Οι βιαιότερες στιγμές των Batman Villains

Αυτό που χαρακτηρίζει τους περισσότερους υπερήρωες είναι η φιλοσοφία τους να μην σκοτώνουν, αλλά να σταματούν τους εχθρούς με κάποιον μη φονικό τρόπο. Ένας από τους «εκπροσώπους» αυτής της φιλοσοφίας είναι ο Batman, ο οποίος δεν χρησιμοποιεί όπλα και παρόλα αυτά είναι ικανός να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο αποτελεσματικά. Τα πράγματα όμως δεν ήταν πάντα έτσι και ο μασκοφόρος ήρωας έχει υπάρξει αρκετά βίαιος στο παρελθόν του και, λογικά, σε κάποιες περιπτώσεις, οι αντίπαλοι του πρέπει να ευχήθηκαν να τους είχε πυροβολήσει απλώς. Τι εννοούμε; Στο Batman #1 του 1940, ο Batman κρεμάει έναν αντίπαλο από την μύτη του batplane, ο οποίος πνίγεται, σε πολλές περιπτώσεις και τεύχη έχει συνθλίψει αντιπάλους σε μάντρες αυτοκινήτων, σπρώχνει έναν αντίπαλο να καρφωθεί με το λαιμό σε ένα σπαθί (Detective Comics #37), κλειδώνει τον KGBeast (χμμ, από που να είναι άραγε;) και τον αφήνει να πεθάνει από την ασφυξία και την πείνα στο Batman #420 ή στο All-Star Batman and Robin #7 αφήνει κάποιους άλλους να καούν ζωντανοί και πολλά άλλα. Όταν όμως μιλάμε για το Gotham, αυτά είναι μάλλον αστεία, σε σχέση με αυτά που κάνουν οι κακοί της πόλης. Στο σημερινό αφιέρωμα θα διαβάσουμε μερικά από τα χειρότερα, βιαιότερα και πιο περίεργα πράγματα που έχουν κάνει οι εχθροί του Batman.

 

Ο Joker γδέρνει τον Monty ζωντανό

Το να επιλέξεις την πιο βίαιη, αποκρουστική και σοκαριστική πράξη του Joker είναι πιο δύσκολο κι από το να λύσεις τον κύβο του Ρούμπικ σε λιγότερο από 2 ζωές. Μια που δεσπόζει πάντως άνετα στις πρώτες θέσεις, είναι η τιμωρία του Monty, από το μυαλό και την πένα του Brian Azzarello. O Monty ήταν ένας από τους συμμορίτες του Joker, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία όσο το αφεντικό του ήταν στο Arkham Asylum για «σωφρονισμό», όχι μόνο να αναλάβει τη θέση του, αλλά να βγάλει και τη Harley Quinn «στο κλαρί» του στριπτιτζάδικου του. Κι αν όλα τα υπόλοιπα μπορούσε να τα δεχτεί, το γεγονός ότι ο Monty πρόσβαλε την Quinn με αυτόν τον τρόπο, υποχρεώνοντας την να χορεύει για τους πελάτες του, τον έκανε να τρελαθεί από θυμό. Έγδαρε ζωντανό τον Monty και τον έσπρωξε στη σκηνή του στριπτιτζάδικου, ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πως είναι να σε βλέπουν σαν ένα κομμάτι κρέας.

 

Ο Joker σκοτώνει τον Robin

Ο Joker κατά καιρούς έχει κάνει καταφέρει πλήγματα στον Batman και τους γύρω του, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη δολοφονία του Jason Todd στο Batman: A Death in the Family. Ψηφισμένος από το κοινό για πρόωρη αποχώρηση, ο Jason Todd έπεσε στα χέρια του Joker, ο οποίος τον σκότωσε με τη βοήθεια ενός λοστού. Το ματωμένο και παραμορφωμένο από τα χτυπήματα πτώμα αφέθηκε στα συντρίμμια ενός κτιρίου που είχε καταρρεύσει, ώστε να το βρει ο Batman. Η τρέλα του Joker μετουσιώνεται σε βία, ο θάνατος του Robin κλονίζει το σύμπαν της DC για χρόνια, στοιχειώνει τον Σκοτεινό Ιππότη και ο από μηχανής θεός Superman επαναφέρει την τάξη των πραγμάτων ή έστω τον Todd και πάλι στη ζωή.

