Το σύμπαν των “Watchmen” ζωντανεύει στα στούντιο της HBO

Η προετοιμασία της σειράς Watchmen από την HBO συνεχίζει να κινείται προς τα εμπρός. Όλα ξεκίνησαν με μια φωτογραφία από τον Damon Lindelof που έδειχνε το άγαλμα Night Owl με το οποίο τιμήθηκε. Τώρα, υπάρχουν πήροφορίες ότι ένα πιλοτικό επεισόδιο και σενάρια έχουν παραγγελθεί από το καλωδιακό. Λαμβάνοντας υπόψη το βιογραφικό σημείωμα του Lindelof, φαίνεται ότι η σειρά είναι σε καλά χέρια.

Ο Lindelof είχε αρχικά διαβάσει τα κόμικς ως παιδί την δεκαετία του 1980 και είπε ότι η σειρά συνεχίζει να επηρεάζει το έργο του. “Από τις ανασκοπήσεις στην μη γραμμική αφήγηση, ως τους βαθιά ριζωμένους ήρωες, όλα αυτά είναι στοιχεία που προσπαθώ να βάλω σε όλα όσα γράφω”, δήλωσε στο Comic Book Resources το 2009, πριν από την ταινία μεγάλου μήκους. Ο Lindelof έχει διαβάσει το Watchmen πολλές φορές και, εκείνη την εποχή, εξήρε την ταινία του σκηνοθέτη Zack Snyder. “Είναι η πιο δεμένη με το πρωτότυπο κείμενο του Watchmen που θα μπορούσε να γίνει”, είπε στον Observer.

Το αρχικό υλικό προέλευσης θεωρείται πως θα είναι το καλύτερο graphic novel που δημιουργήθηκε ποτέ, χάρη στη γραφή του Alan Moore και στην εκπληκτική τέχνη του Dave Gibbons. Η ταινία του Zack Snyder είχε μικτές αντιδράσεις από το κοινό. Κάποιοι έθαψαν την ταινία, υποστηρίζοντας ότι προσαρμόστηκε τελείως στο γραφικό μυθιστόρημα, ενώ άλλοι θεωρούσαν ότι ήταν ένα χάος. Προσωπικά, είναι μια από τις ταινίες που κάθε φορά που την βλέπεις ανακαλύπτεις και κάτι καινούριο. Το ίδιο ισχύει και με το graphic novel.

Τώρα που το HBO παίρνει γραμμή για το Watchmen, θα πρέπει να είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς το κόμικ θα είναι προσαρμοσμένο στη μικρή οθόνη. Εκτός από την κύρια πλοκή που επικεντρώνεται στη δολοφονία του Comedian, η σειρά μπορεί επίσης να επικεντρωθεί στους Minutemen, οι οποίοι ήταν οι προκάτοχοι των Watchmen.

Με πρώτη δημοσίευση το 1986 μπήκε στην λίστα με τα 100 καλύτερα μυθιστορήματα του περιοδικού Time. Οι φήμες για την σύνδεση μεταξύ HBO και Watchmen εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2015, όταν η εταιρία επεσήμανε ότι ήταν σε προκαταρκτικές συζητήσεις για μια τηλεοπτική παρουσιάση.

Ο Moore έχει ανακοίνωσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση τον περασμένο Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ότι “νομίζω ότι έχω κάνει αρκετά comics. Έχω κάνει ότι μπορώ.” Στη μεγάλη οθόνη, το έργο του έχει παρουσιαστεί με τα From Hell, League of Extraordinary Gentlemen, V for Vendetta και Batman: The Joking Joke.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν η σειρά που έρχεται στο προσκήνιο θα ταιριάζει με την ποιότητα των προγραμμάτων όπως το Game of Thrones. Η τηλεόραση είναι γεμάτη από προσαρμογές comic books όπως το Flash, το Arrow, το Inhumans της Marvel, το The Walking Dead και δεν συμπεριλαμβάνουμε ακόμη και τις παρουσιάσεις από το Netflix Marvel ή τα νέα προγράμματα που σχεδιάζονται για την υπηρεσία συνεχούς ροής της DC για το επόμενο έτος.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s