«Ready Player One»: Μία ωδή προς τους απανταχού Geeks

 

Το Geek Cultura είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει σε πρώτη προβολή την τελευταία ταινία του Steven Spielberg και σας μεταφέρει τα σχόλια του. Είναι όντως το νέο κινηματογραφικό sci-fi έπος; Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την ταινία, χωρίς κανένα spoiler, στο κείμενο που ακολουθεί!

Η σύνοψη της ταινίας:

Βρισκόμαστε στο 2045. Επικρατεί χάος και ο κόσμος μοιάζει να καταρρέει. Μόνη σωτηρία είναι το OASIS, ένα επεκτατικό σύμπαν εικονικής πραγματικότητας που δημιουργήθηκε από τον ευφυή και εκκεντρικό Τζέιμς Χάλιντεϊ (Μαρκ Ράιλανς). Όταν ο Χάλιντεϊ πεθαίνει, αφήνει την αμύθητη περιουσία του στο πρώτο άτομο που θα βρει ένα ψηφιακό πασχαλινό αυγό, κρυμμένο κάπου στο OASIS, πυροδοτώντας έναν διαγωνισμό που καθηλώνει όλο τον κόσμο. Όταν ένας απίθανος νεαρός ήρωας με το όνομα Γουέιντ Γουάτς (Τάι Σέρινταν) αποφασίζει να πάρει μέρος στον διαγωνισμό, παρασύρεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι θησαυρού που αψηφά τους κανόνες της πραγματικότητας μέσα σε ένα φανταστικό σύμπαν μυστηρίου, ανακαλύψεων και κινδύνων.

Σχόλιο Geek Cultura:

Πρόκειται για μία ταινία που αποτελεί ωδή προς όλους τους geeks. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας ουσιαστικά προσπαθεί να βρει ένα μεγάλο easter egg μέσα στην ταινία, η οποία είναι γεμάτη με… easter eggs που έχουν άμεση σχέση με την pop κουλτούρα.

Οι αναφορές που υπάρχουν είναι τόσες πολλές, που αν κάπου δείτε κείμενο ή βίντεο με τίτλο «Όλες οι αναφορές του Ready Player One στην pop κουλτούρα», να ξέρετε πως σας λένε ψέματα. Αυτό επειδή είναι τόσες πολλές, όπου ακόμα και ο ίδιος ο Steven Spielberg, σκηνοθέτης της ταινίας, ανέφερε σε δηλώσεις του πως δεν μπορεί να τις καταγράψει.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας που κυκλοφόρησε το 2011 από τον συγγραφέα Ernest Cline. Μπορούμε να πούμε ότι ο Steven Spielberg έκανε για ακόμα μία φορά σπουδαία δουλειά ως σκηνοθέτης της ταινίας, με μερικές εξαιρετικές σκηνές. Παράλληλα, τα εφέ του Ready Player One είναι αψεγάδιαστα. Πρόκειται για ταινία που αξίζει να την παρακολουθήσεις στον κινηματογράφο και έπειτα να την δεις ξανά σε blu ray στην πιο μεγάλη τηλεόραση 4Κ ποιότητας που μπορείς να βρεις.

Εντυπωσιακή είναι επίσης η μουσική και η ηχητική της ταινίας, βγαλμένη από τα βάθη των 80s με τεράστια επιρροή από το geek σύμπαν.

Στα αρνητικά της ταινίας είναι το βάθος στους χαρακτήρες που δεν δόθηκε. Σε αρκετά σημεία οι χαρακτήρες ήταν φτωχοί, κάτι που το πιο πιθανόν να έγινε λόγω έλλειψης χρόνου για την ανάπτυξη τους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έπρεπε να γνωρίσουμε τόσο τους ανθρώπους όσο και τα avatar τους.

Κλείνοντας…

Είναι ίσως η πιο geek ταινία που έχουμε δει ποτέ. Γίνονται άπειρες αναφορές σε χαρακτήρες που όλοι μας έχουμε αγαπήσει στο παρελθόν, είτε σε ταινίες, είτε σε video games (κυρίως), είτε σε anime, κλπ κλπ. Το κύριο κοινό στο οποίο απευθύνεται η ταινία είναι ουσιαστικά, εμείς. Όλοι όσοι μεγαλώσαμε σε ένα κόσμο γεμάτο με την… Geek Cultura!

Η ταινία δεν είναι αριστούργημα. Όμως είναι εξαιρετική. Έγινε σπουδαία δουλειά και θα μιλήσει στον Geek μέσα σας. Η δική μας άποψη; Μην την χάσεις!

Διαβάστε ακόμα:

gif03

One thought on “«Ready Player One»: Μία ωδή προς τους απανταχού Geeks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s