Silverhawks

Οι συστάσεις είναι περιττές ειδικά για εσάς που είστε γεννημένοι την δεκαετία του 80’ (και κάποιοι στις αρχές του 90’ που ακόμα παιζόταν η σειρά) για τα διάσημα ασημένια γεράκια. Τα Silverhawks, είναι ένα cartoon του 1986 που αποτελείται από 65 είκοσι -πεντάλεπτα περίπου επεισόδια από την εταιρεία Rankin/Bass productions (γνωστή και για την επιτυχημένη σειρά κινουμένων σχεδίων/cartoon Thundercats) και σκηνοθέτες τους Arthur Rankin Jr. Και Jules Bass και διανομή από την Lorimar-Telepictures (εξαγορασθείσα από την Warner Bros το έτος 1989) . Στην Ελλάδα απολαύσαμε τα «ασημένια γεράκια» σε διάφορα κανάλια όπως τον ΑΝΤ1, τον ΣΚΑΙ και φυσικά το Junior’s TV.

4915011767_2c0e6fd344

Πλοκή

Είμαστε κάπου στον 29ο αιώνα και φυσικά το ανθρώπινο είδος έχει φτάσει σε όλο το γαλαξία, μέσα στην επέκταση αυτή είναι και ο γαλαξίας του Limbo. Εκεί στο φυλάκιο ονόματι Hawk Haven, ο Διοικητής Stargazer – πρώην αστυνομικός στην Γή και νυν φύλακας της έννομης τάξης του γαλαξία του Limbo – ζητάει βοήθεια από την αστρική διοίκηση της Γής, γιατί πλέον δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Mon-Star, ένα κακοποιό – αρχιμαφιόζο που για πολλοστή φορά το έσκασε από τις φυλακές του Limbo και έχει ως σκοπό την κατάκτηση του γαλαξία και να εκδικηθεί τον Stargazer.

Η Γή ανταποκρινόμενη στην έκκληση βοήθειας του Stargazer, στέλνοντάς του την νεοσύστατη ομάδα των Silverhawks που αποτελείται από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Γής και της διαγαλαξιακής συμμαχίας, που εθελοντικά υπέστησαν εγχείριση βιονικών εμφυτευμάτων και βιονικές αναβαθμίσεις στο σώμα τους, ώστε να αντέξουν τις συνθήκες του διαστήματος,  για να τον βοηθήσουν να βάλει τέλος μια και καλή στην απειλή του Mon-Star.

Οι χαρακτήρες

Στην ομάδα των Silverhawks

Capitan_Telescopio

Διοικητής Stargazer: Όπως αναφέραμε και πιο πάνω πρώην αστυνομικός στη Γή και νυν φύλακας της έννομης τάξης στον γαλαξία του Limbo, και αυτός έχει υποστεί βιονικές εμφυτεύσεις και αλλαγές για να αντέχει στις συνθήκες του διαστήματος.  Το μικρό του όνομα είναι Sinman και το προσωπικό του «γεράκι» (βιονικό πουλί) μετά τον Tally-Hawk Που έδωσε στον QuickSilver είναι το Sly-bird που το βλέπουμε σε αργότερα επεισόδια. Το χρώμα των εμφυτευμάτων του είναι χρυσό και έχει ένα μεγεθυντικό φακό στο μάτι του. Ντύνεται  σαν αστυνομικός του 50’ και το γραφείο του στο Hawk Haven είναι ακριβώς στο ίδιο στυλ. Την φωνή του στα Αγγλικά έδωσε ο Bob McFadden και στα Ελληνικά ο Νίκος Σκιαδάς

QuickSilver: Ο αρχηγός της ομάδας των ασημένιων γερακιών. Το όνομά του πριν γίνει QuickSilver, ήταν Λοχαγός Jonathan Quick της διαπλανιτικής ειδικής ομάδας «Η» . Είναι ο πιο γρήγορος σε αντιδράσεις από την ομάδα και είναι ειδικός στην στρατηγική πεδίου και μαχών. Το προσωπικό του γεράκι είναι ο φημισμένος Tally-Hawk, που κληρονόμησε στον πιλότο από τον Stargazer. Την φωνή του στα Αγγλικά έδωσε ο Peter Newman και στα Ελληνικά ο Χρήστος Λεττονός.

