Injustice: Gods Among Us (Μέρος Β)

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα στο εμβληματικό story line της DC, Injustice: Gods Among Us,  με την περίληψη των τριών τελευταίων ετών του (Year 3,4,5). Όπως έκανα ξεκάθαρο και στο πρώτο μέρος του αφιερώματος, λόγω της έκτασης-μεγέθους του story line, σας παρουσιάζω τα πιο σημαντικά και δραματικά γεγονότα. Διάφορες ενδιαφέρουσες υπο-πλοκές και δυνατοί διάλογοι, για λόγους οικονομίας του άρθρου δυστυχώς παραλείπονται. Στα τρία τελευταία χρόνια του Injustice έχουμε μαγεία (Year 3), θεούς (Year 4) και τον ερχομό του Justice League από άλλη διάσταση. Με το τέλος του Year 5, η ιστορία συνεχίζεται στο ομώνυμο παιχνίδι.

Στο τρίτο έτος η επική αυτή σύγκρουση οδηγείται στον κόσμο της μαγείας. Στο πλευρό του Batman έρχονται οι John Constantine, Doctor Fate, Zatanna, καθώς και οι περισσότεροι χειριστές και όντα μαγείας. Αντίστοιχα στο πλευρό του Superman έχουμε την Raven, το Swamp Thing και τον Spectre με ένα δυνατό twist. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Spectre θα σκοτώσει τον Deadman, και στην θέση του νέου Deadman θα έχουμε τον Nightwing. Ο Βatman και οι σύμμαχοι του, έπειτα από διάφορες προσπάθειες και σχέδια, καταφέρνουν να εξουδετερώσουν τον Superman, τοποθετώντας τον σε έναν μαγικό αιώνιο λήθαργο, στον οποίο βλέπει ένα ιδανικό όνειρο. Σε παρόμοιο λήθαργο είχε τοποθετηθεί όσο ήταν σε κώμα και η Wonder Woman, η οποία όμως θα ξυπνήσει έπειτα από συμφωνία, που έκανε η μητέρα της με την Ήρα.

Η Wonder Woman με τη σειρά της θα ξυπνήσει τον Superman, ο οποίος θα επιστρέψει ακόμα πιο οργισμένος, καθώς έτσι έχασε για δεύτερη φορά τη Lois και τη ζωή που θα είχαν μαζί. Το τρίτο έτος και η διαμάχη της μαγείας θα κλείσει με μια επική μάχη, που απειλεί ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ του δαίμονα Trigon και τον Μr Μxyzptlk, ο οποίος προς έκπληξη όλων ήταν αυτός. που κρυβόταν τελικά πίσω από την οντότητα του Spectre και προστάτευε τον Superman. Trigon και Mr. Mxyzptlk θα μεταφερθούν από τον Doctor Fate με την βοήθεια του Shazam στην διάσταση του Κενού. Ένα ακόμα αξιοσημείωτο συμβάν, είναι η Wonder Woman να σπάει με το λάσο της τον λαιμό της Huntress σκοτώνοντας την.

Έτσι οδηγούμαστε το τέταρτο έτος. Η αλαζονεία του Superman, ο οποίος έχει αρχίσει να βλέπει τον εαυτό του ως θεό, φέρνει στην πόρτα του τον Ερμή με τον στρατό των Αμαζόνων και στο πλευρό τους τον Batman με τους συμμάχους του. Ο Ερμής μεταφέροντας εντολή από τον Όλυμπο, πρόσταξε τον Superman να φύγει από τη Γη. Τα πράγματα οδηγούνται σε μια μονομαχία μεταξύ Superman και Wonder Woman, η οποία είναι αναγκασμένη να ενταχθεί στο στρατόπεδο των θεών και ενάντια στον Sups, ειδάλλως η μητέρα της θα πεθάνει. Η κατάσταση κλιμακώνεται ακόμα περισσότερο, καθώς έπειτα από λανθασμένη παρέμβαση του Sinestro, ξεκινά η μάχη μεταξύ των συμμάχων του Superman και των Αμαζόνων, ενώ  καταφθάνουν και οι Έρως, Αθηνά, Άτλας, Ηρακλής και Απόλλων από πλευράς θεών πέραν του Διός.

