Harry Potter: Books VS Movies

Οι περισσότεροι ξέρουμε αυτή την ιστορία.. ένα εντεκάχρονο αγόρι μαθαίνει στα γενέθλια του πως είναι μάγος και μάλιστα διάσημος μάγος! Άλλοι τον γνωρίσαμε μέσα από τις κινηματογραφικές αίθουσες, άλλοι από τις σελίδες των βιβλίων της φημισμένης J.K. Rowling. Ένα έχει σημασία, ότι αν κάποιος έχει έστω το ενδιαφέρον για αυτό το franchise πρέπει να διαβάσει τα βιβλία ανεξαρτήτου ηλικίας! Γιατί τον περιμένει ένας μαγικός κόσμος! Εδώ σας παρουσιάζουμε τις μεγαλύτερες αλλαγές και παραλείψεις που έγιναν στις ταινίες του Harry Potter!

 

  1. Η πρόκληση για την Hermionie

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς είδαμε τους αγαπημένους μας ήρωες να αντιμετωπίζουν 3 θανάσιμες προκλήσεις για να μπορέσουν να φτάσουν στη φιλοσοφική λίθο. Ο κάθε ένας από τους ήρωες πήρε τον έλεγχο σε μία από τις προκλήσεις ξεχωριστά όπως όταν ο Ron κατάφερε να νικήσει στο σκάκι και ο Harry να αντιμετωπίσει τον καθρέφτη του Erised, ποτέ όμως δεν είδαμε στην ταινία την πρόκληση της Hermionie που ήταν ένας συνδυασμός εξυπνάδας και θάρρους και αφορούσε μια δοκιμασία με φίλτρα.

  1. Η αληθινή ιστορία του James Potter

Στις ταινίες ποτέ δεν καταφέραμε να δούμε την ολοκληρωμένη πλευρά του James Potter. Σε όλες τις ταινίες υπάρχουν αναφορές για αυτόν κυρίως από τον αγαπημένο νονό του Harry, τον Sirius Black και φυσικά τον Snape. Δίνεται κυρίως η ιστορία στη μνήμη του Snape όπου ο James του φέρεται με άσχημο τρόπο και ο Harry καταλαβαίνει πως ο πατέρας του ήταν bully. Ποτέ δεν είδαμε τις σκηνές που ο Remus και ο Sirius εξήγησαν στο Harry και το καλό πρόσωπο του χαρακτήρα του James και δικαίωσαν το χαρακτήρα του!

  1. The Marauders

Σίγουρα ο κάθε φαν της σειράς θα γνωρίζει τη παρέα του James Potter που αποτελείται από τον ίδιο, τον Remus Lupin, τον Sirius Black και τον Peter Petigrue. Άλλωστε ήταν και οι δημιουργοί του μαγικού χάρτη που ο Harry χρησιμοποιεί συνέχεια για να βρει τα μυστικά του Hogwarts. Δυστυχώς είχαμε πολύ λίγες αναφορές στις ταινίες για τις περιπέτειες και την ιστορία του κάθε χαρακτήρα πριν το θάνατο του James. Είναι μια ιστορία που είναι πολύ αγαπητή γύρω από τους φαν των βιβλίων και απλά θέλουμε κι άλλο!

 

  1. Kreacher

Το αντιπαθητικό house-elve της οικογένειας Black που γνωρίσαμε στις τελευταίες ταινίες του franchise το οποίο είχε μια διαφορετική έκβαση στην ιστορία του, η οποία δεν κατάφερε να πάρει θέση στο Harry Potter and the Deathly Hallows- Part 1. Αρχικά, δεν είδαμε ούτε το ρόλο που έπαιξε στη δολοφονία του Sirius στο 5ο βιβλίο της σειράς, όπου είπε στους Malfoys για την τοποθεσία του Sirius και έλεγε ψέματα στο Harry. Στο τέλος όμως ξεπέρασε τον καταναγκασμό από τους προηγούμενες ιδιοκτήτες του και γύρισε την εμπιστοσύνη του στο Harry.

 

  1. The prophecy

Στην 5η περιπέτεια του Harry, μαθαίνουμε για την προφητεία που τον συνδέει με τον άρχοντα του σκότους και τη μεγάλη σημασία που έχει για το μέλλον τους. Αν και στα βιβλία υπάρχει μια πιο λεπτομερείς εξήγηση για τη προφητεία, παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο για τις ταινίες καθώς δεν επεξηγήθηκε ποτέ.

