Ο Zack Snyder επιβεβαιώνει την ταυτότητα του Robin στο BvS

Το Batman v Superman ήταν γεμάτο από easter eggs, δείχνοντας μας στοιχεία ενός ευρύτερου σύμπαντος. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά easter eggs στην ταινία είναι η στολή του Robin, στην οποία αναγράφεται το μήνυμα ”Ha ha the joke’s on you Batman”, υπονοώντας ότι ο Joker είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Robin. Η σκηνή παραπέμπει στο περίφημο κόμικ Death in the family, όπου ο Joker σκοτώνει τον δεύτερο Robin, Jason Todd. Εύλογα οι φανς θεώρησαν ότι η στολή του Robin άνηκε στον Jason Todd στρώνοντας έτσι τον δρόμο για την εμφάνισή του ως Red Hood στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC.

Image result for robin's suit in batman vs superman

Τελικά όμως φαίνεται ότι όλοι διαψευστήκαμε, καθώς ο ίδιος ο Snyder επιβεβαίωσε μέσω του λογαριασμού του στο Vero, ότι η ταυτότητα του νεκρού Robin ανήκει στον Dick Grayson.

Η αποκάλυψη αυτή προέκυψε όταν ένας φαν παρατήρησε σε μία κομμένη σκηνή από το Suicide Squad τον Batman να αναφέρει στην Harley Quinn, ότι ο Joker του πήρε κάτι πολύτιμο. Ο χρήστης πόσταρε την συγκεκριμένη σκηνή στο Vero, γράφοντας στο τέλος της ατάκας το όνομα Jason, για να πάρει την απάντηση ”Richard” από τον ίδιο τον Snyder.

Zack-Snyder-Confirms-Dick-Grayson

O Snyder δεν έμεινε εκεί και στην συνέχεια, απαντώντας σε άλλο φαν αν υπήρχε περίπτωση να επαναφέρει τον Dick Grayson στο DCEU, αποκάλυψε ότι σχεδίαζε να έχει την Carrie Kelley ως Robin σε επόμενες ταινίες. Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για την Robin που εμφανίζεται στο Dark Knight Returns του Frank Miller, το οποίο αποτέλεσε και βασική επιρροή του Snyder στο Batman v Superman.

View image on Twitter

Το όραμα του Snyder για το DCEU, άσχετα αν σας άρεσε ή όχι, έχει παρα πολύ ενδιαφέρον και έχει καταλήξει να είναι από τα πιο καυτά θέματα της geek επικαιρότητας με τους φανς να αναρωτιούνται για τα πράγματα που σχεδίαζε ο αμφιλεγόμενος σκηνοθέτης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s