Predator VS Judge Dredd VS Aliens

Κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε σε μια μάχη που θα μείνει στην ιστορία, σε ένα ρίνγκ που θα σας ιντριγκάρει. Και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις προχωράμε στους μαχητές μας. Στην Πράσινη γωνία, ο μεγαλύτερος κυνηγός στο σύμπαν, η απειλή που παραμονεύει αόρατη, ο εξωγήινος που έχει κυνηγήσει στα πέρατα του σύμπαντος και πάντα με μια ατομική βόμβα στο μπράτσο του για να εξαφανίζει τα ίχνη του, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Predator.

Στην μαύρη γωνία το Xenomorph αγνώστου προελεύσεως και διαμονής, που μπορεί να επιζήσει σε οποιοδήποτε περιβάλλον και πλανήτη, που μπορεί να λιώσει οποιοδήποτε υλικό μόνο με το σάλιο του, ένας αδίστακτος δολοφόνος  χωρίς ηθικούς φραγμούς και ενδοιασμούς, το Alien.

Και τέλος στην κόκκινη γωνία, η απόλυτη και άρτια εκπαιδευμένη μηχανή επιβολής του νόμου, η προσωποποίηση της δικαιοσύνης και της τιμωρίας του εγκλήματος που έχει ένα πλήρες οπλοστάσιο γύρω από την μέση του, ο ίδιος ο νόμος της Mega City 1, Judge Dredd.

Ποιος θα βγει νικητής από αυτή την μάχη; Ο νόμος και η τάξη; Ο κυνηγός; Ή ο αιμοσταγής δολοφόνος; Αυτό το αφήνουμε σε εσάς να το δείτε στην limited Series που έγινε τόμος και σε hard cover από την 2000AD και την Dark Horse. Εμείς θα φροντίσουμε να σας δώσουμε αρκετά στοιχεία για να σας πείσουμε να το αγοράσετε.

Η ιστορία

Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει και μπορούμε να πούμε ότι έχουν γίνει κλισέ πλέον τα Versus, Crossovers και team ups ηρώων και ομάδων, αλλά στο συγκεκριμένο VS δεν βλέπουμε τίποτα κλισέ. Αφορά μια δυνατή περιπέτεια σε σενάριο του John Layman και σχέδιο των Chris Mooneyham, Michael Atiyeh και Michael Heisler, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016 και τελείωσε τον Ιούνιο του 2017.

Η ιστορία διαδραματίζεται στον κόσμο του Dredd – προσοχή spoilers – όπου μια ομάδα δικαστών (μέσα σε αυτή και η Judge Aderson) καταδιώκουν τον αρχιεπίσκοπο Emoji στην Cursed Earth και αναγκάζονται να εισχωρήσουν βαθιά σε ένα βαλτοτόπι όπου ήδη έχει χάσει την ζωή του ένας predator και αρχηγός της περιοχής είναι ένας τρελός γενετιστής ονόματι Reinstot.

Dr

Από τις πρώτες σελίδες του πρώτου τεύχους βλέπουμε ήδη την δράση να αναπτύσσεται και πραγματικά δεν μπορεί κάποιος να σταματήσει να διαβάζει αφότου ξεκινήσει. Βλέπουμε πολλές αναφορές σε προηγούμενα VS του Dredd με τους δυο αντιπάλους του και μπορούμε να πούμε ότι δεν περνάει μια σελίδα χωρίς δράση και αγωνία.

Το σχέδιο

Όπως αναφέραμε πιο πάνω οι σχεδιαστές Mooneyham, Atiyeh και Heisler, μας προσφέρουν ένα πολύ διαφορετικό αλλά ταυτόχρονα σκληροτράχηλο Predator αλλά και έναν  πολύ λεπτομερή και καλοσχεδιασμένο Dredd. Όσον αφορά το Alien, δεν έχουμε να πούμε τίποτα γιατί δεν το βλέπουμε όπως το περιμέναμε αλλά δεν παύει να είναι εντυπωσιακό.

pvjdva-issue-3

Το περιβάλλον είναι πολύ καλά σχεδιασμένο και η επιλογή περιβάλλοντος μπορούμε να πούμε ότι είναι ιδανική για ένα τέτοιο στόρυ. Όλοι οι αντίπαλοι είναι λεπτομερείς και ειδικά τα χρώματα βοηθάνε να πιάσουμε το περιβάλλον και να ζωντανεύουν αρκετά τις εικόνες.

Γενικά σχόλια

Σε όλη την τετραλογία, δεν μένει κανένας φαν εκ των πρωταγωνιστών δυσαρεστημένος, καθώς όλοι οι χαρακτήρες παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο στόρυ και βοηθάνε στην ανάπτυξη του στόρυ αλλά και στο να συμπαθήσουμε όλους τους πρωταγωνιστές.

Ο Layman, δεν μας βάζει κατευθείαν στο βασικό στόρυ και αυτό είναι καλό γιατί καταφέρνει με παράπλευρες ιστορίες μέσα στο βασικό στόρυ να φέρει σε επαφή τους χαρακτήρες της ιστορίας και με μια τρομερή ανατροπή μας εμφανίζει τον πραγματικό κακό και τις τρομερές του βλέψεις για τον κόσμο.

 

Σε όλα τα τεύχη υπάρχουν στοιχεία που μας βοηθάνε να καταλάβουμε την πλοκή και το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία αλλά και δεν μας αφήνει κενά

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι παρ’ όλο που από την αρχή μας βάζει στην δράση και στις μάχες δεν είναι έτσι από την αρχή έως το τέλος.Μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα στόρυ βατό και με νόημα και σίγουρα θα σας ανταμείψει. Ελπίζουμε να δούμε στο μέλλον και άλλα τέτοια VS – Crossovers με τέτοιου είδους βατό στόρυ και δράση που να μας κερδίζει.

Τα σχόλια δικά σας….

 

Διαβάστε ακόμα:

gif04

2 thoughts on “Predator VS Judge Dredd VS Aliens

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s