5ο What’s Up Horrorant Film Festival “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ”

5ο What’s Up Horrorant Film Festival

“ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ”:

Πρόγραμμα προβολών, εισιτήρια,

βραβεία και κριτικές επιτροπές

 

Το πρώτο και μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ τρόμου στην Ελλάδα επιστρέφει! Ζήσε την εμπειρία!

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 5ου Whats Up Horrorant Film Festival “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ” έχει φτάσει στο παρά-πέντε.

Η πλήρης λίστα ταινιών έχει ανακοινωθεί και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτή, με το Διεθνές Διαγωνιστικό πρόγραμμα να σπάει ρεκόρ με 25 πραγματικά πολύ καλές ταινίες να έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και να διεκδικούν τα βραβεία Horrorant, χωρίς ανάμεσά τους να λείπουν και εκείνες που θα κάνουν τη πανευρωπαϊκή και τη διεθνή πρεμιέρα τους.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, το ίδιο υπερήφανοι είμαστε και για τις 8 ελληνικές + 30 ξένες ταινίες μικρού μήκους, τα διαμαντάκια μας, οι οποίες επιλέχτηκαν προσεκτικά ανάμεσα από περίπου 500 υποβολές από νέους κινηματογραφιστές όλο το κόσμο, που αποδεικνύουν ότι το μέλλον του είδους διαφαίνεται λαμπρό.

Το θεματικό αφιέρωμα στον H.P. Lovecraft αποδείχτηκε λίγο πιο περίπλοκη υπόθεση απ’ ότι υπολογίζαμε, όμως οι 5 ταινίες που τελικά επιλέξαμε, αποτελούν ένα άξιο και αντιπροσωπευτικό δείγμα των κινηματογραφικών παραγωγών που έχουν βασιστεί στα έργα του μεγάλου συγγραφέα που σίγουρα θα απολαύσετε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Έχοντας πια όλες τις πληροφορίες στα χέρια σας, και αφού έχετε ήδη κυκλώσει τις ταινίες που ο καθένας ξεχώρισε, δε μένει παρά να κάνετε το προγραμματισμό σας. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε το αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα προβολών που μπορείτε να βρείτε εδώ

Επόμενο βήμα, τα εισιτήρια. Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν -για ακόμη μία χρονιά- στα ίδια ακριβώς επίπεδα, με το απλό εισιτήριο να κοστίζει 6€, το ημερήσιο 10€ και το full pass, ώστε να απολαύσετε όσο το δυνατόν πιο οικονομικά το σύνολο του προγράμματος του 5ου Whats Up Horrorant Film Festival, μόλις στα 40€! Επιπλέον, οι κάτοχοι των full pass θα λαμβάνουν ως δώρο μία από τις αφίσες των ταινιών του φεστιβάλ!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ: www.horrorantfilmfestival.com/2017/10/book-ticket.html

Τα εισιτήρια μπορείτε φυσικά να προαγοράσετε από τα ταμεία των κινηματογράφων, όμως ποιος ο λόγος να βγείτε από το σπίτι σας όταν υπάρχει το VIVA.GR;

Το 5ο Whats Up Horrorant Film Festival συνεργάζεται από φέτος με τη μεγαλύτερη ticketing πλατφόρμα στην Ελλάδα, VIVA.GR, με την οποία θα σας παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής αγοράς και προαγοράς εισιτηρίων για όλες τις προβολές του φεστιβάλ, από τον υπολογιστή σας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.viva.gr, το κινητό σας τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής Viva Wallet (για android ή iOS), τηλεφωνικά καλώντας στο 11876 αλλά και από το ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων με μετρητά.

Τα εισιτήρια και οι κάρτες είναι ήδη διαθέσιμες για προαγορά από τα ταμεία των κινηματογράφων ενώ η δυνατότητα αγοράς από το VIVA.GR θα ανοίξει τις αμέσως ερχόμενες ημέρες.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ & ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Horrorant Film Festival χωρίς Horrorant awards δεν γίνονται! Έτσι λοιπόν και φέτος, η κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού θα δώσει συνολικά 10 βραβεία.

Στα καθιερωμένα πια 8 βραβεία, φέτος προσθέσαμε ακόμα δύο, εξίσου σημαντικά. Το ένα είναι το Βραβείο Horrorant Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής, το οποίο θα χορηγήσει φέτος η βρετανική επαναστατική εταιρεία αδειοδότησης μουσικής, Scapetune, προσφέροντας σε κάθε νικητή όλων κατηγοριών του φεστιβάλ, από 15 μουσικά κομμάτια υψηλής ποιότητας μέσα από τον τεράστιο κατάλογό της.

