Οι New Gods έρχονται στο DCEU

Ένα νέο πρότζεκτ ανακοινώθηκε από τη Warner Bros για το κινηματογραφικό σύμπαν της DC, αυτό των New Gods. Η εν λόγω ταινία μαλιστα θα είναι η δεύτερη για την DC, που θα σκηνοθετηθεί από γυναίκα, την Ava DuVernay (Α Wrinkle In Time). Μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια έξυπνη κίνηση της WB από πλευράς marketing, καθώς η DuVernay έγινε με το Wrinkle in Time η πρώτη αφροαμερικανίδα σκηνοθέτης σε ταινία με budget εκατό εκατομμύρίων δολαρίων. Το ζήτημα πλέον είναι κατά πόσο θα μπορέσει η νέα αυτή σκηνοθέτης να φανεί αντάξια της πρόκλησης, φέρνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα, προτίστως για τους πιστούς οπαδούς και δευτερευόντως για τα ταμεία και το υπόλοιπο κοινό.

Οι New Gods με το θρυλικό Fourth World saga τους εισάχθηκαν στη μυθολογία της DC στις αρχές της δεακετίας του ’70, με την άφιξη του Jack Kirby (δημιουργός των X-Men, Captain America κ.α.) από την Marvel. Οι New Gods είναι οι κοσμικές θεότητες, που κατοικούν και κυβερνούν τον τέταρτο κόσμο των δύο πλανητών New Genesis (ουτοπια/παράδεισος) και Αpokolips (κόλαση). Είναι η επόμενη γεννιά θεοτήτων μετά το πέρας ή θάνατο των Old Gods ( μια εκδοχή των Ελλήνων Θεών/Δωδεκάθεο στο σύμπαν της DC ουσιαστικά). Αργά ή γρήγορα οι New Gods εμφανίζονται ακόμα και σήμερα σε διάφορα storylines των κομικς της DC, για παράδειγμα στο τώρα εξελισσόμενο DC Metal. Αναφορές γι αυτούς έχουν γίνει και στο Justice League. Άλλωστε το όλο σχέδιο του Steppenwolf, ενός εξόριστου/έκπτωτου κατώτερου New God, ήταν ότι με την ένωση των mother boxes και την ενοποίηση της μητέρας του Heggra θα έκανε δική του την ασύλληπτη δύναμη της για να μπορέσει να εκθρονίσει τον κατά πολύ ισχυρότερο θείο του, Darkseid, ανακτώντας μια θέση ανάμεσα στους υπόλοιπους New Gods. Βέβαια δεν το είδαμε ποτέ ξεκάθρα χάριν στους Joss Whedon και WB, αλλά ας μην πιάσουμε πάλι τούτη την πονεμένη ιστορία…

Οι κυριώτερες φυσιογνωμίες ανάμεσα στους New Gods είναι φυσικά ο ανώτατος πατριάρχης θεός και άρχων του New Genesis, High Father (η αντιστοιχη θεότητα του πατριάρχη Διός των Old Gods), ο κοσμικός δυνάστης και άρχων του Apokolips, Darkseid (που αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για τον Thanos της Marvel), ο γιος του Orion, που είναι θετός γιος του High Father παράλληλα, η Big Barda (η αγαπημένη χαρακτήρας της DuVernay, όπως έχει δηλώσει) o Lightray (ο θεός της ταχύητας), η Heggra, ο Steppenwolf, ο Kalibak (επίσης γιος του Darkseid) κ.α.

Διαβάστε ακόμα:

gif01

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s