 

Ο Joker αφήνει παράλυτη την Barbara Gordon

Συνεχίζοντας με τα «ανδραγαθήματα» του Joker, δεν θα μπορούσε να λείπει αυτό από την ιστορία του Killing Joke. Σε μια προσπάθεια να «σπάσει» τον επίτροπο Jim Gordon και να αποδείξει ότι όλοι απέχουν μια κακή μέρα από την τρέλα, ο ψυχοπαθής με το μόνιμο χαμόγελο πυροβολεί την κόρη του Gordon στη σπονδυλική στήλη, αφήνοντας την παράλυτη. Η Barbara Gordon, εκτός από κόρη του Jim Gordon, τύγχανε και η Batgirl και η σφαίρα του Joker, σταμάτησε και αυτή τη δράση της. Ο λόγος που πυροβολήθηκε δεν ήταν η ιδιότητα της αυτή, καθώς παρέμενε μυστική, αλλά η προσπάθεια του Joker να φτάσει στον πατέρα της, ο οποίος ήταν απλώς ένα πιόνι για να φτάσει στον Batman. Με αυτή την κίνηση του ο Joker απέδειξε ότι δεν διστάζει να καταστρέψει τους πάντες, με κάθε πιθανό τρόπο, μόνο και μόνο για να κερδίσει μια μάχη στον πόλεμο με τον Batman.

 

(Not Pink) Flamingo

Όταν λέγεσαι Flamingo και μάλιστα είναι το πραγματικό σου όνομα και όχι κάποιο ηλίθιο όνομα κακού που δεν σκέφτηκες καλά, μάλλον κουβαλάς ψυχολογικά προβλήματα. Σαν να μην φτάνει το όνομα, ντύνεσαι εξίσου γελοία και κραυγαλέα, αλλά παρόλα αυτά καταφέρνεις να είσαι ένας από τους πιο ψυχρούς εχθρούς του Batman. O Flamingo, μετά από μπλεξίματα με την Μαφία της Gotham, δέχεται πλύση εγκεφάλου ώστε να μετατραπεί σε έναν δολοφόνο-υποχείριο τους. Τι πιο λογικό από το να σκοτώσει όλη του την οικογένεια, για να σβήσει ό, τι ίχνη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτόν. Ακόμα χειρότερα, στο Batman #666, παραδέχεται ότι τρώει τα πρόσωπα των θυμάτων του, μόνο και μόνο επειδή πραγματικά του αρέσει και όχι για να πάρει τις δυνάμεις τους, την εμφάνισή τους, να γίνει δυνατότερος και άλλες τέτοιες τυπικές δικαιολογίες ενός κανίβαλου. Τουλάχιστον είναι τίμιος και ειλικρινής.

 

Ο Cornelius Stirk και οι γκουρμεδιές του

Μια και πιάσαμε το θέμα του κανιβαλισμού, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την περίπτωση του Cornelius Stirk. Ο Stirk υποφέρει (στην ουσία οι άλλοι υποφέρουν λόγω αυτής) από μια ψυχική νόσο που τον κάνει να πιστεύει ότι πρέπει να τρώει ανθρώπινες καρδιές για να επιβιώνει. Και σαν αυτό δεν τον έκανε αρκετά τρελό, θεωρεί ότι οι καρδιές αυτές έχουν άλλη θρεπτική αξία όταν ο (πρώην) κάτοχος τους τρέμει για τη ζωή του, καθώς εκκρίνεται μια ορμόνη. Προφανώς δεν χρειάζεται ανθρώπινες καρδιές για να ζήσει και είναι απλώς τρελός και στην ιστορία Shadow Falls βλέπουμε τον τρόπο που καταφέρνει να είναι ένας επιτυχημένος serial killer, με την ικανότητα που έχει να πείθει τα μεζεδάκια του ότι είναι κάποιος που ξέρουν, καταφέρνοντας να τους πλησιάσει τόσο ώστε να μην έχουν καμία ελπίδα διαφυγής.

