M.A.S.K. Mobile Armor Strike Kommand

Συνεχίζοντας τον σκοπό μου να θυμίσω σε όλους εμάς τους γεννημένους πριν το 90’ (ή έστω στις αρχές του) και στο  να μάθουν οι νεότεροι τι βλέπαμε μικροί, αποφάσισα σήμερα να προχωρήσω με την αρκετά γνωστή σειρά κινουμένων σχεδίων ονόματι M.A.S.K. (Mobile Armor Strike Kommand) που για πολλά χρόνια μας κράτησε συντροφιά τα πρωινά του Σαββάτου (με τις επαναλήψεις κλπ).

Τα Κινούμενα σχέδια – Cartoon

Όπως και πολλές  σειρές κινουμένων σχεδίων έτσι και το M.A.S.K., δημιουργήθηκε από ανάγκη, πιο συγκεκριμένα η γνωστή εταιρεία Kenner (πρώτες φιγούρες Star Wars κλπ), το 1985 κυκλοφόρησε την νέα της σειρά παιχνιδιών M.A.S.K.. και σε συνεργασία με την DIC δημιούργησαν την αντίστοιχη σειρά κινουμένων σχεδίων, που αποτελούταν από 75 επεισόδια και κράτησε μόλις δυο χρόνια (1985-1986). Φυσικά η σειρά των παιχνιδιών και την Comic (από την DC Comics) κράτησε για άλλα δυο χρόνια (1988) με την ίδια επιτυχία και απήχηση στο κοινό.

Το Cartoon έμεινε στην άκρη από το 1988 – 2008, όπου και η Kenner εξαγοράστηκε από την Hasbro και υπήρξε προσπάθεια αναβίωσης από πλευράς της Hasbro, όπου η M.A.S.K. και οι  εχθροί τους η V.E.N.O.M. (Vicious Evil Network Of Mayhem), παρουσιάστηκαν ως παρακλάδια των γνωστών μας G.I.Joe και Cobra αντίστοιχα και μάλιστα εισήγαγε το Franchise στον κόσμο που υπάρχουν οι Transformers και άλλα Franchise της Hasbro, με αποκορύφωμα το 2016 όπου η IDW με την Hasbro, μάζεψαν όλα τα Brand της Hasbro και δημιούργησαν μια ενιαία ιστορία που κινείτε στον ίδιο κόσμο – διάσταση.

Η Ιστορία – Χαρακτήρες

Το στόρυ είναι το πλέον απλό και μάλιστα ταίριαζε στην σειρά των παιχνιδιών, από την μια έχουμε την ομάδα της M.A.S.K. που είναι μια ομάδα ατόμων που έχουν σαν σκοπό την επιβολή της τάξης και την αποτροπή της ομάδας V.E.N.O.M. από το κατακτήσει τον κόσμο. Για τον σκοπό αυτό και οι δυο ομάδες χρησιμοποιούσαν τις μάσκες που φορούσαν και τους παρείχαν καμιά φορά υπερφυσικές ικανότητες με την βοήθεια της τεχνολογίας και οχήματα που μεταμορφώνονταν σε άλλης χρήσης οχήματα.

Τώρα ας προχωρήσουμε στους χαρακτήρες. Εδώ δυστυχώς υπήρχε το εξής πρόβλημα: ο σκοπός που βγήκε το Cartoon, ήταν η πώληση των προϊόντων της Kenner άρα η DIC δεν είχε το άγχος της ανάπτυξης των χαρακτήρων απλά έπρεπε με κάποιο τρόπο να δείξει όλους όσους υπήρχαν στην σειρά παιχνιδιών και οι χαρακτήρες αναπτύσσονταν ανάλογως το επεισόδιο αλλά όχι αρκετά ώστε να δεθείς μαζί τους . Έτσι για να μην είναι το cartoon κάτι «ξερό» χωρίς κάποιον ήρωα να «δεθεί» ο θεατής, περιορίστηκαν στον αρχηγό της M.A.S.K. Matt Trakker και του γιού του Scott που πάντα έχει δίπλα του το δειλό αυγοειδές ρομποτάκι τον T-Bob. Από την πλευρά της V.E.N.O.M., τον μόνο που έχουμε είναι ο συνταγματάρχης Mayhem, όπου το μόνο που βλέπουμε είναι ότι ήταν μέλος της ομάδος M.A.S.K. και από τα πρώτα μέλη και απλά έκλεψε κάποιο εξοπλισμό για κακό σκοπό και δημιούργησε την ομάδα V.E.N.O.M.

Στο Comic του 2008 είχαμε την τύχη να δούμε αναλυτικά το πως δημιουργήθηκαν οι δυο ομάδες όπου ο πολυεκατομμυριούχος Matt Trakker ή Specialist Trakker και αρχηγός της ομάδος των G.I. Joe M.A.S.K. με την βοήθεια του μικρού του αδερφού Andy και του Miles Mayhem έφτιαξαν τις μάσκες για τους οδηγούς. Ο Mayhem έκλεψε τις μάσκες για τους δικούς του σκοπούς και πιο συγκεκριμένα για να βοηθήσει τους πραγματικούς του συμμάχους την Cobra και την ομάδα που ήταν αρχηγός την V.E.N.O.M. στην διαδικασία της κλοπής ο Andy σκοτώθηκε και ο Matt έχει ως σκοπό την εκδίκηση.

Αλλά ας πάμε στους χαρακτήρες:

Η ομάδα της M.A.S.K.

mask-team

Matt (Huinter/Cowboy) Trakker

Scott Trakker & T-Bob

Bruce “Magic” Sato

Alex “Megabyte” Sector

Dusty “Powderkeg” Hayes

Gloria Baker

Brad “Chopper” Turner

Hondo “Striker” MacLean

Buddie “Clutch” Hawks

Calhoun Burns

Jacquws “Tailblazer” Lefleur

Julio “Doc” Lopez

Ace “Falcon” Riker

Boris “The Czar” Bushkin

“Chief” Nevada Rushmore

Ali “Lightning” Bombay

Η ομάδα της V.E.N.O.M.

V.E.N.O.M._Agents

Miles “Wolf” Mayhem

Sly “Wrecker” Rax

Cliff “Blaster” Dagger

Vanessa Warfield

Bruno “Mad Dog” Sheppard

Nash “Goon” Gorey

Lester “The Lizard” Sludge

Floyd “Birdman” Malloy

Maximus “Maxie” Mayhem

Ετυμηγορία

Όπως όλα τα Cartoon του 80’, έτσι κι αυτό κυκλοφόρησε στην Ελλάδα μεταφρασμένο στα Ελληνικά όπως κυκλοφόρησαν και τα παιχνίδια και σχεδόν όλα τα επεισόδια. Αξίζει να το δείτε και σίγουρα δεν θα πάει χαμένος ο χρόνος σας…δράση χιούμορ και όπως πάντα ηθικά μηνύματα. Και όπως κλείνω πάντα για να θυμηθούμε οι παλιοί και να μάθουμε οι νέοι…

Till Next Time………

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s