The Death of Superman: Η μεταφορά του ομώνυμου κόμικς στην μεγάλη οθόνη

Μία από τις πιο κλασσικές ιστορίες της DC μεταφέρεται για δεύτερη φορά σε animation και το Geek Cultura σας καταγράφει τις εντυπώσεις του.

Το Death of Superman δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα κόμικ της DC καθώς ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία των κόμικ, όπου ο Άνθρωπος από Ατσάλι βρίσκει τον θάνατό του.

Η σειρά των τευχών κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1992 και σταμάτησε τον Οκτώβριο του 1993 σε μία περίοδο όπου οι πωλήσεις των τευχών του Superman ήταν χαμηλές. Η κίνηση αυτή αποδείχτηκε σωστή καθώς έφτασε τις 6.000.000 πωλήσεις και μπήκε στην πρώτη θέση της λίστας των πιο εμπορικών κόμικ της χρονιάς.

Η DC είχε ήδη μεταφέρει την ιστορία στο Superman/Doomsday του 2007, η οποία περιλάμβανε όλα τα μέρη της ιστορίας του κόμικ και της έδωσε την βάση για να χτίσει το animated σύμπαν της. Επίσης παρακολουθήσαμε την θρυλική μάχη και στη μεγάλη οθόνη στο Batman v Superman: Dawn of Justice.

Το Death of Superman δεν αποτελεί αυτόνομη ιστορία αλλά εντάσσεται στο ευρύτερο animated σύμπαν, το οποίο ξεκίνησε με το Justice League: War.  Ωστόσο καμία από αυτές τις ταινίες δεν είχε επικεντρωθεί στον γιο του Κρύπτον και κάπως έτσι η DC αποφάσισε να κάνει την αρχή με την πιο διάσημη ιστορία του.

Η ιστορία ξεκινά με την Justice League να ελέγχει την εγκληματικότητα και την ανθρωπότητα να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Superman, με τον ίδιο να προσπαθεί να ισορροπήσει την προσωπική του ζωή με την υπερηρωική. Όλα αλλάζουν όμως όταν κάνει την εμφάνιση του ένα τέρας, το οποίο έχει μοναδικό σκοπό να καταστρέφει ανελέητα ότι εμφανίζεται μπροστά του.

Όπως αναφέραμε πριν πρόκειται για μία ιστορία του Superman οπότε όπως είναι λογικό είναι το επίκεντρο της ταινίας με την υπόλοιπη Justice League να παίζει πιο πολύ διακοσμητικό ρόλο και να βοηθά κυρίως στην εξέλιξη των μαχών.

Μετά απο καιρό παρακολουθούμε την αλληλεπίδραση μεταξύ του Clark Kent και της Lois Lane και τον φόβο του πρώτου για την αποκάλυψη της πραγματικής του ταυτότητας και τις επιπτώσεις που θα έχει.

Η αλληλεπίδραση αυτή αποτελεί και το συναισθηματικό υπόβαθρο της ταινίας με τον Superman να είναι ένα παντοδύναμο ον αλλά και εξαιρετικά αδύναμος στο να ανοιχτεί συναισθηματικά στον άνθρωπο που αγαπάει.

Ενώ η βασική ιδεά είναι καλή δυστυχώς δεν καταφέρνει να αποτυπωθεί όπως θα έπρεπε για να δώσει στην υπόθεση ένα δυνατό δράμα και συναισθηματισμό. Αυτό ευτυχώς επιτυγχάνεται στις τελευταίες στιγμές της επικής μονομαχίας, αναπαράγωντας ακριβώς τα συναισθημάτα που σου δημιουργούσε το κόμικ.

Το αντίπαλο δέος του Superman, ο Doomsday είναι το μεγάλο ατού της ταινίας. Το πανίσχυρο και αδίστακτο τέρας με μόνο σκοπό την απόλυτη καταστροφή μεταφέρεται άψογα, αναδεικνύοντας τον τρόμο και το δέος καθώς σκορπά τον θάνατο και διαλύει την Justice League με τα χέρια του.

Η σκηνή φόρος τιμής στο Παρασκευή και 13 είναι όλα τα λεφτά καθώς δίνει έξτρα μπόνους στον τρόμο. Οι σκηνές μάχης είναι εντυπωσιακές με την τελική μονομαχία είναι σκληρή, αιματηρή και απόλυτα επική.

Ένα παράπονο που προέκυψε είναι το τέλος όπου ίσως θα ήταν καλύτερα να μην μας δείξει κάτι παραπάνω και να τέλειωνε με μια πιο σκοτεινή νότα.

Η συνολική γεύση που αφήνει το Death of Superman είναι καλή αλλά δεδομένου του περιεχομένου του θα μπορούσε να ήταν κάτι αριστουργηματικό και δυστυχώς δεν είδαμε κάτι τέτοιο.

Παρ’ όλα αυτά η ταινία κυλάει ευχάριστα και σίγουρα δεν αποτελεί χασιμό χρόνου. Έχουμε λοιπόν μία καλή προσπάθεια αλλά μέχρι εκει. Οι fans του DCAU σίγουρα δεν θα απογοητευτούν αλλά αυτοί που δεν γνωρίζουν την ιστορία, καλύτερα να δουν το Superman/Doomsday πρώτα, το οποίο τα καταφέρνει καλύτερα στο σύνολό του.

Διαβάστε ακόμα:

Cyclops: Ο υπαρχηγός των X-MEN

Σούπερμαν: Η κομμουνιστική έκδοση

Ο πιο ηλεκτρισμένος εχθρός του Spiderman

Joker Origins: Η πρώτη ιστορία από το μακρινό 1951

Η ιστορία της απίστευτης… She Hulk!

Ο υπέρτατος μάγος Doctor Strange

Mysterio: Ο ταχυδακτυλουργός που τα έβαλε με Spider-Man και Daredevil

Η μαγική ιδιότητα των όπλων της Wonder Woman

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s