Star Trek Discovery, τι είδαμε και τι να περιμένουμε

Πλέον πιστεύω ότι όλοι (κυρίως οι φανατικοί του Sci-Fi) θα είδατε σίγουρα το Star Trek Discovery, Κάποιοι απογοητευτήκατε και κάποιοι εντυπωσιαστήκατε (μέσα σε αυτούς και εγώ). Όμως πιστεύω ότι όλοι προβληματιστήκαμε με το τελευταίο επεισόδιο, τι θα δούμε,  γιατί το Enterprise έστελνε σήμα κινδύνου και σίγουρα τι ακριβώς θα δούμε στην 2η σεζόν…

Τι είδαμε έως τώρα

 Αρχικά ας κάνουμε ένα recap. Μέχρι τώρα, είδαμε όλα όσα δεν έχουμε δει έως ποτέ στο Star Trek. Μια αδερφή του Spock που δεν την έχουμε δει ποτέ ξανά ή δεν την έχει αναφέρει ποτέ – εκτός από τον αδερφό του Spock στο Star Trek V: the final frontier ονόματι Sybok –, πλύση εγκεφάλου σε αξιωματικό του Αστροστόλου, το Mirror universe και σίγουρα είδαμε ένα 90% του πολέμου με τους Klingon. Αλλά για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να πούμε και τι δεν είδαμε.Σίγουρα δεν είδαμε που ακριβώς ανήκει το discovery, γιατί μην ξεχνάμε  ότι δεν κατασκευάστηκε εν γνώσει όλων στον Αστροστόλο (πράγμα που επιβεβαιώνεται με τα badges των ανθρώπων της ασφάλειας που ήταν μαύρα και με το registry number 1031) άρα μπορεί να μιλάμε για ένα αστρόπλοιο που κατασκευάστηκε από τον τομέα 31 (μυστικός τομέας που δημιουργήθηκε από φανατικούς αξιωματικούς του αστροστόλου με σκοπό την διατήρηση αυτού).Δεν είδαμε την διαδικασία πρώτου απόπλου του Discovery από το μυστικό Shipyard που είναι μέσα σε βράχο που είδαμε στο πρώτο trailer της σειράς αλλά και το τι έγινε ακριβώς με τον αστροστόλο μετά τον πόλεμο (αυτό μάλλον θα δούμε στην 2η σεζόν).

std2

Τι θα (θέλαμε) να δούμε

Αρχικά θα δούμε σίγουρα το Enterprise και μάλιστα από το πρώτο επεισόδιο της σειράς  αλλά φυσικά παραμένει το ερώτημα τι ακριβώς συμβαίνει και ο Enterprise στέλνει σήμα κινδύνου και φυσικά όλοι θέλουν να δουν το κλασσικό παλιό πλήρωμα του Original Series. Εδώ όμως θα σας απογοητεύσω δυστυχώς γιατί εάν το πάρουμε σωστά χρονικά τον μόνο που είναι η παραγωγή υποχρέωση να μας δείξει είναι ο Spock και αυτό γιατί οι υπόλοιποι, απλά βρίσκονται αλλού. Αρχικά ο Kirk, ότι έχει αποφοιτήσει από την Ακαδημία   και είναι τοποθετημένος στο USS Farragut ως μέλος του χειρισμού των phaser του σκάφους. Ο Leonard Mccoy (Bones) ήταν πολιτικός Ιατρός και δεν είναι ασχοληθεί ακόμα με τον αστροστόλο και ειδικά με το enterprise όπου και ανέλαβε ως αρχίατρος το 2266, δηλαδή 10 χρόνια μετά το Discovery. O Montgomery Scott (Scotty) μέχρι και το 2260 ήταν μηχανικός σε διάφορα πόστα του αστροστόλου, φορτηγά πλοία, αστρόπλοια κλπ  όπου και θεωρήθηκε ιδιοφυία στους κινητήρες δίνης και έτσι το 2265 έγινε αρχιμηχανικός στο Enterprise και δεύτερος στην διοίκηση του. Ο Hikaru Sulu, δεν ήταν ακόμα ενεργός αξιωματικός (ήταν δόκιμος ακόμα) μέχρι το 2066 που ανέλαβε σαν αξιωματικός του τμήματος αστρομετρικής στο Enterprise. Η Nyota Uhura  ανέλαβε καθήκοντα αξιωματικού επικοινωνιών το 2066 στο Enterprise όπου και τελείωσε την ακαδημία του αστροστόλου και το ίδιο έγινε με τον Pavel Chekov με κάτι μήνες διαφορά.

BAM-tv-star-trek-001

Έτσι μας μένει το άτομο που είπαμε παραπάνω ότι θα θέλαμε – πρέπει να δούμε δηλαδή -τον Spock. Ο Spock, εκείνη την περίοδο είναι ήδη στο enterprise και πιο συγκεκριμένα από το 2254 υπό τις διαταγές του Christopher Pike. Επίσης δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι σύμφωνα με την χρονολογία το Enterprise έχει μάλλον ως ύπαρχο την Number one.Ναι ξέρω -εδώ θα αναρωτιέστε ποιο είναι το όνομά της; Δυστυχώς θα σας στεναχωρήσω αλλά σε όλο το επεισόδιο The Cage δεν αναφέρθηκε πουθενά το όνομά της.

14c7faad433a642da1f8dd228e313c69

Τα κενά που θα γεμίσουν(;)

Σίγουρα έχουνε μείνει πολλά κενά που θα θέλαμε να δούμε  να γεμίζουν. Τα πιο βασικά είναι ο Gabriel Lorca.Ξέρω  ότι θα πείτε ότι  πέθανε. Ναι πέθανε (ίσως γιατί μπορεί να έγινε ένα με το μυκιλιακό δίκτυο), αλλά ο δικός μας Lorca τι έγινε; Έχουμε μείνει μόνο στην υπόθεση του πληρώματος -ότι ο δικός μας Lorca θα έχει πεθάνει σίγουρα, γιατί ένας δικός μας δεν θα άντεχε στο Mirror Universe, αλλά εάν άντεξε;

1031

Επίσης πρέπει να τονίσουμε μια βασική λεπτομέρεια τον καινούργιο πλοίαρχο του Discovery, που βάσει  των μέχρι τώρα στοιχείων θα είναι Βουλκάνιος.Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει Βουλκάνιο πλοίαρχο εν δράσει εκτός από το USS T’ Kumbra (ναι -μοιάζει το όνομα), το Intrepid και το Hera αλλά εκτός του πρώτου δεν είδαμε ενεργό Βουλκάνιο πλοίαρχο. Σίγουρα ύπαρχος θα παραμείνει ο Saru και θα θέλαμε να δούμε την κατάληξη του Ash Tyler σαν συνδετικός κρίκος των Klingon με την Ομοσπονδία.

Το σίγουρο είναι ότι πολλοί από εμάς θέλουμε να βγεί τον Σεπτέμβριο η 2η σεζόν και όχι τον Ιανουάριο του 2019 και ίσως να ήταν 20 επεισόδια αντί για 15.

Όμως μην είμαστε πλεονέκτες γιατί περιμέναμε πολύ καιρό για να δούμε μια τόσο καλή σειρά Star Trek (για μένα φυσικά).  Για αυτό δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να περιμένουμε και η συνέχεια επί της οθόνης…..

disco

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s