BATMAN: BEST COMIC BOOK STORIES

Ο σκοτεινός ιππότης έχει πλέον ξεπεράσει τα 75 χρόνια ιστορίας στο χώρο των κόμικς και της pop culture. Έχει τραβήξει το ενδιαφέρον μεγάλων συγγραφέων αλλά και σχεδιαστών ανάμεσα στα χρόνια και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κρατά πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των φαν!

Το πρώτο τεύχος στο οποίο παρουσιάστηκε ήταν το Detective Comics #27 του 1939 και έγινε πολύ γρήγορα δημοφιλής και απέκτησε τον πρώτο δικό του τίτλο, την Άνοιξη του 1940.

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας αγαπημένες ιστορίες του Batman!

 

  1. Batman and Robin #10-12 (Grant Morrison, Andy Clarke, Scott Hanna)

Batman VS Robin

Όταν κάποιος μιλάει για Batman, δεν μπορεί να αφήσει πίσω και τον αγαπημένο του sidekick τον Robin ή αλλιώς το «αγόρι θαύμα». Σε αυτή την ιστορία βλέπουμε πως μετά απο μια αποκάλυψη που τους κάνει ο ντετέκτιβ Oberon Sexton, ο Robin εναντιώνεται στον Batman και προσπαθεί να τον σκοτώσει! Μια ιστορία γεμάτη αποκαλύψεις και προδοσίες που επίσης κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος.

  1. Batman #35-40 (Scott Snyder, Greg Capullo, Danny Mikki)

Endgame

Σε αυτά τα τεύχη ξεδιπλώνεται μια ακόμη μεγάλη ιστορία ανάμεσα στον Batman και τον Joker, στην οποία ο Joker αποφασίζει πως είναι καιρός πλέον να ξεφορτωθεί τον ήρωα της Gotham μια και καλή αφού πιστεύει πως πλέον δεν είναι ενδιαφέρον. Αυτό προσπαθεί να το πετύχει βάζοντας εναντίον του, τα υπόλοιπα μέλη της Justice League χρησιμοποιώντας το Joker Venom.

 

  1. Batman 66 #30 (Lee Allred, Mike Allred)

Main Title

Σε αυτή την ιστορία ο Riddler εκνευρισμένος με τους υπόλοιπους κακούς της Gotham αποφασίζει να δώσει στον Batman και τον Robin πληροφορίες για την τοποθεσία που βρίσκονται και οι ήρωες φυσικά τρέχουν για να τους σταματήσουν. Αυτό είναι και το τελευταίο τεύχος του Batman 66.

  1. Batman #13-17 (Scott Snyder, Greg Capullo, Jonathan Glapion)

Death of the Family

Ο Joker επιστρέφει στη Gotham πιο επικύνδινος από ποτέ αφού έχει πλέον ανακαλύψει τη μυστική ταυτότητα του Batman αλλά και ενός από τους πιο στενούς συνεργάτες του! Η ιστορία φανερώνει για ακόμα μια φορά την παράξενη σχέση μεταξύ του Batman και του Joker καθώς βλέπουμε και τα κίνητρα που έχει ο Joker για να αντιμετωπίσει τον σκοτεινό ιππότη.

  1. The Return of Bruce Wayne

Μετά το τέλος του “Final Crisis”, ο Darkseid κτύπησε τον Batman με το Omega Section και όλοι πίστεψαν πως είχε πεθάνει. Στην πραγματικότητα όμως ο Batman ζούσε και περιπλανίοταν μέσα στο χρόνο χωρίς κανένας να το ξέρει. Κάθε τεύχος της ιστορίας έχει γραφτεί και σχεδιαστεί από διαφορετικά άτομα και όλες δείχνουν τον σκοτεινό ιππότη να δίνει δικαιωσύνη σε πολλές διαφορετικές χρονικές περιόδους καθώς ψάχνει και τον τρόπο να γυρίσει στο δικό του timeline.

  1. Batman and Robin: Batman and Robin must die! (Grant Morrison, Frazer Irving)

Μια ακόμα mind blowing ιστορία του σκοτεινού ιππότη που έχει ως κακό τον Doctor Hurt ο οποίος με τη βοήθεια του Professor Pyg καταφέρνει να μετατρέψει την πόλη του Gotham στην πόλη του εγκλήματος. Μια πολή έξυπνη ιστορία που ενώνει αρκετά storylines μαζί και κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Batman.

  1. Batman #21-27 & #29-33 (Scott Snyder, Greg Capullo, Danny Mikki)

Zero Year

Μια ιστορία που παρουσιάζει το origin του Batman αλλά με μεγάλη διαφορά από την κανονική που όμως καταφέρνει να την κρατήσει σε παρόμοιους ρυθμούς. Ο κακός της ιστορίας ήταν ο Riddler ο οποίος πήρε τον έλεγχο στη Gotham και κατέστρεψε τα πάντα! Ο Bruce Wayne τώρα δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει τον Riddler αλλά και να αποφασίσει ποιος είναι και τι ήρωας θα πρέπει να γίνει!

 

  1. Detective Comics #871-881 (Scott Snyder)

The Black Mirror

Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη ιστορία του Batman που έγραψε ο Scott Snyder στην οποία και ο Dick Grayson λειτουργούσε ως Batman αλλά και ο Bruce Wayne σε διαφορετικά καθήκοντα ο καθένας τους. Στα τεύχη αυτά βλέπουμε τον Dick Grayson και τον James Gordon να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις που έχουν να κάνουν με το παρελθόν τους και αυτό τους κάνει να πάρουν προσωπικά την ευθύνη για τη λύση τους.

  1. Batman Inc, Batman Incorporated, Leviathan Strikes (Grant Morrison, Chris Burnham)

Leviathan

Σε αυτά τα one-shot τεύχη μετά την επιστροφή του Bruce Wayne στο “The Return of Bruce Wayne”, ο ήρωας αντιμετωπίζει τους εχθρούς που είδε στο μέλλον και φτιάχνει μια μεγάλη ομάδα που ονομάζεται Batman Incorporated για να καταφέρει να τους νικήσει. Ακόμα έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα κατασκόπων την Spyral, οι οποίοι κρατούν την Batwoman και την ελέγχουν.

 

1.The Court of Owls (Scott Snyder, Gregg Capullo, Jonathan Glapion)

Μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ιστορίες του σκοτεινού ιππότη από το The New 52 Era, που λειτούργησε ως σημείο σταθμός για τα comics του ήρωα στο μέλλον. Το Court of Owls, μια πολύ παλιά οργάνωση που δρά εδώ και εκατοντάδες χρόνια στη Gotham προσπαθώντας να «ελέγχουν» τη κατεύθυνση που θα πάρει η πόλη. Ο Batman κατέστρεψε αρκετές φορές τα σχέδια του και πλέον αποφασίζουν να τον αντιμετωπίσουν!

Εσείς έχετε διαβάσει αυτές τις ιστορίες του σκοτεινού ιππότη; Γράψτε μας και εσείς τις δικές σας αγαπημένες ιστορίες του Batman!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s