First Strike: Tα Σαββατιάτικα πρωινά μας σε μια annual σειρά Comic

Για πολλοστή φορά, η IDW μας αποδεικνύει ότι εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις συνεργασίες που έχει συνάψει με διάφορα Franchise και  μπορούμε να πούμε με μεγάλη επιτυχία, τόσο σε ποιότητα δουλειάς (σενάριο, σχέδιο κλπ) αλλά και σε επίπεδο ανταπόκρισης από το αναγνωστικό κοινό  ( μέσα σε αυτούς κι εγώ ) . Έτσι η IDW, μαζί με πληθώρα σχεδιαστών και συγγραφέων (που τους έχουμε αναφέρει και στο First Strike Preview), δημιούργησε ένα annual του μεγαλύτερου Franchise που έχει τα δικαιώματα και αυτό δεν είναι άλλο από τους χαρακτήρες της Hasbro (δηλαδή Transformers, G.I. Joe, Rom, Micronauts και MASK), προκειμένου να πολεμήσουν ένα κοινό εχθρό που απειλεί την διαγαλαξιακή ειρήνη.

Στο πρώτο τεύχος – γιατί σε αυτό θα περιοριστούμε για ευνόητους λόγους – βλέπουμε την Γη να γίνεται αποδεκτή στο C.C.W. (Cybertronian Council of Worlds) και να την υποδέχεται ο Optimus Prime. Φυσικά βλέπουμε μια γενική ανησυχία από πλευράς του συμβουλίου αλλά και μια ταυτόχρονη αισιοδοξία για το πως θα εξελιχθεί αυτή η συνεργασία με την Γή, πράγμα το οποίο δημιουργεί ήδη ένα πολεμικό περιβάλλον αλλά με πολλά καλά στοιχεία ενός καλού Crossover.

Φυσικά αυτό που χρειάζεται ένα καλό Crossover είναι ένας κεντρικός κακός.Αυτός ενσαρκώνεται στο πρόσωπο του Baron Ironblood.  Για τους γνώστες του σύμπαντος της Action Force/ G.I. Joe ο Barοn Ironblood, είναι στην πραγματικότητα ο Marcus Kassells, γιός Ελβετού διπλωμάτη στην Αγγλία, πρώην Αλεξιπτωτιστή στον Βρετανικό στρατό ο οποίος αποτάχθηκε λόγω του ότι κατηγορήθηκε αδίκως για τον φόνο ενός συναδέλφου του που έπεσε από το αεροπλάνο. Στην συνέχεια πήρε πτυχίο στην πυρηνική φυσική και κατετάγη στον Αμερικάνικο στρατό σαν ειδικός στις επιχειρήσεις εντός της περιοχής του εχθρού (behind enemy lines). Στην αποστολή στον πόλεμο της Κορέας ως αρχηγός ομάδας, προκάλεσε τον θάνατο έξι χωρικών και αποτάχθηκε για αυτό και από τον Αμερικάνικο στρατό. Έτσι δημιούργησε μια τρομοκρατική ομάδα ονόματι Red Shadows με κύριους αντίπαλους την Action Force. Και έτσι με τον καιρό και αφού η Action Force έπρεπε να γίνει G.I. Joe, ο Baron Ironblood, διέλυσε την ομάδα καταδίδοντάς τη στην Action Force και ο ίδιος μετά από μια σειρά πλαστικών εγχειρήσεων και  μια διαδικασία μιθριδατισμού για αντοχή σε δηλητήρια φιδιών, ο Baron Ironblood έγινε ο γνωστός σε όλους μας Cobra Commander και την νέα του ομάδα την ονόμασε Cobra.

Στο σύμπαν όμως του First Strike ο Baron Ironblood δεν είναι άλλος – προς μεγάλης μας απογοήτευση – από τον Στρατηγό Joe Colton, τον αυθεντικό G.I. Joe. Φυσικά οι παλιοί φανατικοί των G.I. Joe το θεώρησαν τουλάχιστον προσβολή για το Franchise αλλά  τελικά φαίνεται σαν καλή επιλογή για κεντρικό κακό γιατί καταλαβαίνουμε, πως δημιουργήθηκε η αντιπάθειά του για τους Transformers, διαβάζοντας το πρώτο τεύχος. Επίσης βλέπουμε την στενή σχέση με την μαθήτριά του Scarlet η οποία βρίσκεται στη Γη σαν αρχηγός των G.I. Joe και προσπαθεί να τον σώσει από τον ίδιο του τον εαυτό και αναγκάζεται να συνεργαστεί με χαρακτήρες που δεν θα περίμενε κανείς.

Οι Max Dunbar και Freddie E. Williams II που είναι και οι κύριοι σχεδιαστές του Core Comic (γιατί έχει βγει First Strike για όλους τους χαρακτήρες του Franchise σε Oneshot τεύχη), αποδίδουν πάρα πολύ όμορφα τους χαρακτήρες των Transformers και καταφέρνουν να τους δέσουν όμορφα στο περιβάλλον των G.I. Joe. Επίσης το σενάριο των Mairghread Scott και David Rodriguez, δημιουργεί μια πολύ καλή δομημένη ιστορία, χωρίς να αφήνει κενά και σίγουρα πολύ παραπλανητική όσον αφορά το που μας οδηγεί (γιατί σίγουρα από το πρώτο τεύχος όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα ασχοληθούμε με τους G.I. Joe κυρίως). Τέλος είναι πολύ ωραίος ο τρόπος με τον οποίο δένουν οι υπόλοιποι χαρακτήρες του Franchise (ROM, MASK κλπ) και στο που καταλήγει όλο αυτό.

Εν κατακλείδι, η IDW για άλλη μια φορά μας αποδεικνύει το πόσο καλά μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που εμφανίζονται αλλά και τις απαιτήσεις από τους φαν και μάλιστα να μας δώσει ένα απίστευτο αποτέλεσμα που σίγουρα μας αφήσει ικανοποιημένους και καμιά φορά εντυπωσιασμένους. Για τους παλιούς είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε τα παλιά και να νοσταλγήσουμε και για τους πιο νέους να γνωρίσουν και να δουν – καταλάβουν τι κάναμε τα Σάββατα (ή και τις Κυριακές) το πρωί κολλημένοι στην τηλεόραση να  περιμένουμε να ξεκινήσουν τα «παιδικά».

Διαβάστε ακόμα:

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s