Η ιστορία πίσω απο τον χαρακτήρα της Sailor Moon

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει ακουστά τον χαρακτήρα της Sailor Moon.

Η Sailor Moon ήταν μια από τις πιο πετυχημένες σειρές το 1991, που απο manga μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη. Συνολικά η σειρά κατέληξε με 200 επεισόδια και μετά απο κάποια χρόνια κυκλοφόρησαν και ταινίες που έκαναν πάταγο την τότε εποχή.

Η Usagi, που από μια απλή μαθήτρια κατέληξε να γίνει μια πολεμίστρια που θα τιμωρήσει όλους τους κακούς στο όνομα του φεγγαριού, είναι από τους πιο αναγνωρισμένους anime χαρακτήρες της δεκαετίας.

Μακριά ξανθά μαλλιά (που ζήλεψαν αρκετά κορίτσια) που φτάνουν μέχρι το πάτωμα, κοντή μπλε φουστα συνδυασμένη με κόκκινες μπότες, ένας φιόγκος στο στήθος που έγινε σήμα κατατεθέν και μια χρυσή τιάρα στο μέτωπο.

Αυτή και άλλες βασικές πολεμίστριες ήθελαν να νικήσουν το σκοτάδι και να σώσουν τη Γη και το Φεγγάρι. Κύριος χαρακτήρας ήταν και ο μεγάλος έρωτας της Usagi, που δεν ήταν άλλος από τον μασκοφόρο με το τριαντάφυλλο. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΙΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ!!

Σχετική εικόνα

Απο Μάνγκα στη Τηλεόραση

Η σειρά μάνγκα χωρίζεται σε 52 κεφάλαια ενώ υπάρχουν και 10 παράλληλες ιστορίες.

Το 2003, μια ανανεωμένη έκδοση έκανε την εμφάνισή της, στην οποία περιλαμβάνονταν κάποιες μικρές διορθώσεις στο σχέδιο και τους διαλόγους, αλλά και νέοι διάλογοι που χρησιμοποιήθηκαν στην τηλεοπτική σειρά με κανονικούς ηθοποιούς που προβαλλόταν εκείνη την εποχή στην ιαπωνική τηλεόραση.

Τον Μάρτιο του 1992, ένα μόλις μήνα μετά την πρώτη έκδοση του μάνγκα, έκανε την εμφάνιση της. Η μετάδοσή της στην Ιαπωνική τηλεόραση ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 1997, ενώ έχει αναμεταδοθεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Η σειρά χωρίζεται σε πέντε κύκλους, ενώ έγινε αρκετά δημοφιλής και έχει αποκτήσει πολλούς υποστηρικτές παγκοσμίως. Εκτός από τα διακόσια επεισόδια της σειράς, έχουν γίνει τρεις ταινίες και μερικά έξτρα επεισόδια.

Στην Ελλάδα, η σειρά είχε αρχίσει να προβάλλεται από τον ΑΝΤ1 το 1995. Το κανάλι είχε προβάλει και τα διακόσια επεισόδια των πέντε κύκλων της σειράς, αλλά όχι τις ταινίες και τα έξτρα επεισόδιά της.

Σχετική εικόνα

Η Sailor Moon αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα έργα στην εξέλιξη του σύγχρονου σχεδίου και του σεναρίου των μάνγκα. Η επιτυχία του βοήθησε στην ανάδειξη περισσοτέρων μάνγκα του είδους shōjo (μάνγκα που ως αναγνωστικό κοινό έχουν κορίτσια νεαρής ηλικίας).

Διαβάστε ακόμα:

gif03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s