Star Trek 2019

Όταν ξεκίνησα να μαζεύω τις πληροφορίες για αυτό το άρθρο, ότι είχε βγει το πρώτο τρέιλερ για το Star Trek Discovery Season 2 (2019) και ήμουν έτοιμος να αναλύσω το τι είδαμε σε αυτό το τρέιλερ. Τώρα όμως έχουν γίνει πολλές και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις οπότε αποφάσισα να κάνω μια ανάλυση εφ’ όλης της ύλης.

Οι ανακοινώσεις

  1. Discovery

star_trek_discovery_season_2_title_card

Αρχικά ας ξεκινήσουμε από αυτά που είδαμε έως τώρα. Πρώτα από όλα είδαμε το απίστευτα  πολλά υποσχόμενο τρέιλερ της δεύτερης σεζόν του Discovery.Εκεί είδαμε τον Πλοίαρχο Christopher Pike του Enterprise να αναλαμβάνει την διοίκηση του Discovery από τον αναπληρωτή κυβερνήτη Αντιπλοίαρχο Saru βάση του άρθρου 19 παράγραφο C του αστροστόλου όπου επιτρέπεται σε έναν ανώτερο σε βαθμό (στην προκειμένη περίπτωση πλοίαρχο έναντι του αντιπλοιάρχου) αξιωματικό – κυβερνήτη του αστροστόλου να αναλάβει την διακυβέρνηση ενός αστρόπλοιου λόγω υπέρμετρού κινδύνου απέναντι στον αστροστόλο. Ο Pike όπως όλοι γνωρίζαμε θα τον υποδυθεί ο Anson Mount (γνωστός από το Hell on wheels, inhumans κ.α.) και φυσικά στο Enterprise όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου, εκτός από τον Spock που βάσει πρόσφατων ανακοινώσεων εκ μέρους της CBS αλλά και άλλων πηγών θα τον υποδυθεί τελικά ό Ethan Peck (γνωστός για το in time, The Sorcerer’s apprentice κ.α.), εγγονός του Gregory Peck (γνωστό για πολλές δουλειές- μέσα σε αυτές τα κανόνια του Ναβαρόνε και το The Time Tunnel) δεν θα υπάρχει κανένα άλλο μέλος του γνωστού πληρώματος του Enterprise. Η ιστορία θα αφορά εφτά κόκκινες διαστημικές στρεβλώσεις που εμφανίζονται ξαφνικά και πιθανόν να αποτελούν κίνδυνο για όλο το σύμπαν και για κάποιο λόγο είναι συνδεδεμένες με τον Spock. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να δω την κόκκινη ύλη (βλέπε Star Trek 2009) που την ανακάλυψε ο Spock στην ταινία του 2009 ή έστω μια εισαγωγή αυτής και φυσικά ίσως επιτέλους μάθουμε γιατί δεν ακούσαμε ποτέ για την θετή αδερφή του Spock αλλά μόνο για τον αδερφό του στο Star Trek V. Τέλος έχουμε και άλλα δυο μέτωπα τους Κλίνγκον που περιμένουμε να δούμε τι έχει συμβεί από την στιγμή που έφυγε ο Tyler για εκεί και φυσικά τι θα κάνει η Αυτοκράτειρα Φίλιππα Γεωργίου με τον τομέα 31 και τι ρόλο θα παίξει σε αυτές τις στρεβλώσεις. H δεύτερη Season αναμένεται αρχές του 2019…….

  1. Star Trek movies

images

Εδώ δυστυχώς σε αντίθεση με την CBS τα νέα από την Paramount είναι λίγα, επικίνδυνα και όχι ευχάριστα, καθώς οι φήμες λένε ότι ο Chris Pine (Captain James T. Kirk) και ο Chris Hemsworth (George Kirk ή και Thor) δεν τα βρίσκουν προς το παρόν με την Paramount για τo Star Trek 4 (όπως πάντα για τα λεφτά) και σταμάτησαν όλες τις διαπραγματεύσεις καθώς οι δυο τους είναι μεγάλα ονόματα στον χώρο της Marvel (Thor) και της DC (Wonder Woman)παρ’ όλο που όπως η Paramount υποστηρίζειτο Star Trek είναι ένα σκαλοπάτι κάτω οι ίδιοι έχουν συγκεκριμένο Budget που θέλουν (λογικό). Και έχοντας ήδη χάσει τον Anton Yelchin (Pavel A. Chekov) σε τραγικό δυστύχημα και αφού μάλιστα ήδη συζητιέται ότι δεν πρόκειται πιθανότατα να αντικατασταθεί από κάποιον άλλο στις ταινίες (ούτως ή άλλως μην ξεχνάμε είμαστε σε εναλλακτικό timeline- όλα μπορούν να συμβούν) κινδυνεύει η παραγωγή να μείνει με μείον 3 τουλάχιστον ηθοποιούς για την παραγωγή, καθώς το υπόλοιπο Cast δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση μετά την ανακοίνωση των Pine και Hemsworth για την πρόταση της Paramount. Ενώ ο Quentin Tarantino μέχρι σήμερα έκανε συνεχείς ανακοινώσεις με την Paramount ότι όλα πάνε καλά για το Star Trek 5 και ότι θα γυριστούν ταυτόχρονα με το 4 (και τι δεν θα έδινα να δω τον Samuel L. Jackson να κάνει έναν Klingon ή ένα Ναύαρχο) τώρα τελευταία έχει σιωπήσει και δεν ξέρουμε τι έχει αποφασιστεί τελικά και εκεί.  Τέλος ,κάτι που ακούστηκε πρόσφατα, στην Danai Gurira (Walking Dead και Black Panther) προτάθηκε να κάνει ρόλο στις ταινίες Star Trek Που θα βγουν από εδώ και πέρα (μήπως τελικά βρέθηκε αντικαταστάτης του Chekov;;)

