Τι θα γινόταν εάν ο Joker ήταν ο καλός και ο Batman ο κακός της υπόθεσης; Αυτή την απορία έρχεται να μας την απαντήσει ο Sean Murphy (γνωστός για την δουλειά του στο Tokyo Ghost και Chrononauts) με την νέα miniseries δουλειά του το Batman: White Knight. Απλά να σας υπενθυμίσουμε ότι το άρθρο δεν αναφέρεται σε ολόκληρο το Miniseries αλλά στο 1ο από τα 7 που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2017, με το τελευταίο να κάνει το ντεμπούτο του στα ράφια τον Απρίλιο του 2018.
Το Comic ξεκινάει με το batmobile να περνάει την πύλη του Arkham Asylum και ένας κουστουμάτος ονόματι Napier, να αναζητά βοήθεια από τον αλυσοδεμένο σε κελί Batman. Αμέσως μετά περνάμε σε μια καταδίωξη μεταξύ (ποιών άλλων) Batman & Joker. Ο Joker συλλαμβάνεται και πριν τον παραδώσει στις αρχές ο Batman, τον χτυπάει με μένος την ώρα που ο Joker του εξηγεί, ότι είναι χειρότερος από τον ίδιο. Ο Joker οδηγείται στο γνωστό μας Arkham Asylum, όπου και μετά από την επιστροφή του στην λογική – Κι όμως όπως φαίνεται κάποιος έκανε καλά την δουλειά του στο Arkham – ζητά κατ ιδίαν συνάντηση με τον επιθεωρητή Gordon, απειλώντας τον ότι θα κάνει μήνυση στην πόλη και στην Αστυνομία της Gotham γιατί ακριβώς συνεργάζεται παράνομα με ένα εκδικητή για να πολεμήσει το έγκλημα.
Όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό μας εντυπωσίασε ποιο πολύ, αλλά τον τρόπο που είναι σχεδιασμένος ο Batman. Δηλαδή σαν έναν εκδικητή που είναι επιεικώς απρόσεκτος, βίαιος, απότομος και πιο κοντά στο να αντιδρά σαν τον Joker. Οι συνεργάτες του δεν ξέρουν τίποτα για τα σχέδιά του, τους κρατάει μακριά από τις δουλειές του – έρευνες του στο επίπεδο που δεν τον αναγνωρίζουν. Η συμπεριφορά του φυσικά και οι «νέοι» μέθοδοί του δημιουργούν και μια αντιπάθεια – αποστροφή στο πρόσωπο του Batman και από το αστυνομικό τμήμα της Gotham που με επιφύλαξη καλύπτει – δικαιολογεί τις πράξεις του. Εδώ δεν θα συνεχίσουμε ακριβώς για να μην προχωρήσουμε σε περισσότερα Spoiler για τον χαρακτήρα του Batman.
Από την άλλη ο Sean Murphy, παρουσιάζει ένα Joker (που δε ξεφεύγει σε σχέδιο από αυτά που έχουμε συνηθίσει π.χ. joker’s asylum) με θανατηφόρες εμμονές για τον Batman με σκοπό να τον ωθεί στα άκρα, τις οποίες τις κουβαλάει μαζί του ακόμα και με την νέα του ταυτότητα ως Jack Napier. Παρατηρώντας περισσότερο το Story καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για ένα Comic που χτίζεται κυρίως γύρω από τον Joker και αυτό γιατί ακριβώς επιτέλους ο Joker αρχίζει να αποκτά παρελθόν. Για πρώτη φορά ακούμε ένα νέο όνομα – Jack Napier – και μάλιστα για πρώτη φορά βλέπουμε να βγαίνει ένας από το Arkham Asylum έχοντας θεραπευτεί και όχι μόνο.
Ορισμένες φορές στο Comic φαίνεται οι διάλογοι να κρατάνε ώρα, αλλά αυτό πιθανόν να έχει γίνει σκοπίμως από την πλευρά του Murphy ώστε οι αναγνώστες να μπορούν να απολαύσουν περισσότερο το αντικειμενικά πολύ ωραίο σχέδιο που μας προσφέρει αλλά και την εικόνα της Gotham που όλοι οι φανατικοί του Batman αγαπάμε, γιατί μην ξεχνάμε ότι η Gotham, είναι μια πόλη με τον δικό της χαρακτήρα. Έτσι την έχουμε μάθει και έτσι την αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Η ετυμηγορία μετά την ανάγνωση του πρώτου τεύχους, είναι ότι μιλάμε για μια πολλά υποσχόμενη ιστορία, με γνωστούς για εμάς χαρακτήρες και σίγουρα με πολλές εκπλήξεις που ελπίζουμε να εξηγηθούν στα επόμενα τεύχη. Η συνέχεια επί χάρτου….
Διαβάστε ακόμα:
- Klaus: Το σκοτεινό origin story του Άγιου Βασίλη που θα σε συγκλονίσει!
- 30 Χρόνια Επιβολή του νόμου
- Star Wars: The Last Jedi και… haters
- Robocop 1987 VS Robocop 2014
- Οι Στρατιώτες του σύμπαντος κλείνουν τα 20 ή τα 58;
- DC Secret Hero Society: Γνωρίστε τους αγαπημένους ήρωες στα μαθητικά τους χρόνια
- Τα καλύτερα gadget του Batman