτερο σασί, μεγαλύτεροι και πιο πλατιοί τροχοί και έτσι διαπλατύνθηκε και το εσωτερικό του οχήματος , κάνοντάς το πιο ευρύχωρο και με περισσότερους χώρους, πράγμα που δεν το βλέπουμε στα επόμενα Batmobile.

Τέλος στην δεκαετία του 50’ τοποθετήθηκε και το πρώτο σύστημα ασφαλείας σε συνεργασία με ένα επιστήμονα της Γκόθαμ, όπου για να πάρει μπροστά το batmobile έπρεπε να σχηματίσεις με ένα παλαιού τύπου ραδιόφωνο την λέξη BATMAN.

Το εσωτερικό – χώροι

                Το εσωτερικό του batmobile πέρασε από πολλά στάδια για να καταλήξει όπως το ξέρουμε τώρα. Πιο συγκεκριμένα και βάση των παραπάνω αναφερόμενων αλλαγών, καταλαβαίνουμε ότι κάποτε ήταν πιο ευρύχωρο από ότι είναι τώρα. Ξεκινώντας από το 40’ βλέπουμε ένα batmonbile με μπροστά και πίσω θέσεις λιτό περιεχόμενο, δηλαδή πέραν των βασικών εξαρτημάτων οδήγησης (τιμόνι, λεβιές, κλπ), δεν είχε τίποτα περισσότερο αλλά είχε χώρο επιβατών. Αργότερα όμως από το 50’ και έπειτα που έγιναν οι αλλαγές που άρχισαν να διαμορφώνουν το σημερινό batmobile.

1950schop

Αργότερα περνώντας οι δεκαετίες, το εσωτερικό του batmobile, έγινε μεν πιο μικρό αλλά πιο λειτουργικό. Πιο συγκεκριμένα εξοπλίστηκε, όπως αναφέραμε πιο πάνω με οθόνη συνδεδεμένη με τα αρχεία της αστυνομίας της Γκόθαμ και λίγο αργότερα με ασύρματο συνδεδεμένο με τις συχνότητες του ασυρμάτου της αστυνομίας, αλλά όπως φαίνεται και αυτά δεν είναι αρκετά, γιατί όπως εξελίσσεται ο Batman, έτσι και οι εχθροί του, έτσι το εσωτερικό μίκρυνε περισσότερο και αυξήθηκαν οι ικανότητες, όπως ο Bat – Computer, πρόγραμμα σύνδεσης με τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης για  να χτυπάνε και στο batmobile οι κλήσεις των συναγερμών, χώρους αποθήκευσης gadget και οπλισμού και φυσικά αλεξίσφαιρα μέρη για την προστασία του οδηγού (της μοναδικής πλέον θέσης) που φέρει το batmobile.

Οπλισμοί

                Για το συγκεκριμένο κομμάτι και μόνο χρειαζόμαστε τουλάχιστον 2 σελίδες για να αναφέρουμε όλο τον οπλισμό οπότε σας παρουσιάζουμε επιγραμματικά τα καλύτερα αμυντικά και επιθετικά μέσα

 • Περίβλημα από αλεξίσφαιρο υλικό με συνδεδεμένη ηλεκτροδότηση για απωθητικούς σκοπούς
 • Εκτοξευτήρα χειροβομβίδων κρότου λάμψης, καπνού, αμυντικές κατά προσωπικού
 • Κανόνι ηλεκτρομαγνητικού παλμού
 • Ισχυρά πολεμικά φώτα Xenon για αναζήτηση και προσωρινή τύφλωση των εχθρών
 • Εμποδιστές σήματος κινητής τηλεφωνίας και ασυρμάτων
 • Σύστημα αντί – ολίσθησης του οχήματος
 • Βαλλιστικοί πύραυλοι αέρος εδάφους
 • Δίδυμα πενηντάρια πολυβόλα
 • Κινητήρας υψηλού κυβισμού με Νίτρο
 • Ειδικά ελαστικά αντοχής σε αντίξοες συνθήκες με ικανότητα επισκευής εν κινήσει
 • Αλεξίσφαιροι αποθηκευτικοί χώροι με αναγνώριση φωνής και αποτυπώματος

 

Και κάποια έξτρα – Just in Case – Πραματάκια

 • Περίβλημα οχήματος με επένδυση κρυπτονίτη
 • Σύστημα εκτόξευσης βλήματος και χειροβομβίδας καπνού κρυπτονίτη.

Έτσι, βάση των ως άνω καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για ένα όχημα που είναι συνδυασμός άρματος και οχήματος πόλης, που σκοπό έχει πάνω από όλα την ασφάλεια του Batman αλλά και την αποτροπή και σύλληψη των εχθρών του.   Είναι χρήσιμο όσο και ένα Grappling Hook και αναγκαίο όπως η κάπα του Batman.

 

Διαβάστε ακόμα:

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s