Σειρές που κράτησαν λίγο( ; ) περισσότερο από όσο θα έπρεπε

Υπάρχουν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες σειρές που όμως κράτησαν λίγο περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Λίγο η επιτυχία, λίγο οι παραγωγοί θέλησαν να συνεχίσουν για μερικές ακόμα σεζόν, με αποτέλεσμα τα σενάρια να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πάμε να δούμε κάποιες από αυτές:

How I Met Your Mother

noticia-how-i-met-your-mother-spin

 

Ξεκίνησε ως μια εξαιρετική κωμική σειρά, με πολύ καλό χιούμορ και ένα σενάριο που σου κρατούσε το ενδιαφέρον. Η σειρά είχε καθολική αποδοχή και πολλοί την βάφτισαν ως ένα σύγχρονο “Friends”. Δυστυχώς όμως… ξεχείλωσε σε εννέα σεζόν, κάνοντας όσους την παρακολουθούσαν φανατικά να χάσουν το ενδιαφέρον τους. Ήδη από την τρίτη σεζόν και μετά, η κοιλιά ήταν εμφανέστατη και αν η μητέρα αποκαλυπτόταν από εκείνο το σημείο, δεν θα ενοχλούσε κανέναν…

Supernatural

Supernatural_Season_10_Promo_Image_1

Όταν αναφερόμαστε σε ξεχείλωμα σεναρίου, το Supernatural ίσως να παίρνει την πρώτη θέση με διαφορά. Ήταν μια σειρά που λάτρεψα στην αρχή με την θεματολογία του, το σενάριό του και τον τρόπο που εξελίσσονταν τα επεισόδια. Στη συνέχεια με έχασε και σταμάτησα να την παρακολουθώ κάπου μεταξύ 4ης και 5ης σεζόν, ενώ φέτος μπαίνει στην 14η σεζόν!!!

ER

1a2c3da30e610ad665c0321293a557f8

Το cast αυτής της σειράς ήταν εξαιρετικό στην αρχή με George Clooney, Anthony Edwards, Noah Wyle και Juliana Margulies. Καλογραμμένα επεισόδια, χημεία μεταξύ των ηθοποιών, εγγυημένα καλή σειρά. Και ξαφνικά όλοι έφυγαν και όσοι τηλεθεατές κατόρθωναν να την παρακολουθούν (ακόμα) ένιωθαν πως έβλεπαν κάτι εντελώς διαφορετικό από πριν. Να προσθέσουμε ότι στη τελευταία σεζόν (15η στο σύνολο), τον ρόλο του κεντρικού χαρακτήρα τον είχε ο… Τζον Στάμος;

The X Files

FvoEPhgOLQJElVl-1600x900-noPad

Μια από τις πιο αγαπητές σειρές των 90s, ίσως αρκετοί να παραξενευτούν που βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Όμως η αλήθεια είναι πως όταν ο Duchovny έφυγε μετά την 7η σεζόν και ενώ όλοι περιμέναμε πως θα τελειώσει η σειρά, μπήκε ο Robert Patrick ως John Doggett. Το μόνο που κατάφεραν πάντως ήταν να τραβηχτεί για 2 ακόμα σεζόν οι οποίες ήταν με διαφορά οι χειρότερες από όλες. Έτσι το κλείσιμο για αυτή την επική κατά τα άλλα σειρά, ήταν άδοξο. Το 2016 η σειρά επέστρεψε με τον Duchovny να παίρνει τη θέση του, ενώ και φέτος είδαμε νέα επεισόδια.

Californication

0_sOj0F99bJI5D7Nf9

Ξεκίνησε με μια εκπληκτική σεζόν. Συνέχισε με μια ακόμα καλή. Ο Duchovny είχε έναν χαρακτήρα που για πολλούς ίσως να αποτελεί και ίνδαλμα στις δύο πρώτες σεζόν. Η συνέχεια όμως ήταν εντελώς αδιάφορη, με τους σεναριογράφους να διαλύουν ότι είχε χτιστεί ξεκινώντας από τους χαρακτήρες της. Το τράβηξαν μέχρι και την 7η σεζόν, όπου αποφάσισαν ότι το αστείο πρέπει να τελειώσει και ο Duchovny να επιστρέψει στο X-Files.

