Ή αλλιώς εξηγήσεις που γνωρίζεις πως δεν πρόκειται να συμβούν. Τουλάχιστον ως επί το πλείστον…
Πολύ σπάνια πετυχαίνω θεωρίες σε forum που να έχουν προβλέψει την κατάληξη σειρών παγκόσμιας εμβέλειας. Παρ΄όλα αυτά τις θεωρώ ως εκδοχές , που εις άτοπον θα οδηγήσουν στη λύση μιας σειράς που δεν έχει κανένα σύνδεσμο με όλη τη συνωμοσιολόγία. Ωστόσο δεν παύουν να έχουν ενδιαφέρον.
Στο Lost μπορεί να είχαμε απογοητευτεί λιγάκι με την επίσημη κατάληξη της σειράς αλλά γιατί μόνο κυκλοφορούσαν ως αντιπαραβολές όλες οι υπόλοιπες εναλλακτικές θεωρίες. Κανείς δεν ασχολήθηκε με το τι πραγματικά ήθελαν να πουν οι δημιουργοί της ιστορίας, αλλά με τις διαδικτυακές Sci-Fi εκδοχές που μπορεί να ήταν πιο ελκυστικές στο κοινό. Το νησί μπορούσε να αντικατοπτρίζει την μετά- θάνατον ζωή, οι αγνοούμενοι είναι παγιδευμένοι στο χωροχρόνο ή ο καπνός θα μπορούσε να έχει μια δυαδική, μεταφυσική έννοια, ήταν λίγες από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες που σε τελική ανάλυση λίγη σχέση είχαν με την τελική Λύση.
Χιλιάδες Fan Theories δημοσιεύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για πολλές σειρές, ειδικά για αυτές που δεν έχουν ένα ξεκάθαρα οριοθετημένο σύμπαν. Σκέψου. Είσαι μεγάλος παραγωγός μιας Sci-Fi σειράς και δεν θέλεις να δώσεις όλα τα στοιχεία του κόσμου της ιστορίας εξ’ αρχής, για να δημιουργήσεις κλιμάκωση, αγωνία, προβληματισμό (βλέπε Stranger Things) … Ταυτόχρονα παίρνεις διπλό ρίσκο. Το πρώτο της αποτυχίας μιας σειράς. Το δεύτερο την απογοήτευση του μεγάλου fan club σου σε περίπτωση επιτυχίας. Τουλάχιστον θα έχεις βγάλει τα λεφτά σου εάν κάτι τέτοιο συμβεί στο φινάλε.
Ως αντιπαραβολή κάποιοι θα έλεγαν πως τα Fan Theories προωθούν μια παραγωγή κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού, ειδικά για τους βασανιστικούς μήνες αναμονής μέχρι το επόμενο επεισόδιο. Και για να παραδεχτούμε και τα αυτονόητα σχεδόν όλοι οι θεατές του GOT έχουμε σκεφτεί τουλάχιστον τρεις εναλλακτικές εκδοχές για το τέλος της σειράς.
Καμιά φορά όμως δεν διαφέρει από την κλισέ συμπεριφορά που έχει κάποιος όταν βλέπει μια ταινία, μια παράσταση και λέει γεμάτος στόμφο και κάποιο διδακτισμό… “ Ναι αλλά εγώ θα το έκανα έτσι..”
Διαβάστε ακόμα:
- Υποτιμημένες Σειρές – Μέρος Α
- Υποτιμημένες σειρές – Μέρος Β
- Όταν η DC άλλαξε τον τηλεοπτικό υπερηρωικό χάρτη…
- Τα εκνευριστικά λάθη του gamer – Α’ Μέρος
- Τα εκνευριστικά λάθη του gamer – Β’ Μέρος
- Εμμονές ενός gamer
- Ωδή στον εργαζόμενο gamer
- Οι χειρότερες superhero ταινίες από το 2000 και μετά
- Τα πρώτα σε εισπράξεις franchise ταινιών