Βιβλιοπαρουσίαση: Star Wars Rogue One

Περιμένοντας την νέα ταινία Star Wars (“The Last Jedi”) που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 15 Δεκέμβρη, έπρεπε να βρούμε κάτι να ξεγελάσουμε κάπως την «πείνα» μας. Οι 250 σελίδες του Star Wars Rogue One έρχονται να μας θυμίσουν την ταινία, να μας δώσουν κάποιες πληροφορίες που δεν είδαμε στις οθόνες και να μας βάλουν στο κλίμα.

Η υπόθεση είναι γνωστή: Η ομάδα των επαναστατών έχει πληροφορηθεί την ύπαρξη ενός τρομακτικού όπλου που βρίσκεται στα χέρια της Αυτοκρατορίας, ικανού να αφανίσει ολόκληρους πλανήτες. Το όπλο αυτό είναι φυσικά το γνωστό μας Death Star και η μοίρα του γαλαξία βρίσκεται στα χέρια της Jyn Erso. Η Jyn, η οποία πολλές φορές έχει παρομοιαστεί με έναν θηλυκό Han Solo, προσπαθεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα επαναστατών να κλέψει τα σχέδια του Death Star, πριν να είναι αργά. Μια ομάδα αταίριαστων και συνηθισμένων ανθρώπων που ξεπερνούν τον ίδιο τους τον εαυτό και κάνουν ηρωικές πράξεις και πράγματα, μεγαλύτερα κι από τους ίδιους. Παρά τα ελαττώματα και τις αδυναμίες τους, θυσιάζουν τα πάντα για να σώσουν τον Γαλαξία από την τυραννική Αυτοκρατορία και αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ότι πάντα μπορείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και τις καταστάσεις.

Ο συγγραφέας Matt Forbeck διατηρεί το πνεύμα της ταινίας, με κάποιες απαραίτητες αλλαγές, ώστε να μεταφερθεί η δράση στο χαρτί. Έχουν προστεθεί κάποιες μικρές λεπτομέρειες και πληροφορίες για τους χαρακτήρες, ενώ η γραφή είναι εύκολη, κατανοητή και ιδανική για όλες τις ηλικίες. Μην αφήσετε να σας τρομάξει, το βιβλίο είναι μια σχεδόν πιστή μεταφορά της ταινίας, οπότε αν και απευθύνεται σε νεαρότερους αναγνώστες, δεν τίθεται θέμα «παιδικού». 64 κεφάλαια, σκληρό εξώφυλλο, 8 σελίδες φωτογραφίες από την ταινία στο κέντρο του βιβλίου και μια άκρως δελεαστική τιμή προστίθενται επίσης στα θετικά. Η δράση στο βιβλίο μεταφέρεται αυτούσια, κυλάει με γρήγορους ρυθμούς και ξαναζείς την ταινία, διαβάζοντας το.

Το βιβλίο είναι αρκετά διασκεδαστικό, δεν θα σας κουράσει, δεν θα βαρεθείτε και θα ξαναζήσετε τα γεγονότα της ταινίας Rogue One.

Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα του βιβλίου εδώ

Star Wars: Rogue One

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Μεταίχμιο για την παροχή του βιβλίου για τις ανάγκες της παρουσίασης.

Διαβάστε ακόμα:

gif-02

7 thoughts on “Βιβλιοπαρουσίαση: Star Wars Rogue One

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s