Prison Break

prison-break

Ίσως να μην περίμενε κανείς την επιτυχία που θα σημείωνε το Prison Brake και στην ουσία την… τελείωσαν από την πρώτη σεζόν. Η απόφαση να συνεχιστεί με δεύτερη σεζόν, ενθουσίασε πολύ κόσμο, όμως η απόδοση δεν ήταν ίδια. Κούρασε γρήγορα και έχασε το κοινό της. Λογικό, καθώς το αναμάσημα των ιδεών δεν αποδίδει ποτέ. Μπορεί η 5η σεζόν να ήταν η τελευταία, όμως πέρσι η σειρά επέστρεψε για μια ακόμα σεζόν.

Dexter

dexter-6-avenging-angel-poster

Μια από τις σειρές που λυπάμαι που βρίσκεται εδώ. Ο Dexter ήταν για μένα μια πολύ καλή παρέα σε όλες τις σεζόν, αλλά πρέπει να παραδεχτώ και εγώ πως τράβηξε πολύ περισσότερο από όσο έπρεπε. Το χειρότερο ήταν πως οι ίδιοι οι σεναριογράφοι δεν ήξεραν πως να την «κλείσουν» στο τέλος της 8ης σεζόν. Προφανώς το τελευταίο επεισόδιο είχε παιχτεί πολύ νωρίτερα…

The Walking Dead

the-walking-dead-season-9-confirmed

Μια σειρά με πολλά σκαμπανεβάσματα. Σεζόν πολύ καλές της διαδέχονταν σεζόν πολύ μέτριες. Επεισόδια με την αδρεναλίνη στα ύψη, τα διαδέχονταν επεισόδια που το fast forward σε γαργαλούσε να το πατήσεις. Η αλήθεια είναι πως το έκανα σε ένα επεισόδιο, βαφτίζοντάς το ως το δεύτερο στην ζωή μου που το κάνω (το πρώτο ακολουθεί λίγο πιο κάτω)… Το αστείο είναι πως η σειρά συνεχίζεται και μάλιστα αλλάζοντας τον βασικό ηθοποιό, τον Andrew Lincoln ο οποίος υποδυόταν τον Rick Grimes.

Heroes

heroes

Αν αυτή η σειρά τελείωνε στην πρώτη της σεζόν, όλοι θα ήταν ικανοποιημένοι. Για πιο λόγο συνεχίστηκε, ούτε οι ίδιοι οι σεναριογράφοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα… Τουλάχιστον κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά στην 4η σεζόν και δεν συνέχισαν να ταλαιπωρούν τον κόσμο.

Lost

Lost-season1

Εδώ έγινε το πρώτο fast forward που περιέγραψα πιο πάνω. Μια σειρά που με συνεπήρε σε ένα απίστευτο ταξίδι για αρκετές σεζόν, άνοιξε όμως τόσες πολλές τρύπες που ήταν σχεδόν αδύνατο να κλείσουν. Και το χειρότερο ήταν πως αντί να προσπαθούν να τις κλείνουν, άνοιγαν περισσότερες, με αποτέλεσμα κάπου να χαθεί η μαγεία. Έτσι έφτασε σε ένα τέλος-μπάλωμα, οδηγώντας τον κόσμο που την παρακολουθούσε φανατικά, στην απογοήτευση.

The Office

maxresdefault

Είναι αλήθεια πως όταν ο βασικός πρωταγωνιστής αποχωρεί από μια σειρά, αμέσως η σειρά αυτή χάνει τη δυναμικότητά της. Όποια και αν είναι αυτή. Έτσι και στην αμερικανική έκδοση του The Office, όταν ο Steve Carroll έφυγε από τη σειρά για να ασχοληθεί περισσότερο με τις ταινίες, η σειρά πάτωσε. Τώρα για πιο λόγο το NBC αποφάσισε να κάνει ακόμα δύο σεζόν, θα παραμείνει ως ένα αιώνια αναπάντητο ερώτημα…

Αυτά από εμάς, περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας ενστάσεις για σειρές που θα έπρεπε να είχαν βάλει νωρίτερα… τίτλους τέλους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s