Quicksilverbio

Αντισυνταγματάρχης Bluegrass: Παρ’ όλο που είναι ανώτερος σε βαθμό από τον QuickSilver αν και μάλλον πρέπει να είναι Αντισμήναρχος αφού είναι ο πιλότος του φημισμένου Mirage (Maraj το ονόμασε η Kenner στην ομώνυμη σειρά παιχνιδιών της), είναι δεύτερος σε ιεραρχία στα Silverhawks, προφανώς με καταγωγή από το Τέξας ή κάποια άλλη περιοχή των Ηνωμένων πολιτειών που ακόμα υπάρχουν καουμπόηδες στον 29ο αιώνα, λάτρης της κιθάρας και ικανότατος πιλότος. Δεν έχει φτερά όπως η υπόλοιπη ομάδα, καθώς δεν χρειάζεται να πετάξει όπως οι υπόλοιποι και το γεράκι του είναι ο Sideman. Την φωνή του στα Αγγλικά την έδωσε ο Larry Kenney και στα Ελληνικά ο Πέτρος Δαμουλής .

533389712b8c1b2e5af3e186d001612f

752157-maraj

Τα δίδυμα Steelheart & Steelwill: Οι λοχίες Emilly & Will Hart, όπως λέγονταν πριν την βιονική τους αναβάθμιση, είναι δίδυμα αδέρφια και μοιράζονται ένα είδος τηλεπαθητικού δεσμού όπου ότι νιώθει ο ένας το νιώθει και ο άλλος. Είναι τα μυαλά της ομάδος και είναι οι μόνοι που χρειάστηκαν εμφύτευμα και στην καρδιά τους. Τα γεράκια τους είναι ο Rayzor και ο Stronghold.  Τις φωνές τους στα Αγγλικά την έδωσαν οι Maggie Wheeler (Η Janise στο Friends) και ο Bob Mcfadden και στα Ελληνικά οι Πάρις Θεοφανίδης και Ασπασία Κράλλη.

Ο Coper Kidd: Ο μικρότερος της παρέας που δεν φέρει βαθμό καθώς δεν ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις αλλά είναι διάνοια στα μαθηματικά και κατάγεται από τον πλανήτη των Μίμων (για αυτό και το πρόσωπό του είναι λευκό). Μιλάει με σφυρίγματα και ρομποτικούς τόνους και είναι ο προστατευόμενος του Bluegrass που στο τέλος κάθε επεισοδίου περνάει και ένα στάδιο εκπαίδευσης για να γίνει κάποτε πιλότος σαν τον Bluegrass. Είναι διάνοια στους υπολογισμούς και ικανότατος στα ακροβατικά κόλπα. Το γεράκι του είναι ο Mayday και έχει επιπλέον κάποια πλαϊνά όπλα σαν φρίσμπι και η πανοπλία του είναι χάλκινη. Την φωνή του (ή τους ήχους-εφέ) στα Αγγλικά έδωσε ο Pete Cannarozzi στα Ελληνικά δεν υπήρξε μετάφραση των ήχων.

CopperKidbio

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι λόγω του ότι δεν παίχτηκαν στην Ελλάδα όλα τα επεισόδια, υπήρξαν και άλλα ασημένια γεράκια που προστέθηκαν στην ομάδα για να βοηθήσουν την κατάσταση, αυτοί ήταν:

O Hotwing: Πρώην ταχυδακτυλουργός και ειδικός στην ψευδαίσθηση, που αντλεί τις μαγικές του δυνάμεις από μια μυστική δύναμη που τον επέλεξε και πρέπει να ανανεώνει την δύναμή του κάθε 14 χρόνια για να μην πεθάνει. Το γεράκι του είναι ο Gyro και την φωνή στα Αγγλικά την έδωσαν οι Adolf Caesar και μετά τον θάνατο αυτού ο Doug Preis

Silverhawks_Hotwing_1630

O Flashback: Είναι το ασημένιο γεράκι που έχει την ικανότητα να ταξιδεύει στο χρόνο και τον στέλνει στο «παρόν» ο πολύ γερασμένος πλέον Stargazer για να αποτρέψει τα γεγονότα που οδήγησαν τα Silverhawks στον θάνατο τους. Το γεράκι του είναι ο Backlash και την φωνή του στα Αγγλικά την έδωσε ο Peter Newman.

flashback-silverhawks-3.4

O Moonstryker: Ένα τιρκουάζ  χρώματος γεράκι που έχει την ικανότητα να κινείται δημιουργώντας ένα αεροστρόβιλο από πτερύγια που βγαίνουν από την μέση του. Νάρκισσος αλλά ικανότατος σκοπευτής. Το γεράκι του είναι ο Tailspin και την φωνή του στα Αγγλικά έδωσε ο Larry Kenney.

