Για σένα Admiral Adama

Το παρόν κείμενο δεν θα αναλύσει διεξοδικά τους λόγους που κάνουν τον Bill τον Adama σπουδαίο,μέγα στρατηλάτη και πνευματικό μας .Η ώρα έχει 60 λεπτά , ο φραπές πίνεται με καλαμάκι , η Γη γυρίζει. Τα γεγονότα είναι γεγονότα και απλώς είναι .

Έζησε από μικρός την αδικία και τον πόνο , το προσώνυμιο του Husker έμελλε να τον συντροφεύει αιώνια και να του θυμίζει όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι , την ταπεινή καταγωγή του δηλαδή, αλλά ότι αυτό το κατά φαινόμενα δίχως μοίρα χωριατόπουλο τα κατάφερε .

Εν μια νυκτί από την τιμητική συνταξιοδότηση βρέθηκε στην θέση του υπερασπιστή όλου του ανθρώπινου είδους. Ο ίδιος άνθρωπος κατάφερε να πείσει τους επιζώντες ότι θα τους οδηγήσει σε έναν φανταστικό πλανήτη που μέχρι τότε ήταν απλά ένας θρύλος και όχι μόνο τον πίστεψαν γιατί αυτός είναι ο Bill αλλά στο τέλος τον βρήκε κιόλας .Τέτοιος ήταν, είχε νύχτα , έλεγε μέρα και τον πίστευες , φυσικά αυτό δεν ίσχυε για το πλήρωμα του , σε αυτούς δεν μίλαγε απλά τους κοίταζε και αυτοί καταλαβαίνανε .Το μόνο μείον του ήταν ότι δεν είχε μείον , το γνώριζε και για αυτό έκανε κολλητό τον μερακλή Saul ώστε να πίνει τα ποτάκια του να κάνει τους σαματάδες του και να του καταλογίζουν και κάτι .Το πόσο κιμπάρης ήταν, αναγνωρίστηκε αν και ελαχίστως αργοπορημένα και από την ίδια την προεδρίνα Laura που και αυτή έπεσε θύμα του μεγαλείου του.

Πιστός στις αξίες του και στους ανθρώπους του μα ταυτόχρονα σκληρός , ακόμα και προς τον ίδιο του τον γιο , μα δίκαιος ,λιγομίλητος και χιουμορίστας όπου χρειαζόταν , είναι το είδος ανθρώπου που έχει γεννηθεί για να είναι πρωτοστάτης από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ως την 1η πανγαλαξιακή στρατιά. Ανυπέρβλητος , απέθαντος ακόμα και αν τον πυροβολείς στα δύο βήματα,θα λαβωθεί αλλά θα σηκωθεί .Παραμένει μέχρι σήμερα εν έτει 2017 ο μοναδικός καταγεγραμμένος άνθρωπος της ιστορίας που δεν φαινόταν αστείος με μουστάκι , έκανε κουλ τα γυαλάκια πρεσβυωπίας και κοντράρει επάξια  στην αφήγηση τον Morgan Freeman.

Αυτή ήταν μια σχετικά λακωνική ωδή στον ηγέτη , πάνσοφο πραγματιστή , πατέρα της αριστείας μα πάνω από όλα και πιο γραφικά ακόμα ΑΝΘΡΩΠΟ William ‘Bill’ Adama.

So say we all!

Διαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s