 

  1. Neville Longbottom

Η σημασία του Neville στην ιστορία ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που τελικά παρουσιάστηκε στις ταινίες. Αν και παρουσιάστηκε σωστά στο τέλος με το θάρρος του να βοηθάει τον Harry έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τον Voldemort, ποτέ δεν υπήρξε αναφορά για τη προφητεία και το ρόλο του Neville σε αυτή. Η προφητεία έλεγε για ένα παιδί που θα γεννιόταν στα τέλη του Ιούλη και πως οι γονείς του θα αντιμετώπιζαν τον άρχοντα του σκότους 3 φορές. Αυτό σημαίνει πως αν δεν σκότωνε ο Voldemort τους γονείς του Harry εκείνο το βράδυ, πολύ πιθανόν ο Neville να ήταν αυτός ο εκλεκτός.

 

  1. Το παρελθόν του Dumbledore

Το μυστικό παρελθόν του Dumbledore δεν κατάφερε ποτέ να ξετυλιχτεί στην τελευταία ταινία. Αν και υπήρξαν αναφορές για το βιβλίο που έγραψε η Rita Skeeter για τη σχέση του με τον Grindelwald, δεν είδαμε τη πραγματική ιστορία για την αδελφή του και το θάνατο της. Ευτυχώς, μέσα από τη νέα prequel σειρά αναμένουμε να δούμε πιο λεπτομερείς ιστορία για το παρελθόν του καθώς και πράγματα που δεν ειπώθηκαν ούτε στα βιβλία.

  1. Η ιστορία του Voldemort

Στα βιβλία είδαμε τον Dumbledore να προσπαθεί έντονα να κάνει το Harry να βρει τα μυστικά του παρελθόντος του  Voldemort έτσι ώστε να είναι έτοιμος να τον αντιμετωπίσει και να καταστρέψει τους Horcruxes. Στην ταινία είδαμε πολύ λίγα για το παρελθόν του άρχοντα του σκότους και δεν παρουσιάστηκαν ποτέ οι σκηνές για την οικογένεια του, το μυστικό της μητέρας του και όλα όσα τον επηρέασαν ώστε να μοιράσει τη ψυχή του και να γίνει ο πιο σκοτεινός μάγος της εποχής.

  1. Η μάχη στο Astronomy Tower

Στην 6η περιπέτεια του Harry, ο θάνατος του Dumbledore σημάδεψε την αρχή του μεγάλου πολέμου και άλλαξε το μέλλον των ηρώων της σειράς. Στη σκηνή του θανάτου του έρχονται για να τον σώσουν το Order of the Phoenix και ο Dumbledore’s Army, μια εκπληκτική μάχη που δεν είδαμε ποτέ στη κινηματογραφική μεταφορά.

  1. Ο θάνατος του Voldemort

 

Στα βιβλία ο θάνατος του Άρχοντα του σκότους είναι μέσα στο κάστρο από την παρουσία όλων των ηρώων που πάλεψαν στη μάχη του Hogwarts και ο Harry του εξηγεί γιατί έκανε λάθος όλο αυτό τον καιρό σε αυτά που πίστευε. Ο Voldemort κρατώντας το Elder Wand δημιουργεί την φονική κατάρα ενάντια στο Harry, όμως το ραβδί δεν υπακούει αφού ο πραγματικός του αφέντης είναι εκείνος και εξοστρακίζει τη κατάρα πάνω στο Voldemort και τον σκοτώνει. Στην ταινία ο Voldemort γίνεται ξανά θνητός και το σώμα του διαλύεται σαν στάχτη. Αυτή η αλλαγή έκανε πολλούς φαν των βιβλίων να απογοητευτούν λόγω της σημασίας ύπαρξης του πτώματος του άρχοντα του σκότους, αφού με αυτό παρουσιάζεται πως ήταν  θνητός.

 

Τι πιστεύεται για τις μεγάλες διαφορές των βιβλίων και των ταινιών Harry Potter? Τι θα θέλατε να δείτε στις κινηματογραφικές μεταφορές;

Διαβάστε ακόμα:

gif01

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s