Silverhawks_Moonstryker_7054

Ο Condor: Πρώην συνάδελφος του Stargazer και σαν αστυνομικός αλλά και σαν ασημένιο γεράκι που είχε φύγει από την ομάδα για να γίνει ιδιωτικός ντετέκτιβ και τελικά κατέληξε να γυρίσει στην ομάδα. Φανατικός με τον Humphrey Bogart αφού πετάει ατάκες και μιμείται τον τρόπο του και σαν τον Stargazer, δεν έχει φτερά αλλά βιονικά εμφυτεύματα για να αντέχει στις συνθήκες του διαστήματος. Το γεράκι του είναι ο Jet-Stream και την φωνή του στα Αγγλικά έδωσε ο Bob McFadden.

Condor04

Οι «Κακοί»

silverhawks-villains

Ο Mon-Star: Ο αρχηγός της μαφίας του γαλαξία του Limbo, που μοιάζει σαν μια πολύ κακή και πιο μυώδης εκδοχή του Lion-o που με ένα στυλ ala Mum-Ra και την βοήθεια του Φεγγαράστρου του Λίμπο, μεταμορφώνεται σε ένα κόκκινο ρομπότ με όχημα ένα διαστημικό καλαμάρι τον Sky-Runner, έχει σαν σκοπό την κατάκτηση του γαλαξία και την καταστροφή των Silverhawks με οιοδήποτε κόστος.  Την φωνή του στα Αγγλικά έδωσε ο Earl Hammond και στα Ελληνικά ο Χρήστος Λεττονός. Εδώ να τονίσουμε ότι όπως και στου Thundercats έτσι και εδώ δεν δόθηκε τρομερή σημασία στους χαρακτήρες των κακών πλην του κεντρικού Mon-Star, οπότε δεν έχουμε κάποιο background για την πριν ζωή τους.

O Yes-Man:  Ο χειριστής του θαλάμου μεταμόρφωσης του Mon-star με την χαρακτηριστική φράση “Oh yes, boss…yes” και βασικός κολαούζος του Mon-Star. Την φωνή του στα Αγγλικά έδωσε ο Bob McFadden και στα Ελληνικά ο Πάρις Θεοφανίδης.

4612678357_48748021c8_o

O Hardware: Πανέξυπνος και ειδικός στα όπλα στην ομάδα του Mon-Star δημιουργεί πολλά εμπόδια για τα Silverhawks, πάντα κουβαλάει ένα υπερμεγέθη σακίδιο γεμάτο με εκρηκτικά και κομμάτια από όπλα. Την φωνή στα Αγγλικά έδωσε ο Bob McFadden και στα Ελληνικά ο Χρήστος Λεττονός.

Artillero

 H Melodia: Η γυναίκα της συμμορίας με γυαλιά ηλίου νότες και πράσινα μαλλιά είναι η βασική αντίπαλος του Bluegrass αφού και αυτή για όπλο έχει ένα μουσικό όργανο που εκτοξεύει νότες. Την φωνή της στα Αγγλικά έδωσε η Maggie Wheeler και στα Ελληνικά η Ασπασία Κράλλη.

Silverhawks_Melodia_9991

O Windhammer: Έχοντας για όπλο ένα τεράστιο διαπασών και την ικανότητα να ελέγχει τον καιρό, έχει προκαλέσει πολλές φορές φουρτούνες στα Silverhawks. Την φωνή του στα Αγγλικά έδωσε ο Doug Preis και στα Ελληνικά ο Πέτρος Δαμουλής.

Silverhawks_Windhammer_closeup_7058

O Mo-Lec-U-Lar: Ο ειδικός στις μεταμφιέσεις αφού μπορεί και αλλάζει μορφή σε μοριακό επίπεδο (εξ’ ου και το όνομα) έχει εξαπατήσει πολλές φορές τα Silverhawks να νομίζουν ότι είναι κάποιος άλλος. Έχει για βοήθεια ένα αρπακτικό τον Volt-ure.Την φωνή του στα Αγγλικά έδωσε ο Doug Preis και στα Ελληνικά ο Πέτρος Δαμουλής.