Η ανάγκη για το δεύτερο νέο βραβείο ήρθε απολύτως φυσικά μέσα από τις ίδιες τις υποψήφιες ταινίες. Ως γνωστόν, το horror genre, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του, αποτελεί αγαπημένο είδος για πάρα πολλούς νέους κινηματογραφιστές που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τις 25 ταινίες που επιλέχτηκαν φέτος, χωρίς να το επιδιώκουμε, οι 12 είναι από πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς. Έτσι λοιπόν, από φέτος, στα βραβεία προστίθεται και το Horrorant First Look award.

Συνολικά τα βραβεία που θα διεκδικήσουν οι υποψήφιες ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος είναι τα:

 

 • Βραβείο Horrorant Καλύτερης Ταινίας
 • Βραβείο Horrorant Καλύτερης Σκηνοθεσίας
 • Βραβείο Horrorant Καλύτερου Σεναρίου
 • Βραβείο Horrorant Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας
 • Βραβείο Horrorant Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας
 • Βραβείο Horrorant Καλύτερης Φωτογραφίας
 • Βραβείο Horrorant Καλύτερων Ειδικών Εφέ
 • Βραβείο Horrorant Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής Scapetune
 • Βραβείο Horrorant First Look
 • Βραβείο Horrorant Κοινού

 

Φυσικά δε πρόκειται να αφήσουμε παραπονεμένα και τα μικρού μήκους διαμαντάκια μας, με δύο ξεχωριστές κριτικές επιτροπές να δίνουν τα:

 • Βραβείο Horrorant Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους
 • Βραβείο Horrorant Καλύτερης Ξένης Ταινίας Μικρού Μήκους

 

Τις κριτικές επιτροπές θα απαρτίζουν οι:

Διεθνές Διαγωνιστικό: Δημήτρης Κολιοδήμος (σεναριογράφος, σκηνοθέτης, συγγραφέας), Δημήτρης Παναγιωτάτος (σκηνοθέτης, συγγραφέας), Γιώργος Αλαχούζος (special effects artist)

Ελληνικές ταινίες Μικρού μήκους: Κατερίνα Δημητρόγλου (ηθοποιός), Γιώργος Ξουλόγκης (συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής), Χρήστος Μουρούκης (σκηνοθέτης, κριτικός κινηματογράφου)

Ξένες ταινίες Μικρού μήκους: Θάνος Κερμίτσης (σκηνοθέτης), Θέμης Κατσιμίχας (σκηνοθέτης, σεναριογράφος, φωτογράφος), Πάνος Ηλιακόπουλος (σκηνοθέτης)

 

Η ώρα έφτασε. Το 5ο Whats Up Horrorant Film Festival “Νύχτες Τρόμου” ξεκινάει. Πάρτε μολύβι και χαρτί, κάντε το πρόγραμμά σας, και από τις 3 Μαΐου σας περιμένουμε να περάσουμε την πιο τρομακτικά απολαυστική εβδομάδα της χρονιάς.

#LiveTheExperience

 

 

5ο What’s Up Horrorant Film Festival «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ»

Αθήνα | 3-9 Μαΐου | ΙΝΤΕΑΛ – ΑΑΒΟΡΑ

Θεσσαλονίκη | 10-16 Μαΐου | ΒΑΚΟΥΡΑ 1 – 2

Πάτρα | 10 – 16 Μαΐου | ΠΑΝΘΕΟΝ

Ρόδος | 10 – 16 Μαΐου | ΠΑΛΛΑΣ CINEMAS CENTER

Κόρινθος | 10 – 16 Μαΐου | ΦΛΟΙΣΒΟΣ CINEPLEX

Ηράκλειο | 17 – 23 Μαΐου | ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη | 31 Μαΐου – 6 Ιουνίου | ΗΛΥΣΙΑ

Λάρισα | VICTORIA CINEMAS

 

 

Το Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’ διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα:

http://www.horrorantfilmfestival.com/

https://www.facebook.com/HorrorantFilmFestival/

http://www.horrorant.com/

http://www.filmboy.gr/

One thought on “5ο What’s Up Horrorant Film Festival “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s