“Αν δεν προσέξουμε θα είναι εδώ και μετά από εμάς”

“Αν δεν προσέξουμε θα είναι εδώ και μετά από εμάς”

Αυτή είναι η ατάκα του Jeff Goldblum υποδυόμενος για Πέμπτη φορά (δεν είχε εμφανιστεί στο Jurassic Park 3) τον δόκτορα Ίαν Μάλκολμ στο γνωστό franchise της σειράς Jurassic Park/World. Φυσικά ποιος θα μου έλεγε το 1993 που πήγα και είδα το πρώτο Jurassic Park ότι μετά από 25 χρόνια θα έβλεπα ακόμα την αγαπημένη μου T-Rex να σκούζει στην μεγάλη οθόνη και εγώ να ανατριχιάζω, σίγουρα δεν θα το πίστευα. Όμως δεν σημαίνει ότι δεν χαίρομαι που βλέπω ακόμα ταινίες που βασίζονται στην αρχική ταινία του 1993, αλλά χαίρομαι που υπάρχουν υποσχέσεις από πλευράς των στούντιο της Universal αλλά και των Spielberg και Bayona ότι θα μας χαρίσουν και άλλες κραυγές από τους αγαπημένους μας δεινοσαύρους.

Jurassic-World-Fallen-Kingdom--920x470

Η ταινία

 Η ταινία διαδραματίζεται ακριβώς 25 χρόνια μετά τα αρχικά γεγονότα του αρχικού πάρκου και τρία χρόνια μετά τα γεγονότα του Jurassic World στο νησί Isla Nublar (ενός από τα πέντε νησιά ονομαζόμενα El Sinco Muerte), όπου και οι δεινόσαυροι έχουν πλέον κυριαρχήσει στο νησί και ζουν ειρηνικά και ασφαλώς μακριά από τους ανθρώπους, ή ίσως όχι; Μια ξαφνική έκρηξη στο ηφαίστειο του νησιού, απειλεί να καταστρέψει –αφανίσει του δεινοσαύρους. Και ενώ όλος ο κόσμος είναι υπέρ  του να αφανιστούν γιατί ακριβώς, είχαν την ευκαιρία τους , δυο γνωστοί μας από το πρώτο Jurassic World οι Owen (Chris Pratt) και η Claire (Bryce Dallas Howard) έχουν πάρει σοβαρά την διάσωση των και μάλιστα η Claire έχει ολόκληρη οργάνωση που προσπαθεί να τους διαφυλάξει γιατί ακριβώς αφού έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή γιατί να μην τους την δώσουμε. Φυσικά στην ταινία πάντα πρέπει να υπάρχει ένας μεγάλος αντίπαλος και προς μεγάλη μας έκπληξη δεν είναι οι δεινόσαυροι αλλά κάποιοι λεφτάδες που θέλουν να βγάλουν όσα πιο πολλά μπορούν μέσω των δεινοσαύρων.

untitled

Οι λεπτομέρειες

Φυσικά όπως μπορούμε να καταλάβουμε, όπως όλες οι ταινίες που βασίζονται σε παλιές,  πρέπει με τον τρόπο τους να αποδίδουν φόρο τιμής στην αρχική ταινία και όπως και το πρώτο Jurassic World έτσι και το δεύτερο, απέδωσε πέραν του δέοντος στην αρχική ταινία που σίγουρα μας θύμισε πολλά από το 1993. Η ταινία είχε ότι θα θέλαμε να δούμε από ένα Jurassic Park- δεινοσαύρους, περιπέτεια, αγωνία, γέλιο δράμα και φυσικά ένα πιτσιρίκι που πρέπει να έχει σε κάθε ταινία και παίζει σημαντικό ρόλο στην ταινία και στο ρου του σεναρίου.

jurassic_world_2

Εδώ πρέπει να τονίσω ότι οι ταινίες τείνουν από την μια να είναι επαναλαμβανόμενες (παρεμφερές σενάριο), αλλά από την άλλη εξελίσσονται και το σημαντικότερο έχουν μια συνέχεια. Επίσης βλέπουμε ότι θέλοντας να εκμεταλλευτούν από πλευράς στούντιο και παραγωγών ότι  έχει πέσει στα χέρια τους από θέμα ιδεών, στις δυο πρόσφατες ταινίες βλέπουμε πολλές ιδέες που είχαν πέσει κατά καιρούς και όπως φαίνεται στην επόμενη ταινία (γιατί δεν πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχει) μάλλον θα δούμε ένα θαμμένο σενάριο που είχε πέσει στο «τραπέζι» για υποψήφιο στόρι στο Jurassic Park 3.

Η ετυμηγορία

Η ταινία έχει ότι θα θέλαμε να δούμε από ένα Jurassic Park/World- δεινόσαυρους, εφέ που σίγουρα μας αφήνουν με ανοιχτό το στόμα και ήχο (για όσους το δουν στο atmos) που σε κάνει και ανατριχιάζεις. Ήταν σίγουρα ότι περιμέναμε αλλά ποτέ δεν θα είναι αρκετό και πάντα θα ζητάμε κι άλλο. Πολύ καλές υποκριτικές, νέοι χαρακτήρες που αξίζει να τους ξανά δούμε σε επόμενη ταινία. Νοσταλγία περιπέτεια και ένταση. Όλα τα άλλα επί της οθόνης και η κρίση δική σας.

fallenkingdom

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s