Moon Knight: Ένας βίαιος αντιήρωας!

Το MCU συνεχίζει να επεκτείνεται. Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Kevin Feige, ότι o Moon Knight είναι μέρος των μελλοντικών σχεδίων των Marvel Studios, το Geek Cultura σας τον παρουσιάζει.

Ο Moon Knight έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον Αύγουστο του 1975 και συγκεκριμένα στο Werewolf by night #32. Δημιουργήθηκε από τον Doug Moench και τον σχεδιαστή Don Perlin. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητα του χαρακτήρα έχει αυξηθεί ραγδαία. Πιο γνωστό χαρακτηριστικό του είναι ότι έχει διαγνωστεί με διχασμένη προσωπικότητα. Ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι τα κόμικ του περιέχουν περισσότερη βία, με αποτέλεσμα να προσελκύουν εκτός από παιδιά και αναγνώστες μεγαλύτερης ηλικίας.

moon knight violence.jpg

Ο άνθρωπος κάτω από την “κουκούλα”!

Το όνομα του χαρακτήρα είναι Marc Spector και παρουσιάζει το ψυχιατρικό σύνδρομο της διχασμένης προσωπικότητας. Όσο ήταν ακόμα νέος ήταν Boxer μέχρι που αποφάσισε να καταταχθεί στο Αμερικάνικο στρατό και συγκεκριμένα στο τμήμα Πεζοναυτών. Όταν αποφάσισε να αποσυρθεί από τον στρατό άρχισε να εργάζεται ως μισθοφόρος.

Η δουλεία του τον οδήγησε στην Αίγυπτο , όπως και τον πολύ καλό του φίλο Frenchie, τους είχε προσλάβει ο Raoul Bushman. Εκεί συνάντησε τον αρχαιολόγο Dr. Peter Arlaune και την ομάδα του, η οποία περιλάμβανε και την κόρη του αρχαιολόγου, Marlene. Μετά την ανακάλυψη, από την ομάδα αρχαιολογίας, ενός αρχαίου ναού ο Bushman αποφασίζει να σκοτώσει τον αρχαιολόγο και να κλέψει τους θησαυρούς που υπήρχαν μέσα στον ναό.

Αυτό οδηγεί τον Marc στην απόφαση να προκαλέσει τον Bushman σε προσωπική μονομαχία, στην οποία χάνει. Έτσι ο Bushman αποφασίζει να τον παρατήσει εκεί να πεθάνει λόγω των τραυμάτων του αλλά και λόγω της υπό το μηδέν θερμοκρασίας.

Μια ομάδα Αιγυπτίων οι οποίοι ακόμα πιστεύουν στους αρχαίους θεούς τους, τον βρίσκουν και τον κουβαλάνε μέσα στον ναό. Εκεί η καρδία του σταματάει μπροστά από το άγαλμα του αρχαίου Αιγύπτιου θεού του φεγγαριού, Khonshu. Ο Khonshu εμφανίζεται σε όραμα του και του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή με τον όρο να λειτουργεί ως εκπρόσωπος του στην Γη. Η πρώτη κίνηση του και αφού άρπαξε ένα ύφασμα που κάλυπτε το άγαλμα του Khonshu, είναι να προκαλέσει τον Bushman. Μέτα την νίκη του αποφασίζει να γυρίσει στην Αμερική παίρνοντας μαζί του το άγαλμα του Khonshu, αλλά και τον Frenchie και την Marlene.

marc spector

Η γέννηση των πολλαπλών προσωπικοτήτων!

Γυρίζοντας στην Αμερική έχει πάρει την απόφαση να καταπολεμήσει το έγκλημα ώστε να εξιλεωθεί για τα λάθη που έκανε όσο ήταν νέος. Οι πρώτες του κινήσεις ήταν να επενδύσει όλα τα λεφτά που έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια και να δημιουργήσει μια ασημένια στολή, με το σχέδιο να είναι βασισμένο στο μανδύα που πήρε από το άγαλμα πίσω στην Αίγυπτο. Έτσι γεννήθηκε ο Moon Knight ή η “the fist of Khonshu”.

Για να διαγράψει το παρελθόν του αποφασίζει να δημιουργήσει την προσωπικότητα του Steven Grant. Ο οποίος χαρακτηρίζεται ως εκατομμυριούχος που απολαμβάνει την ζωή με τα κέρδη από τις επενδύσεις του.

Στην συνέχεια για να έχει επαφές με τον υπόκοσμο δημιουργεί την προσωπικότητα του Jake Lockley, ο οποίος είναι οδηγός ταξί.

Κάτι το οποίο δεν έχει απαντηθεί ξεκάθαρα στα κόμικ είναι άμα ο Marc ήταν σχιζοφρενικός από νεαρή ηλικία ή αν όλες οι προσωπικότητες δημιουργήθηκαν από τον Khonshu. Η ψυχική του διαταραχή είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά που έκαναν τον χαρακτήρα τόσο διάσημο.

khonsu

Δυνάμεις και οπλοστάσιο!

Ακόμα πριν γίνει Moon Knight ο Marc είχε εκπαιδευτεί σε πολλές πολεμικές τέχνες. Αφού αναγεννήθηκε ως Moon Knight απόκτησε αυξημένη δύναμη, αντοχή και ευκινησία αν και οι δυνάμεις του επηρεάζονται από το σημείο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη.

Διαθέτει ένα πλούσιο οπλοστάσιο από gadget τα οποία έχουν ως σχέδιο τo φεγγάρι( όπως και η στολή του) , τα οποία όπως αποκαλύφθηκε αργότερα τα είχε σχεδιάσει ο Hawkeye και τα είχε δώσει στους μοναχούς του Khonsηu όταν είχε ταξιδέψει πίσω στον χρόνο.

Για το χρώμα της στολής του έχει πει ο ίδιος χαρακτηριστικά:

I don’t wear white to hide myself. I wear it so they’ll see me coming. So they’ll know who it is. ‘Cause when they see the white, it doesn’t matter how good a target I am. Their hands shake so bad, they couldn’t hit the moon.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι για ένα χρονικό διάστημα λειτουργούσε ως μέντορας του Midnight, παρόλο που στην συνέχεια ο Midnight από sidekick έγινε ένας από τους εχθρούς του.

Ομάδες που συμμετείχε:

  • West Coast Avengers
  • Secret Avengers
  • Marvel Knights
  • Avengers

Moon-Knight-fourth-series-Bendis.jpg

Καλύτερα κόμικ για να γνωρίσετε τον Moon Knight:

  • Essential Moon Knight vol. 1-3
  • Moon Knight vol. 1 (2006)
  • Vengeance of the Moon Knight (2010) vol 1: Shock and Awe

Παρόλο που ο Kevin Feige δεν ξεκαθάρισε άμα το σχέδιο για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα είναι να έχει την δικιά του ταινία ή αν θα ενταχθεί στο Marvel-Netflix Universe η  δήλωση του προκάλεσε ενθουσιασμό, σε όλους τους fan που απαιτούσαν την παρουσία του εδώ και χρόνια μαζί με τον έτερο υπερφυσικό Marvel χαρακτήρα Blade.

Διαβάστε ακόμα:

gif03

2 thoughts on “Moon Knight: Ένας βίαιος αντιήρωας!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s