 

Ο Bane «τα σπάει»

Μια από τις πιο επίπονες ιστορίες (για τον Batman) και κτηνώδεις (για τον Bane), είναι το Batman: Knightfall. Ο Bane ξεκινάει με την απελευθέρωση ενός τεράστιου αριθμού κρατουμένων, οι οποίοι πλημμύρισαν το Gotham και έκαναν τον Batman και την αστυνομία να «βαράνε» υπερωρίες κάθε μέρα και νύχτα για να τους ξαναπιάσουν. Στο ενδιάμεσο, ο Bane παρακολουθούσε τον Batman μαθαίνοντας τις συνήθειες και τις ρουτίνες του και τον έβλεπε να κουράζεται κάθε μέρα και πιο πολύ. Όταν διαπίστωσε ότι είναι αρκετά εξαντλημένος, εμφανίστηκε μπροστά του και ο Batman φυσικά έχασε πανηγυρικά. Η συνέχεια είναι γνωστή, με τον Bane να σπάει την μέση του Batman με το γόνατο του και το κρακ να ακούγεται σαν σπάσιμο κνήμης σε ποδοσφαιρικό αγώνα.

 

Ο Penguin και η υπερβολική του εκδίκηση

Ο Penguin μας έδειξε πόσο ψυχωτικός, υπερβολικός και ακραίος μπορεί να γίνει για να πάρει εκδίκηση για κάτι που δεν ήταν βέβαιος ότι συνέβη. Στο Joker’s Asylum που ο Joker μας παρουσιάζει τις ιστορίες μερικών από τους πιο γνωστούς εχθρούς του Batman, μαθαίνουμε για τον Oswald Cobblepot και τις μάλλον υπερβολικές αντιδράσεις του. Κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού σε εστιατόριο, ο Oswald ετοιμάζεται να εξομολογηθεί τον έρωτα του στη συνοδό του, όταν ακούει γέλιο και βλέπει τον σεφ να δείχνει προς το μέρος του. Προσοχή: όχι αυτόν, αλλά γενικά προς το μέρος του, αφήνοντας το ασαφές αν ήταν γι’ αυτόν, χωρίς να έχει κάποια σημασία, αφού ο Penguin σχεδίαζε ήδη την εκδίκησή του. Τις επόμενες μέρες συμβαίνουν τα εξής: Το εστιατόριο αγοράζεται από κάποιον και όλοι οι υπάλληλοι απολύονται, η κοπέλα του σεφ απελαύνεται στην Ρουμανία και ο καλύτερος φίλος του συλλαμβάνεται για παιδική πορνογραφία, παρά τις διαμαρτυρίες του ότι τον παγίδευσαν. Και εκεί που πίστευες ότι ο Penguin χόρτασε, ένας νέος γείτονας με τη συνήθεια να ακούει μέρα και νύχτα μουσική στη διαπασών μετακομίζει απέναντι από τον σεφ, το πάρκο που πήγαινε και καθόταν κλείνει και γεμίζει μπουλντόζες, η εκκλησία που πήγαινε κλείνει λόγω προβλήματος με έντομα και ως πρώην αλκοολικός, μάλλον δεν χάρηκε ιδιαίτερα που είδε να ανοίγει μια κάβα απέναντι του. Το γέλιο του σεφ του βγήκε ξινό, καθώς μερικές εβδομάδες μετά, βρέθηκε κρεμασμένος στην τουαλέτα στάσης λεωφορείου.

