Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε το Zeroui!

Ζούμε σε μια εποχή που οι περισσότεροι είναι κολλημένοι στις οθόνες των κινητών και των ηλεκτρονικών συσκευών τους, όπου και αν πηγαίνουν. Το ρομπότ Zeroui αποτελείται απο διάφορα κατασκευαστικά εργαλεία και έχει την ιδιότητα να μας αφαιρεί απο την οθόνη και να δίνει  μια πιο φυσική επαφή  του χρήστη, με τα χέρια του. Δίνει την ευκαιρία να συνδεθείτε με τις ρομποτικό-δημιουργίες σας και να υπάρχει μια αλληλεπίδραση με τον κόσμο.

Αποτέλεσμα εικόνας για zeroui

Η αποστολή του Zeroui είναι να δημιουργήσετε ένα νέο είδος τεχνολογίας που θα σας επιτρέπει να έχετε τον πλήρη έλεγχο των προσωπικών δημιουργιών σας με τα χέρια.

Τι περιλαμβάνει το Zeroui

Το ρομπότ Zeroui μπορεί να αγοραστεί  έτοιμο ή να συναρμολογηθεί ανάλογα με τα δικά σας προσωπικά σχέδια. Η ελεύθερη μορφής ρομποτική, σας επιτρέπει να χτίσετε σχεδόν οτιδήποτε, χρησιμοποιώντας οικολογικά υλικά, όπως κουτιά από χαρτόνι. Συνδέστε τους κινητήρες σε οποιοδήποτε άλλο υλικό και δείτε τις δημιουργίες σας  να έρχονται στη ζωή. Μέσα στο πακέτο υπάρχει επίσης και το ονομαζόμενο Ziro που επιτρέπει στο ρομπότ να κινείται.

Τι είναι το Ziro

Αποτέλεσμα εικόνας για ziro kit Σχετική εικόνα

Το Ziro είναι ουσιαστικά ένα γάντι ελέγχου κίνησης, που υποβοηθά το ρομπότ σας να μετακινηθεί και να υπακούσει σε εσάς. Μέσω της παλάμης ή με το σφίξιμο της γροθιάς δίνεται η εντολή και εκτελείται ανάλογα απο το ρομπότ. Το γάντι αποτελείται απο μια σειρά κινητήρων που τροφοδοτούν οποιοδήποτε σχεδιαστικό ρομπότ. Είναι επενδεδυμένο με έναν αισθητήρα κίνησης και λωρίδες flex κατά μήκος του αντίχειρα στα δύο πρώτα δάχτυλα. Μέσω του smartphone app συνδέεται το Zeroui με το γάντι Ziro, επιτρέποντας στους χρήστες να αντιστοιχίσουν μια συγκεκριμένη ενέργεια του κινητήρα, με μια συγκεκριμένη χειρονομία.

Το γάντι συνδέεται μέσω Bluetooth (ή Wi-Fi), σε συνδυασμό με την ώθηση του χέριου σας απότομα προς τα κάτω. Μόλις γίνει αυτό, σηκώνοντας την παλάμη ξεκινά η περιστροφή στους τροχούς προς τα εμπρός. Όταν τα δάχτυλά σας γυρίσουν προς το πάτωμα αντιστρέφει την κίνηση και στρίβει στην ανάλογη κατεύθυνση. 

Γενικές πληροφορίες για το Zeroui

Τίποτε από αυτά δεν είναι ιδιαίτερα φθηνό. Το Zeroui περιλαμβάνει δύο μοτέρ, το έξυπνο γάντι και μια τσάντα με όλα τα τμήματα του ρομπότ και πωλείται στα $149. Για $249, θα έχετε τέσσερις κινητήρες, το έξυπνο γάντι, τα μέρη για το τετράτροχο ρομπότ, ένα κυλιόμενο χαρτόνι και ένα μοναδικό κινητό παιχνίδι.

Είναι μια πολύ καλή αγορά για αυτούς που αγαπούν την τεχνολογία και θέλουν να δοκιμαστούν σε κάτι εντελώς διαφορετικό και καινούργιο.

 

gif03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s