Τα καλύτερα festival στην Ευρώπη!

Σήμερα στο Geek Cultura θα μιλήσουμε για τα κορυφαία φεστιβάλ της γηραιάς ηπείρου. Και θα σας μιλήσω εκ πείρας, για τα καλύτερα μουσικά Festival βρίσκονται στην Ευρώπη!

Rockwave

Αρχίζοντας από την εγχώρια διοργάνωση, εκτίμησα λίγο παραπάνω το φετινό line up, μιας και εκπροσωπούσε περισσότερο και το όνομα του. Περισσότερο rock, περισσότερο metal, με συναυλίες που για τρεις μέρες μας μετέφεραν εκτός των Αθηνών. Είναι το πιο προσβάσιμο φεστιβάλ για όσους δεν έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να δουν συγκεντρωμένους αρκετούς διάσημους καλλιτέχνες, από κάθε μουσικό ρεύμα. Προσωπικά βρίσκω την επιλογή καλλιτεχνών από διάφορα μουσικά είδη κατάλληλη για ένα φεστιβάλ τέτοιας εμβέλειας, εν αντιθέσει με όσους υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να προσελκύει μόνο καλλιτέχνες από την rock σκηνή.

Tip για επισκέπτες: Κάθε χρόνο οι εθελοντές κάνουν μια αξιόλογη προσπάθεια για την καθαριότητα του χώρου. Το tip γνωστό: Όχι μπουκάλια, όχι πλαστικά…

Tomorrowland

Μολονότι μετράει μόνο μια δεκαετία ιστορίας, έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένα από τα φεστιβάλ με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην κεντρική (ή και ολόκληρη) την Ευρώπη. Είναι δύσκολο να μην αναγνωρίσεις τις τεράστιες σκηνές του βελγικού φεστιβάλ, με τα σκηνικά που θα ζήλευε μέχρι και η Disneyland. Από ένα βίντεο μπο ρείς να καταλάβεις πως παρακολουθείς συναυλία στο Tommorowland με δυο βασικά στοιχεία. Την dance electronic μουσική και τον εκπληκτικά υπερπληθή συναυλιακό χώρο. Και αν έχεις πάει πιστεύοντας πως τα έχεις δει όλα, δεν έχεις δει σίγουρα την νέα Dragon Stage που θα γίνει απευθείας η αγαπημένη σου.

Tip για επισκέπτες: Διαχείριση του πλήθους: Σε περίπτωση εγκλωβισμού σε μεγάλο πλήθος καλύτερα να κινείστε στην ίδια ταχύτητα και κατεύθυνση με αυτό. Για να εξαλειφθεί οποιαδήποτε πιθανότητα να παρασυρθεί κάποιος από το πλήθος είναι καλύτερα να προτιμώνται οι πιο απόμακρες θέσεις στις συναυλίες που συγκεντρώνεται ο περισσότερος κόσμος.

Wacken Open Air Festival

Συγκρίνοντας τις χώρες με τα περισσότερα διάσημα Metal Festivals, και όχι μόνο στην Ευρώπη, η Γερμανία βρέθηκε να ξεπερνά κατά πολύ χώρες όπως η Σουηδία και η Φιλανδία. Σε πολλές λίστες μάλιστα βρίσκεται και πάνω από τις ΗΠΑ με πλήθος metal φεστιβάλ. Οι περισσότεροι περιγράφουν το Wacken Open Air festival στο Hamburg, ως την απόλυτη metal εμπειρία και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε. Από το 1990 μετράει πλήθος εμφανίσεων των πιο διάσημων metal συγκροτημάτων ανά τον κόσμο, και με ήδη ανακοινωμένο line up τους Epica και τους Nightwish οι φαν του φεστιβάλ ήδη ανυπομονούν για τον Αύγουστο του 2018.

Tip για επισκέπτες: Η μπύρα. Πρέπει να την δοκιμάσεις.

Primavera Sound Festival

Στη Βαρκελώνη βρίσκεται ένα φεστιβάλ που έχω σκοπό να πάω μέσα στην επόμενη τριετία. Είναι και ο σκοπός άλλων δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών από όλο τον κόσμο, που γεμίζουν την πόλη με την παρουσία τους σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης που καλύπτει όλα τα μουσικά είδη.

Tip για επισκέπτες: Ολόκληρη η πόλη κινείται στον ρυθμό του φεστιβάλ οπότε μη χάσεις την ευκαιρία να δεις την Βαρκελώνη υπό άλλη οπτική.

Sziget Festival

Σε αυτή την περίπτωση δεν θα είμαι πολύ αντικειμενική, καθώς θα αναφέρομαι και στην δική μου εμπειρία στο εν λόγω φεστιβάλ. Το Sziget ή αλλιώς νησί της ελευθερίας ανοίγει τις πύλες του τα τελευταία 25 χρόνια στη Βουδαπέστη για να υποδεχτεί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Όλα τα είδη μουσικής, καθώς και οι performances ακροβατών, ηθοποιών και comedians μεταμορφώνουν το ”νησί” σε κάτι περισσότερο από φεστιβάλ. Ένα παράλληλο σύμπαν αρχίζει από τη στιγμή που θα περάσεις την πύλη με πολλές δραστηριότητες και μουσική. Και εάν θελήσεις να βγεις (πράγμα αμφίβολο), σε περιμένει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πρωτεύουσες της Ευρώπης, να εξερευνήσεις κατά μήκος του Δούναβη.

Tip για επισκέπτες: Εάν το ”νησί” επιλεγεί ως ο τόπος διαμονής είναι προτιμότερες οι κοινότητες του οργανωμένου κάμπινγκ, καθώς με ελάχιστο επιπλέον κόστος προσφέρονται περισσότερες παροχές και ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμα:

gif04

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s