Star Trek: The Next Generation Mirror Universe

Όλα ξεκίνησαν την Free Comic Book Day του 2017 όπου έπεσε στα χέρια μου το τεύχος #0 της νέας σειράς Star Trek που θα ξεκίναγε τον ίδιο χρόνο (2017) από την IDW με τίτλο Star Trek TNG Mirror Broken. Ένα comic limited series των πέντε τευχών (έξι μαζί με το τεύχος #0)που παρουσιάζει πως θα ήταν το σύμπαν του Star Trek την εποχή του Next Generation στο Mirror Universe.

Το Mirror Universe

Ας ξεκινήσουμε μιλώντας για το Mirror Universe.Eίναι ένα παράλληλο σύμπαν που υπάρχει στον κόσμο του Star Trek και ήρθαμε πρώτη φορά σε επαφή με αυτό στις έξι Οκτωβρίου του 1967 στη σειρά Star Trek The Original Series, με τίτλο «Mirror, Mirror» όπου οι Kirk, Scott, Uhura και McCoy, επιστρέφοντας από τον πλανήτη των Halkan, που πήγαν για να διαπραγματευτούν την εισαγωγή των Halkan στην Ομοσπονδία, μια καταιγίδα ιόντων δημιούργησε πρόβλημα στον μεταφορέα με αποτέλεσμα να βρεθούν σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου η Ομοσπονδία έχει αντικατασταθεί με την κακή Γήινη Αυτοκρατορία (Terran Empire).

Mirror_Mirror

Από τότε και με την επιτυχία που γνώρισε το εν λόγω επεισόδιο έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του κόσμου του Star Trek. Σχεδόν σε όλες τις σειρές ήρθαμε σε επαφή με το Mirror Universe εκτός από τα Voyager και το Next Generations. Στο voyager είδαμε το επεισόδιο Living Witness στις 29 Απριλίου του 1998, όπου ο ολογραφικός γιατρός του Voyager προσπαθώντας να καθαρίσει το όνομα του πληρώματος του Voyager βοηθούσε τον ιστορικό ενός εξωγήινου λαού να πει σωστά την ιστορία και στο Next Generation μέσω του βιβλίου Dark Mirror της Diane Duane που κυκλοφόρησε το 1993 και στα Ελληνικά το 1995 από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Το Comic

Και έτσι ερχόμαστε στο σήμερα- το έτος 2017 όπου η IDW έχοντας πάρει όλα τα δικαιώματα για όλο το Star Trek είπε επιτέλους να προχωρήσει αφού πρώτα μας έφερε σε επαφή με όλο το σύμπαν του Star Trek (ακόμα και με το Kelvin Timeline) ανά τα έτη με το Mirror Universe (καθώς είδαμε και την επιτυχία που είχε στο Star Trek Discovery).  Στο comic Mirror Broken ξεκινάμε να βλέπουμε το Mirror Universe και όχι το ISS Enterprise – D αλλά το ISS Stargazer με πλοίαρχο φυσικά τον Picard και το μεγαλύτερο μέρος του γνωστού πληρώματος του TNG (The Next Generation)εκτός του Riker παρόν. Προς μεγάλη μας έκπληξη βασικός χαρακτήρας είναι ο Υποπλοίαρχος Barclay (οι γνώστες ξέρετε ποιος είναι -οι υπόλοιποι αξίζει να ψάχνετε), ο οποίος με την υπερβολική του φιλοδοξία κάνει τα πάντα (ακόμα και φόνο) για να ανέβει και σε θέση αλλά και στα μάτια του Picard.

Μέσα στο comic βλέπουμε τις αντίθετες – κακές εκδοχές όλων των χαρακτήρων του Next Generation οι οποίοι όπως βλέπουμε στο μυαλό τους έχουν την απόκτηση δύναμης και χρημάτων (το αντίθετο από αυτά που υποστηρίζει η Ομοσπονδία). Το Comic τελειώνει μέτα από πολλούς θανάτους και καταστροφές με την κατάληψη και κλοπή από μέρος του Picard με την βοήθεια του Riker, του νέου αστρόπλοιου  της αυτοκρατορίας ISS Enterprise – D .Φυσικά γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία, η IDW προχώρησε σε μια δεύτερη limited σειρά με την ονομασία Through the Mirror όπου μας συνεχίζει από εκεί που μας άφησε το Broken Mirror. Το ISS Enterprise έχοντας ανακαλύψει μέσω μιας περίεργης συγκυρίας, που την βλέπουμε σε μια μίνι σειρά που τρέχει στις τελευταίες σελίδες του κάθε τεύχους, την ύπαρξη του σύμπαντος της Ομοσπονδίας όπου και κατευθύνθηκε με σκοπό την πειρατεία και την κλοπή πόρων από το δικό μας σύμπαν.

ma2tchinncyx8hcax1jy

Οι  S.Tipton, D.Tipton , Woodward, Carita , Fotos (όλοι τους γνωστοί για τις δουλειές τους σε διάφορα Comic Star Trek) συνδυάζουν τις ικανότητές τους και τις δυνάμεις τους και μας δίνουν ένα σχέδιο και μια ιστορία που τελευταία φορά είδαμε από τους David Tipton, Scott Tipton και J.K. Woodward στην limited series Star Trek The Original Series: The City on the Edge of Forever. Τρομερό και λεπτομερές σχέδιο ειδικά στον κόσμο του Mirror Universe και το στόρι είναι καθηλωτικό και σίγουρα σε κρατάει σε ενδιαφέρον (ειδικά στο Through the Mirror). Φυσικά η IDW ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα βγάλει άλλη μια τελευταία Mini series με πρωταγωνιστές τους χαρακτήρες που ήρθαν από το Mirror Universe  για να πάρουν την θέση των εδώ ανθρώπων.

Ετυμηγορία

Το Comic σίγουρα αξίζει να το διαβάσει κανείς και μάλιστα είναι ένα ας πούμε κλείσιμο των κενών που θα θέλαμε να δούμε στην μικρή οθόνη του σπιτιού μας. Σχέδιο ζωντανό, ενδιαφέρουσα χρήση χαρακτήρων, πολλές εκπλήξεις και σίγουρα ένα comic που θα έχει εξέχουσα θέση στην βιβλιοθήκη σας και σίγουρα θα το διαβάσετε και tρίτη φορά μόλις τελειώσει και το τρίτο μέρος της εποποιίας.

Μέχρι την επόμενη φορά Happy reading……

IMG_0387_d2086fba-65b6-41f9-bed2-c30b539b768d_1024x1024

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s