  1. Captain Picard

87a797f464a3c10a099ec4839fe8bc9e (1)

Και τέλος η ανακοίνωση που έκανε πολλούς από εμάς να κλάψουμε και όχι φυσικά επειδή είδαμε τον Sir Patrick Stewart να κλαίει στην ανακοίνωσή του, αλλά επειδή όλοι ανατριχιάσαμε και ίσως συγκινηθήκαμε που θα ξανά δούμε στην μικρή οθόνη τουλάχιστον τον αγαπημένο μας (και καλύτερο κατ’ εμέ πλοίαρχο του Star Trek) Πλοίαρχο Jean Luc Picard. Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι έχουνε περάσει κοντά είκοσι χρόνια στον κόσμο του Star Trek από την τελευταία ταινία Star Trek Nemesis (και στον πραγματικό κόσμο 18 χρόνια 2002-2020) και ο Picard δεν θα είναι πλοίαρχος του Enterprise – το λιγότερο – γιατί μην ξεχνάμε όσοι έχουμε διαβάσει το Comic Star Trek: Countdown, όπου υπήρξε ο πρόλογος για την ταινία του 2009, ο Picard είναι πλέον πρέσβης στον Βόλκαν και ο Β-4 (κλώνος ανδροειδές του Data) έχει γίνει Data Καθώς τα δεδομένα που μετέφερε ο data στον Β-4 ήταν πιο ισχυρά από τον αδύναμο ποζιτρονικό του εγκέφαλο και έχει προαχθεί σε Πλοίαρχο και κυβερνήτη του Enterprise – E. Άρα όλοι ελπίζουμε ότι θα δούμε το ενδιάμεσο διάστημα μεταξύ της προαγωγής του Picard από πλοίαρχο σε πρέσβη και την τώρα του ζωή αλλά και την ζωή των υπολοίπων του πληρώματος του Enterprise TNG.

Ετυμηγορία

 Έχοντας όλα τα ως άνω δεδομένα καταλαβαίνουμε ότι στο υπόλοιπο 2018 και στο 2019 θα δούμε, θα διαβάσουμε και θα ακούσουμε πάρα πολλά για το Star Trek Franchise, πράγμα που χαροποιεί πολλούς από εμάς. Εγώ όμως θα σταθώ σε δυο βασικά, ένα ότι στο Star Trek Discovery ζητήθηκε η συμμετοχή των Jonathan Frakes και Marina Sirtis, οπότε μπορεί να δούμε τίποτα Guest από το μέλλον (βλέπε τελευταίο διπλό επεισόδιο του Star Trek Enterprise) και τέλος μια προσωπική παρατήρηση που θέλω να μοιραστώ μαζί σας, βλέποντας το βίντεο όπου ο Sir Patrick Stewart Μιλάει και συγκινειται όταν αναφέρει τι του είπε ένας αστυνομικός του Las Vegas και παραθέτω όπως το θυμάμαι (συγνώμη εάν δεν το έγραψα σωστά):

_102834265_gettyimages-1011183456

«Έχοντας γυρίσει από την δουλειά και αφού έχω δει όλη την κατάντια του ανθρώπινου είδους, κάθομαι απογοητευμένος σπίτι μην έχοντας καμία ελπίδα για το μέλλον και τότε πηγαίνω στην ταινιοθήκη μου βγάζω μια σεζόν Star Trek The Next Generation βλέπω δυο επεισόδια και σκέφτομαι ότι ναι υπάρχει μέλλον, ναι υπάρχει ελπίδα για αυτό το μέλλον και πρέπει να προσπαθήσω για να δω αυτό το μέλλον».

Αυτό το τονίζω γιατί κι εγώ προσωπικά όποτε νιώθω ότι δεν υπάρχει ελπίδα όσο χαζό κι αν φαίνεται κι εγώ βλέπω 2 με 3 επεισόδια Next Generation και ναι σκέφτομαι ότι υπάρχει σίγουρα ένα καλύτερο μέλλον απλά δεν το έχουμε ονειρευτεί σωστά και ίσως το Star Trek αυτό κάνει, μας μαθαίνει να ονειρευόμαστε σωστά…

Till next time, Hailing Frequencies are open……

80e87d9624885033022d9dc1d53840357ec010f0

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s