Κρυμμένα μυστικά σε 5 σειρές Anime

Οι πιο εκπληκτικές ιστορίες είναι στην πραγματικότητα το πώς μια σκηνή σχεδιάστηκε σε ένα anime ή η έμπνευση πίσω από αυτό. Σήμερα θα δούμε κάποια μυστικά πίσω από τα 5 πιο δημοφιλή anime series.

5. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι η σειρά Code Geass μπορούσε και να αποτύχει

Οι υπεύθυνοι της σειράς δεν έκαναν την ζωή εύκολη για τον σκηνοθέτη της Taniguchi και το προσωπικό του. Η πρώτη σεζόν κόπηκε από 50 επεισόδια σε 25. Η επιτυχία της πρώτης σεζόν δεν έδωσε στον Taniguchi μεγάλη ελευθερία για τη δεύτερη σεζόν. Μια αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα τους ανάγκασε να μειώσουν το περιεχόμενο και να συμπεριλάβουν ένα χρονικό άλμα, ώστε οι νέοι θεατές να μην μπερδεύονται με την ιστορία μέχρι το σημείο αυτό.

4. Angel Beats! 

Angel Beats characters

Η πιο συνηθισμένη καταγγελία εναντίον του Angel Beats! είναι ότι είναι πολύ μικρό. Οι παράλληλες ιστορίες χάνονται, τα υπόβαθρα χαρακτήρων δεν φαίνονται ποτέ και οι διάφορες σχέσεις μεταξύ των παραμένουν ανεπίλυτες. Στις περισσότερες σειρές γίνονται μειώσεις λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης, φυσικής καταστροφής ή χαμηλών αριθμών θεατών. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει για το Angel Beats!, ήταν απλά μια τυχαία περικοπή από τα 26 στα 13 επεισόδια. Όμως, το Angel Beats! έχει επεκταθεί σε ένα επιτυχημένο franchise πολυμέσων με ένα μυθιστόρημα, δύο manga, ένα οπτικό μυθιστόρημα και τρία OVAs.

3. Τα Cell Saga στο Dragon Ball Z

Papel de Parede Perfect Cell Dragon Ball Z

Για τους περισσότερους, τα Frieza και Cell sagas θεωρούνται τα καλύτερα σημεία στο Dragon Ball Z. Αλλά αυτό που μερικοί δεν γνωρίζουν είναι ότι οι συντάκτες του Akira Toriyama είναι εξίσου υπεύθυνοι για τη δημοτικότητά τους όπως και αυτός. Στην περίπτωση του Cell saga, οι συντάκτες απέρριπταν συνεχώς τους κακοποιούς του Toriyama. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Toriyama έβγαλε τόσο γρήγορα τα Android από το The Cell Saga. Είναι επίσης ο λόγος γιατί ο Goku και το πλήρωμα αγωνίζονται εναντίον των Androids 19 και 20, και στη συνέχεια 17 και 18, και τις τρεις μορφές Cell σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Και ας είμαστε ειλικρινείς, η αλλαγή από τη δεύτερη στην τρίτη μορφή του Cell ήταν περισσότερο από ευπρόσδεκτη.

2. Το Naruto ήταν αρχικά ένα manga για ramen

naruto rasengan

Ο mangaka του Naruto, Masashi Kishimoto, αποκάλυψε κάποτε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, ότι είχε αρχικά σχεδιάσει τον Naruto «να είναι κάτι για ramen» και ότι « θα απευθυνόταν σε αγόρια που πάνε γυμνάσιο». “Αρχικά σκέφτηκα ότι θα γράψω μια ιστορία για ramen, αλλά δεν έγινε αποδεκτή. Έτσι σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι για την Ιαπωνία και με ninja.”

1. Μήπως το Dragon Ball επηρέασε την δημιουργία του One Piece;

efbbffecdcbef

Πάνω από 20 χρόνια πριν, ο Eiichiro Oda θαύμαζε απεριόριστα, αλλά ήταν και βοηθός του Akira Toriyama. Ο Oda είχε εμπνευστεί από το έργο του Akira Toriyama (συγκεκριμένα από το Dragon Ball) και φιλοδοξούσε να γίνει καλλιτέχνης manga. Η πειρατική περιπέτεια One Piece, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο εβδομαδιαίο περιοδικό Shonen Jump το 1997, έγινε γρήγορα ένα από τα πιο δημοφιλή manga στην Ιαπωνία με πωλήσεις άνω των 65 εκατομμυρίων αντιγράφων. Από το υποτιθέμενο παλιό manga Dragon Ball, μπορείτε να δείτε το πίσω μέρος ενός καπέλου από άχυρο (λίγο σαν του Luffy) και ένα κοκαλιάρικο χαρακτήρα σε μια κορυφή δεξαμενής (κάπως όπως τον Luffy). Οπότε ήταν αυτή η επιρροή του Oda, ή το αγόρι με το καπέλο από άχυρο σχεδιάστηκε από τον ίδιο την περίοδο που εργαζόταν με τον Akira Toriyama;

 

gif03

Διαβάστε ακόμα:

 

One thought on “Κρυμμένα μυστικά σε 5 σειρές Anime

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ Angel Beats! ?ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ… Eμμ σορρυ παρασύρθηκα..

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s