Injustice: Gods Among Us (Μέρος Α)

Σε αυτό το διμερές άρθρο έχουμε μια σύντομη περίληψη των όσων διαδραματίζονται σε ένα από τα καλλίτερα και πιο σκοτεινά story lines της DC, όπου βασίστηκε και το ομώνυμο παιχνίδι. Μιλάμε ίσως για το σκοτεινότερο και βιαιότερο της προ METAL εποχής. Το Injustice: Gods Among Us αποτελεί μια ανεξάρτητη ιστορία και δεν επηρεάζει το κύριο σύμπαν/πορεία των κόμικς της DC. Το Injustice απαντά σε μια πολύ απλή ερώτηση… Τι θα συμβεί αν ο Superman χάσει την σύνδεση του με την ανθρωπότητα; Ένα θέμα το οποίο είδαμε να θίγεται ως έναν βαθμό και στον οραματικό κινηματογραφικό Superman του Zach Snyder. Λόγω του μεγάλου μεγέθους του Injustice story line, σας παρουσιάζουμε τα πιο σημαντικά και δραματικά γεγονότα. Σε αυτό το πρώτο μέρος θα δούμε τα πρώτα δύο χρόνια (Year 1&2) της τιτάνιας αυτής σύγκρουσης, όπου έχουμε την απαρχή όλων και το Βattle of the Cores, δηλαδή τη μάχη Green Vs Yellow Lantern.

Όλα ξεκινούν με τον Joker… O ψυχοπαθής κλόουν που όλοι αγαπάμε, απήγαγε την Lois Lane, η οποία ήταν έγκυος με το παιδί του Superman. Τα μέλη του Justice League ξεκινούν την αναζήτηση και τον εντοπίζουν μαζί με τη Harley Quinn σε ένα υποβρύχιο στην Metropolis. Ο Superman σπεύδει να σώσει τη Lois, όμως πέφτει στην παγίδα του Joker, ο οποίος τον δηλητηριάζει με ένα μείγμα της τοξίνης φόβου του Scarecrow και κρυπτονίτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Sups αντί για τη Lois να δει τον Doomsday. Όταν περάσει η επήρεια της τοξίνης, θα αντικρίσει την Lois να πλανάται νεκρή στο κενό του διαστήματος. Παράλληλα έχουμε την έκρηξη μιας πυρηνικής κεφαλής στην Metropolis, η οποία ήταν συνδεδεμένη με τον σφυγμό της Lois. Κάπως έτσι ο Superman φτάνει στο έσχατο σημείο του, από όπου ξεκινά μια πορεία βίας, αίματος και άφθονων θανάτων. Ο πρώτος θάνατος είναι αυτός του Joker, με τον Superman να τον διαπερνά με το χέρι του.

Στη συνέχεια ο Superman κηρύσσει μια παγκόσμια εκεχειρία και τη διακοπή κάθε μορφής βίας, ενώ  προειδοποιεί πως όποιος προσπαθήσει να πράξει κάτι ανάλογο θα τον βρει αντιμέτωπο. Η απόλυτη αυτή στάση του, θα φέρει και τον διχασμό του Batman με αυτόν και κατ’επέκτασιν με ένα μεγάλο μέρος του Justice League. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Damian Wayne θα εναντιωθεί στον πατέρα του και θα πάει με το μέρος του Superman. Μετά από ένα λάθος του δε, πάνω στα νεύρα του, θα προκαλέσει άθελα του τον θάνατο του Nightwing. Προχωρώντας κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του Superman, που εξηγεί τους λόγους πίσω από τις ενέργειες του, ο γιος του Darkseid, Κalibak, εισβάλλει με έναν στρατό parademons, θεωρώντας πως ο Superman είναι πλέον αδύναμος, καθώς ζητά την παύση της βίας.  Φυσικά συμβαίνει το αντίθετο και ο Superman εξοργισμένος θα σκοτώσει εν τέλει τον Kalibak και θα αφανίσει  τους χιλιάδες parademons σε όλο τον πλανήτη.

Όλα αυτά θα οδηγήσουν τον Batman να φτιάξει μια ομάδα αντίστασης κατά της επερχόμενης τυραννίας του  Superman.  Για να το καταφέρουν αυτό όμως, θα πρέπει να αποκτήσουν ένα από τα χάπια, που δίνουν υπερδυνάμεις, τα οποία είχε σχεδιάσει ο φίλος του Sups σε αυτό σύμπαν Lex Luthor. Κατά την αποστολή αυτή οδηγούμαστε στο Fortress Of Solitude και θα έχουμε δυο θανάτους. Ο πρώτος έρχεται με την έκρηξη του Captain Atom, που θα θέσει την Wonder Woman σε κώμα, και ο δεύτερος είναι αυτός του Green Arrow, τον οποίο τυφλωμένος από την οργή του θα γρονθοκοπήσει μέχρι τέλους ο Superman, καθώς νόμιζε, ότι ήρθαν για να βλάψουν τους γονείς του. Μετά από όλα αυτά ο Superman και το Justice League θα κηρύξουν επίσημα τον Batman και τους συμμάχους του ως εχθρούς τους και θα εφαρμόσουν ένα στρατιωτικό καθεστώς στον πλανήτη.

Στο προσκήνιο δεν θα αργήσουν να εμπλακούν κι άλλοι εξωγήινοι παράγοντες. Αυτή τη φορά είναι οι Green Lanterns, που ως φύλακες/αστυνομία του διαστήματος προειδοποιούν τον Superman, ότι δεν θα τον αφήσουν να γίνει ο δυνάστης της Γης. Από την άλλη έρχεται ο Sinestro με τους Yellow Lanterns, ο οποίος θα θελήσει να εκμεταλλευτεί τον εκτός ορίων Superman και να πάρει εκδίκηση έναντι των Green Lanterns. Αναπόφευκτα θα έρθει μια αιματηρή μάχη μεταξύ των δύο πλευρών με τους επιζώντες  Green Lanterns να βρίσκονται στην μεριά των ηττημένων και να αιχμαλωτίζονται. Έπεται η ραγδαία κλιμάκωση της σύγκρουσης με την εισβολή όλων των μελών του Green Lantern Core μαζί με τον Mogo (o πλανήτης-πυρήνας των Green Lanterns). Ενώ η μάχη φαίνεται να έχει σχεδόν κερδηθεί από τους Green Lanterns και τους συμμάχους του Batman, που ενεργούν παράλληλα, ένα από τα κίτρινα δαχτυλίδια βρίσκει το χέρι του Superman. Πλέον γίνεται ασταμάτητος και δίνει τέλος στη μάχη, στέλνοντας τον Mogo στον ήλιο. Οι περισσότεροι Green Lanterns εξοντώθηκαν και πλέον μαζί με τον Superman, στέκεται επίσης φορώντας το κίτρινο δαχτυλίδι του φόβου ο Hal Jordan.

Στην λίστα των νεκρών αυτά τα δύο πρώτα χρόνια της σύγκρουσης του Injustice συναντάμε μεταξύ αρκετών άλλων τους γνωστότερους Martian Manhunter, Black Adam, James Gordon και John Stewart.

Διαβάστε ακόμα:

gif01

 

6 thoughts on “Injustice: Gods Among Us (Μέρος Α)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s