Η Αθήνα των Geek

Νομίζετε πως είστε οι μοναδικοί του είδους. Πιστεύετε πως δεν βρίσκετε κανέναν που να μοιράζεται το ίδιο πάθος με εσάς για την επιστήμη, τα βιντεοπαιχνίδια, ή το στοιχείο fantasy πέρα από τον διαδικτυακό χώρο; Μεγάλο λάθος. Γιατί, η Αθήνα είναι μια πόλη των Geek. Και αν δεν μας πιστεύετε ρίξτε μια ματιά παρακάτω σε μια μοναδική χαρτογράφηση της πόλης.

Από τον Βορρά προς τον Νότο…

Εάν είσαι πλησίον Πεντέλης και περιχώρων μην χάσεις την ευκαιρία να δεις το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης. Και αν δεν το περιμένεις, ο χώρος συγκεντρώνει αρκετούς ομοίους σου που ασχολούνται και θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την αστρονομία, μέσα από ξεναγήσεις, σεμινάρια και παρατηρήσεις του αχανούς εξωγήινου χώρου από το τηλεσκόπιο Newall. Θεματικές βραδιές από το Κέντρο Επισκεπτών της Πεντέλης αλλά και του Θησείου (για τους geeks του κέντρου) προσφέρουν αρκετή διασκέδαση και διαδραστικά παιχνίδια.

At almost every corner…

θα βρεις και ένα escape room. Πειραιάς, Παγκράτι, κέντρο, Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα, σχεδόν σε κάθε γωνιά της Αθήνας υπάρχει ένα μέρος για να επιδείξεις τις ικανότητες διαφυγής σου. Η νέα τάση γνωστή που με τα χρόνια βελτιώθηκε και τελειοποιήθηκε και από επαγγελματίες ηθοποιούς που ζωντανεύουν τα θεματικά δωμάτια. Και αν νομίζεις πως δεν πρόκειται για μια geek ασχολία, δεν έχεις παρά να παρατηρήσεις πολλές από τις ομάδες που διαγωνίζονται μεταξύ τους για να τα γυρίσουν όλα, στον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Τα Δυτικά…

Πάρα πολλές εταιρείες αναπτύσσοντας συνεχώς καταστήματα που λειτουργούν ως Gaming Stations δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον στα δυτικά προάστια. Ένας geek θα υπολόγιζε τις πιθανότητες αυτής της τάσης σε συνάρτηση με τις κοινωνικές συνθήκες, το κατά κεφαλήν εισόδημα και την χρέωση του χρόνου που αφιερώνεται στα e sports σε κάθε κατάστημα, για να καταλήξει σε μια αύξουσα κατανομή σε ορισμένες περιοχές. Όμως. Λίγο ενδιαφέρει σ’ αυτό το άρθρο η γνώση πίσω από την εξάπλωση των e sports στα Δυτικά προάστια των Αθηνών, όσο η de facto ύπαρξη τους. Και αυτό σου δίνει το κίνητρο για να τα επισκεφτείς ελπίζοντας να πετύχεις και κάποιο από τα συχνά τουρνουά που οργανώνονται.

Τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Κέντρο Αθηνών, Ηλιούπολη, Πεύκη και Χαλάνδρι διασκορπισμένες στην Αθήνα βρίσκονται οι πιο δημοφιλείς σινεφίλ κοινότητες. Οι θεατές συμμετέχουν ενεργά στις προβολές, ένα από τα θετικά είναι το εξαιρετικά χαμηλό – καμιά φορά και μηδενικό- κόστος που επωμίζονται οι θαμώνες geeks. Οι κινηματογραφικές λέσχες λοιπόν δεν θα απογοητεύσουν σχεδόν κανένα geek που θέλει να εντρυφήσει στο σινεμά, και να συζητήσει με τις ώρες για το σινεμά.

Το παραπάνω άρθρο ήταν απλώς μια καταγραφή ευκρινών τόπους συγκέντρωσης geek στην Αθήνα. Μην ξεχνάς, η πόλη ποτέ δεν απογοητεύει τους geek της και σε περιμένει να ανακαλύψεις περισσότερα σημεία της.

Διαβάστε ακόμα:

Webp.net-gifmaker (1)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s