Mo-Lec-U-Larbio

O Buzz-Saw: Το ρομπότ που τα χέρια του και διάφορα μέρη στο σώμα του είναι πριόνια σε κυκλικό σχήμα και κόβουν τα πάντα. Έχει για βοήθεια το ένα αρπακτικό τον Shredator. Δεν υπήρχε ηθοποιός καθώς δεν μίλαγε στα Αγγλικά (ηλεκτρονικά εφέ) αλλά στα Ελληνικά ήταν ο Πάρις Θεοφανίδης.

Silverhawks_Buzzsaw_2_3830

Ο Poker – Face: Το ρομπότ τζογαδόρος και ιδιοκτήτης του Casino του γαλαξία του Limbo εφευρίσκει πάντα με το αζημίωτο νέους τρόπους να νικήσει τα Silverhawks. Την φωνή στα Αγγλικά έδωσε ο Peter Newman και στα Ελληνικά ο Πέτρος Δαμουλής.

Silverhawks_Poker_Face_2_5698

O Mumbo Jumbo: Το χάλκινο ρομπότ μινώταυρος που αποκτά περισσότερη δύναμη όταν χρειάζεται και βγάζει συχνά πολύ συχνά νοκ – άουτ τα ασημένια γεράκια, βασικός αντίπαλος των διδύμων Steellwill & Steellheart. Έχει για βοήθεια ένα αρπακτικό τον Airshock. Την φωνή του στα Αγγλικά έδωσε ο Peter Newman στα Ελληνικά δεν υπήρξε μετάφραση των κραυγών του.

peter-mumbo-jumbo

O Timestopper: Ο έφηβος δεκατετράχρονος της μαφίας του Mon-Star και βασικός αντίπαλος του Coper-Kidd που μπορεί και σταματάει τον χρόνο για ένα λεπτό του Limbo με την ικανότητα να ξεφεύγει όποτε βρίσκει τα σκούρα με αυτό τον τρόπο. Είναι νύχτο-φοβικός και η δύναμή του φορτίζεται με την λάμψη του ήλιου. Την φωνή του στα Αγγλικά έδωσε ο Larry Kenney και στα Ελληνικά ο Πάρις Θεοφανίδης.

Silverhawks_Timestopper_4760

O Smiley:  Το ρομπότ μποξέρ που επαναφέρει ο Poker Face για να νικήσει ανεπιτυχώς τα Silverhawks και είχε προηγουμένως νικηθεί από τον Stargazer και τώρα υπηρετεί τον Poker Face σαν σωματοφύλακας.

αρχείο λήψης

O Bounty Hunter of Limbo: Ένας κυνηγός επικηρυγμένων που είχε νικήσει ο Stargazer και καταδικάστηκε σε φυλάκιση για διακόσια χρόνια αλλά το έσκασε για να εκδικηθεί τον Stargazer και φυσικά τα Silverhawks. Έχει την ικανότητα να απορροφάει κάθε είδους ενέργεια που του ρίχνουν ώστε να γίνεται πιο δυνατός και μεγάλος σε μέγεθος. Το όπλο που τον νικάει ξανά είναι το ηλιακό μπαζούκα του Stargazer.

bounty-hunter-silverhawks-75.2

O Επίλογος

Το τέλος της σειράς έγινε στο 65ο επεισόδιο χωρίς συγκεκριμένη λήξη αλλά με υπονοούμενο συνέχειας, ακριβώς όπως στο Thundercats αλλά μας έδωσε πολλές ώρες απόλαυσης και σίγουρα μια γκάμα από παιχνίδια που ναι μεν δεν τα είδαμε στην Ελλάδα αλλά με λίγο ψάξιμο μπορεί κάποιος να τα βρει στο διαδίκτυο. Φυσικά υπήρξαν και Comic από την Marvel. Η κίνηση που έκανε η Warner Bros ήταν η κυκλοφορία για πρώτη φορά σε DVD και των 65 επεισοδίων σε δυο κασετίνες των 32 και 33 επεισοδίων αντίστοιχα που είναι διαθέσιμα στο Internet. Όσοι δεν τα έχετε δει θα άξιζε να τα δείτε.Για τους παλιούς ποτέ δεν κάνει κακό μια επανάληψη…….

 silverhawks_by_mdtartist83-da3ayly

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s