Μπλε Κομήτης – Ένα περιοδικό στην τροχιά των κόμικ!

Η αλήθεια είναι ότι μας λείπει η «Βαβέλ», το «9», το «Παρά Πέντε» και το «Mov.». Ήταν μια ευκαιρία να μάθεις νέους Έλληνες δημιουργούς, να έρθεις σε επαφή με τις δουλειές μεγάλων ξένων και Ελλήνων σχεδιαστών και να βρεις συγκεντρωμένες πολλές, μικρές και μη, δουλειές από διάφορους καλλιτέχνες. Από τη δεκαετία του ’80 μέχρι και το 2010 γαλούχησαν διάφορες γενιές και αποτελούν σημείο αναφοράς, για την Ελλάδα, ακόμα και σήμερα.

Ζερβος Γκιακ

Αξιόλογες ελληνικές δουλειές και ταλέντα φυσικά και υπάρχουν όλα αυτά τα χρόνια. Φαίνεται από τις κυκλοφορίες, από τις συμμετοχές στα διάφορα φεστιβάλ, όπως πχ το Comicdom και από την επιτυχία που γνώρισαν διάφορα graphic novels, ακόμα και στο εξωτερικό. Αυτό που λείπει, είναι ένα αντίστοιχο περιοδικό, όπως αυτά που αναφέρθηκαν που θα συσπειρώσει τους δημιουργούς, θα τους οργανώσει και θα τους δώσει τη δυνατότητα και τον χώρο να εκθέσουν τη δουλειά τους και, αντίστοιχα, στο κοινό να έρθει σε επαφή με ό, τι «φρέσκο» και αξιόλογο κυκλοφορεί.

Μιχαλης Διαλυνας character design

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί ο «Μπλε Κομήτης», ένα νέο περιοδικό κόμικ, που έρχεται να καλύψει αυτό το κενό. Το περιοδικό θα βγαίνει κάθε τρεις μήνες και θα περιλαμβάνει αποκλειστικά πρωτότυπο υλικό, ειδικά σχεδιασμένο για το περιοδικό από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς της παλιάς αλλά και της νεότερης γενιάς. Ειδικότερα, στο πρώτο τεύχος, τις ιστορίες υπογράφουν οι Ανδρουτσόπουλος, Aniro, Βαβαγιάννης, Γούσης, Διαλυνάς, Ζαφειριάδης, Ζερβός, Κλήμης, Κιχεμ, Λούτα, Μητσομπόνος, Πανάγος, Παπαμάρκος, Πατραμάνη, Στεργίου και Φαραζής.

Παναγιώτης Μητσομπόνος

Ακόμα, στο πρώτο τεύχος του Μπλε Κομήτη μπορείτε να διαβάσετε τη στήλη του Σπύρου Γιαννακόπουλου με ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή σκηνή των κόμικ, τις συνεντεύξεις του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη στον Γιάννη Ράγκο και του street artist WD στον Αλέξανδρο Σιμόπουλο και το διήγημα της Ιωάννας Μπουραζοπούλου «Το παιχνίδι των κατόπτρων», αποκλειστικά γραμμένο για το περιοδικό.

Στελλα Στεργιου

Αρχισυντάκτης είναι ο Γιώργος Γούσης, γνωστός μας από το graphic novel «Ερωτόκριτος», ενώ το εξώφυλλο του 1ου τεύχους φιλοτέχνησε ο Panpan. Από τα ονόματα και μόνο, που αναφέρθηκαν, αναμένουμε το περιοδικό με μεγάλο ενδιαφέρον.

Γιώργος Γούσης

Ο Μπλε Κομήτης εκδίδεται από τις Εκδόσεις Polaris και θα κυκλοφορεί κάθε τρεις μήνες στα βιβλιοπωλεία και τα περίπτερα όλης της Ελλάδας.

Εμείς να ευχηθούμε “καλοτάξιδοι” και καλή επιτυχία στα παιδιά και να ξέρετε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε και κάποιες εκπλήξεις στο Geek Cultura σχετικά με τον «Μπλε Κομήτη»!

Διαβάστε ακόμα:

gif01

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s