 

Catwoman είναι «έξω καρδιά»

Ο Hush πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να παίξει στην μεγάλη κατηγορία των «αρχικακών», αλλά για κάποιο λόγο, ποτέ δεν κατάφερε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στην «ελίτ». Είναι από τους πιο ισχυρούς και επικίνδυνους κακοποιούς σε φυσικό και προσωπικό επίπεδο, έχει κάνει τις εγκληματικές πράξεις που πρέπει για να φανεί, αλλά παραμένει στην αφάνεια. Η ιστορία του με τον Batman πάει αρκετά χρόνια πίσω, από όταν ο Hush ήταν παιδί, λεγόταν ακόμα Tommy Elliot και έκανε κολλητή παρέα με τον Bruce Wayne, λόγω ότι ήταν κι οι δύο γόνοι πλούσιων οικογενειών. Η κακοποίηση που δεχόταν από τον πατέρα του και η παθητική στάση της μητέρας του τον έκαναν να κόψει τα φρένα από το αυτοκίνητο τους, να οδηγήσει στον θάνατο τους και αυτόν στη φυσική του θέση ως εν δυνάμει κακοποιό. Η ιστορία που του δίνει τη θέση του στο παρόν αφιέρωμα είναι το Heart Of Hush, στο οποίο για να εκδικηθεί τον Batman όταν έμαθε την πραγματική του ταυτότητα, αποφασίζει να κυνηγήσει την Catwoman και να της βγάλει την καρδιά. Άφησε την Catwoman να παλεύει με τη ζωή της και τον Batman με την κατάθλιψη.

 

Πάτα το, Ra’s al Ghul

Αυτό που στον πραγματικό κόσμο ονομάζεται Κιμ Γιονγκ Ουν, στον κόσμο της DC ονομάζεται Ra’s al Ghul. Στην ιστορία Batman: Contagion, σε μια από τις άπειρες προσπάθειες του να καταστρέψει τον κόσμο, ο Ra’s al Ghul εξαπολύει μια χημική και βιολογική επίθεση στο Gotham, σκοτώνοντας έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Όταν τελικά ο Batman κατάφερε να σταματήσει την επίθεση, το Gotham ήταν σε τέτοια κατάσταση που όταν έγινε σεισμός, η πόλη σχεδόν καταστράφηκε θυμίζοντας την επόμενη μέρα πυρηνικής καταστροφής.

 

«Κούκλα είσαι»

Ο Professor Pyg με εμφάνιση βγαλμένη από κάποιο slasher film και πράξεις βγαλμένες από εφιάλτη νύχτας που έχεις πυρετό, παίρνει επάξια θέση στο αφιέρωμα. Ο καθηγητής, εκτός του ότι είναι τρελός, έχει εμμονή και με την τελειότητα. Για να επιτύχει την τελειότητα, όπως την έχει στο τρελό μυαλό του, χρησιμοποιεί ναρκωτικά, ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων, χειρουργεία και να κολλάει ανατριχιαστικές μάσκες από κούκλες σε ανθρώπους. Στο, αγαπημένο μας από προηγούμενη αναφορά, Batman #666 καταφέρνει να δημιουργήσει μια ολόκληρη στρατιά από τέτοιους «τέλειους» ανθρώπους με μάσκα κούκλας, τους “Dollotrons” και τελικά να απαγχονιστεί για τα εγκλήματα του.

Διαβάστε ακόμα:

gif01

One thought on “Οι βιαιότερες στιγμές των Batman Villains

  1. Κατι εχεις καταλαβει λαθος στο Death in the family. O Joker δεν σκοτωνει τον Jason με το crowbar,ουτε τον αφηνει σε ενα γκρεμισμενο κτιριο.Στην πραγματικοτητα τον χτυπαει αλυπητα με τον λοστο και τον αφηνει ΜΙΣΟπεθαμενο σε μια αποθηκη στην οποια εχει βαλει ωρολογιακη βομβα.Η εκρηξη ειναι που αποτελειωνει τον κακομοιρο Jason. Επισης,δεν ηταν ο Superman που τον επανεφερε στην ζωη(η μονη υπερδυναμη που δεν κατεχει)αλλα μια alternative version του απο παραλληλο συμπαν,ο Superboy Prime(καμμια σχεση με τον Optimus,μη μπερδευεσαι)και το εκανε αυτο καταστρεφοντας το reality wall(ξερω,δεν βγαζει νοημα αλλα ετσι ειναι τα κομικς).

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s