Τι έκανες παππού στον Κρύπτον

Αυτή σίγουρα είναι μια καλή ερώτηση που θα έκανε ο γνωστός μας Kal-El (Superman/ Clark Kent) στον παππού του εάν είχε την ευκαιρία και σίγουρα θα έπαιρνε περίεργες απαντήσεις, κρίνοντας από την σειρά που θα αναφερθούμε στο συγκεκριμένο άρθρο.

Krypton - Season 1

Η σειρά και η υπόθεση

Η σειρά μας πάει πίσω στην εποχή του Seg-El (Cameron Cuffe γνωστός για τις σειρές The Halcyon, time after time Κλπ) ενός νεαρού Κρυπτονιανού (και μέλλοντα παππού του Kal-El), του οποίου η οικογένεια έχει χάσει τον τίτλο της φατριάς των El επειδή παγίδεψαν τον παππού του και ζει στις κακόφημες γειτονιές του Κρύπτον, προσπαθώντας να επιβιώσει. Ναι όσο και να μην θέλουμε να το πιστέψουμε ο Κρύπτον εκείνη την εποχή δεν είναι η μαγική – τεχνολογική Ουτοπία που όλοι είναι άνετοι και χωρίς προβλήματαΤο αντίθετο μάλιστα- συναντάμε από τα πρώτα ακόμα επεισόδια έναν Κρύπτον που είναι σε μια εποχή σαν το Game of Thrones αλλά με μερικώς εξελιγμένη τεχνολογία στα χέρια των κατοίκων του Κρύπτον. Μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε διάλυση, η οποία διατηρεί την τάξη και την ειρήνη με το ζόρι και απειλείται από διάφορους καιροσκόπους που δεν θα διστάσουν να την ρίξουν και να γίνουν αυτοί αρχηγοί.

Ο κόσμος τώρα της Κάντορ (πρωτεύουσας του Κρύπτον), χωρίζεται σε δυο κατηγορίες, τις φατρίες (περνάνε λίγο καλύτερα)  και  τους υπόλοιπους πολίτες (τον λαουτζίκο που λέμε) απλούς εργάτες και ρακοσυλλέκτες της Κάντορ, οι οποίοι εάν είναι αρκετά τυχεροί δουλεύουν για τις οικογένειες/φατρίες.  Ο Seg-El ανήκει σε έκπτωτη οικογένεια και προσπαθεί να επαναφέρει την οικογένεια των El στην επιφάνεια και να γίνουν μέλη των φατριών. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι με τα μέχρι τώρα που έχουμε δει μάλλον ο Κρύπτον δεν έχει πολλές πόλεις ακόμα και πιθανότατα για αυτό η Κάντορ να είναι τόσο πυκνοκατοικημένη.

krypton-tv-series-crop

Μέσα στην σειρά βλέπουμε πολλούς χαρακτήρες οι οποίοι από ότι φαίνεται θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην τροπή της σειράς, παρ’ όλο που η σειρά κινείται κυρίως γύρω από τον Seg-El και την οικογένειά του. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η φατρία των Zod (καθώς στρατιωτική οικογένεια) και πιο συγκεκριμένα οι Jayna-Zod (Ann Ogbomo γνωστή για τις ταινίες Justice league, Wonder Woman κλπ) και η κόρη της Lyta-Zod (Georgina Campbell γνωστή για τα Black Mirror, King Arthur κλπ) και μάλιστα παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σειράς καθώς μαζί με την Nyssa-Vex (Wallis Day γνωστή για τα The Royals, Jekyll and Hyde κλπ) δολοπλοκούν εναντίον του Seg-El για να κερδίσουν αυτό που θέλουν.

krypton-season-1-Poster

Αποτέλεσμα – Ετυμηγορία

Είναι μια σειρά που έχει προδιαγραμμένο τέλος .Ξξέρουμε ότι όλοι οι χαρακτήρες θα πεθάνουν σε κάποια φάση στο μέλλον στην απόπειρά τους να γλυτώσουν από έναν Κρύπτον που πεθαίνει και έτσι από αυτή την άποψη μπορεί να μην έχουμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό, αλλά μην ξεχνάμε ότι έτσι λέγαμε και για το Gotham (ότι ο Gordon θα γίνει αρχηγός της αστυνομίας και ότι ο Bruce θα γίνει Batman κλπ), αλλά δεν παύει να μας εκπλήσσει ακόμα και τώρα (ευχάριστα ή και δυσάρεστα), γιατί ακριβώς μας διηγείται τα ενδιάμεσα που μας ενδιαφέρουν όλους, χωρίς να το ξέραμε ότι μας ενδιέφερε.

Είναι ακόμα αρχή για την σειρά και βλέπουμε τα λεγόμενα «λάθη/παραλήψεις» που έχει η σειρά και που σίγουρα έχουν όλες οι νέες σειρές, αλλά σίγουρα είναι μια πολλά υποσχόμενη σειρά με πολλές προοπτικές και σίγουρα όπως φαίνεται είναι μια σειρά που τα έχει όλα, ακόμα και ταξίδι στον χρόνο (spoiler). Δεν θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, ακριβώς γιατί θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε spoiler και δεν είναι δίκαιο για την σειρά, αφού ό,τι σας αποκαλύψουμε σίγουρα θα σας το «χαλάσει». Δείτε το και μην ξεχνάτε ότι…

The “Amazing” can only be created by facing fear, risk and failure during the process….

krypton-header-5

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s