Παράλληλα ο Άρης ελευθερώνει τον Shazam, τον οποίο φυλούσε μέχρι πρότινος. Με τη βοήθεια του Shazam ο Superman θα σκοτώσει τον Ηρακλή. Στη συνέχεια ο Δίας, θα αφαιρέσει της δυνάμεις του Shazam από τον Billy Batson και θα τον σκοτώσει, ενώ θα σκοτώσει και την Harley Quinn, που προσπάθησε να τον σταματήσει.

Έπειτα από την επική αυτή μάχη, ο καθένας επιστρέφει στην πατρίδα του. Δεν θα αργήσει να συνεχιστεί η διαμάχη. Αυτή τη φορά στην Themyscyra, όπου έρχεται ο Ποσειδώνας στο πλευρό του Superman και οι Aquaman και Μera προς βοήθεια του Batman. Όπως αποδεικνύεται στο τέλος ο Άρης, χρησιμοποιούσε τις δυο πλευρές Batman-Superman και εξαπατούσε τους πάντες. Συνεργαζόταν εξ’αρχής με τον Darkseid, ο οποίος ήθελε να εκδικηθεί τον Superman για τον θάνατο του γιου του. Tο τέλος της διαμάχης και των θεών θα δοθεί με την παρέμβαση του (New God) All Father, που θα μεταφέρει το μήνυμα στον Δία από το The Source. (Η κοσμική Αρχή/συνείδηση των πάντων στον φανταστικό κόσμο της DC εν ολίγοις)

Στο μακράν πιο χαοτικό πέμπτο έτος της διαμάχης έρχονται ο Doomsday και ο Bizarro (νοητικά ατελής κλώνος του Superman). Και οι δυο τους θα συγκρουστούν ξεχωριστά και ταυτόχρονα με τον Superman. Το τέλος του Bizarro έρχεται από τον Doomsday, ο οποίος πλέον βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Luthor.

Το πιο βαρύ συμβάν όλων , όμως είναι ο η δολοφονία του Alfred από τον Victor Zsasz. Συμβάν για το οποίο δεν αρνείται μήτε επιβεβαιώνει ο Superman, ότι ευθύνεται. Στον απόηχο αυτού θα ακολουθήσουν βίαιες συγκρούσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν με την φαινομενική ήττα του Batman, ο οποίος απλά προσπαθούσε να καθυστερήσει τον Superman ώστε… να προλάβει να ανοίξει η πύλη μεταξύ των διαστάσεων και να έρθει το Justice League! Εδώ τυπικά τελειώνει η ιστορία στα κόμικς και συνεχίζεται στο παιχνίδι.

Φυσικά το όλο saga  του Injustice, ολοκληρώνεται με μια σειρά επικών συγκρούσεων μεταξύ καλού και τυραννικού Justice League, την άφιξη του καλού Superman και την ήττα του δυνάστη Superman. Ίσως το πιο ακραίο και σκοτεινό σημείο είναι η εν ψυχρώ δολοφονία του Shazam (ο οποίος επέστρεψε από τον κάτω κόσμο με την Harley), από τον δυνάστη Superman, ανοίγοντας δυο τρύπες στο κεφάλι μέσω τνω ματιών με την θερμική του όραση.

Στην λίστα των πολλών νεκρών με το κλείσιμο του Injustice συναντάμε επίσης τους πιο αξιοσημείωτους (Υear 3) Jason Blood, Harvey Bullock, Phantom Stranger,  (Year 4)Renee Motoya , Artemis, Killowog (Year 5) αρκετά μέλη των The Rogues,  Hawkman, Victor Zsasz κ.α.

Διαβάστε ακόμα:

 

2 thoughts on “Injustice: Gods Among Us (Μέρος Β)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s