Η διαδικασία σχεδιασμού ενός anime χαρακτήρα

Οι anime χαρακτήρες είναι σχέδια που χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον σε ιαπωνικά κόμικς ή πιο γνωστό σε manga. Τα συγκεκριμένα σχέδια είναι από τα αγαπημένα μεταξύ των νέων, αλλά και των μεγαλύτερων σε ηλικία. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα παρακολουθήσετε βήμα προς βήμα το πως δημιουργείτε ένας anime χαρακτήρας, από την άνεση του σπιτιού σας. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι αρκετά φύλλα χαρτιού Α4, σβηστήρι, χρώματα και μολύβια με διαφορετικά μεγέθη μύτης. Εάν είστε αρχάριος, ξεκινήστε με αυθόρμητα τετράγωνα και κύκλους. Ακούγεται αστείο, αλλά θα καταλάβετε ότι οι χαρακτήρες anime μπορούν να δημιουργηθούν μόνο με αυτά. Μόλις είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα κύριως στόχος είναι να προσθέτετε στο σχέδιο κάτι διαφορετικό μέρα με την μέρα. Η όλη διαδικασία θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε πολύπλοκους χαρακτήρες μακροπρόθεσμα και να μάθετε τη βασική ανατομία του ανθρώπινου σώματος.

1.jpg   2

Για να φτάσετε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η διαδρομή δεν θα είναι καθόλου εύκολη, εφόσον χρειάζεται να είστε αφοσιωμένοι στον στόχο σας. Πιο κάτω θα παρατηρήσετε εικόνες και φωτογραφίες που παρουσιάζουν ξεχωριστά τα διάφορα μέρη του σωματός, έτσι ώστε να υπάρχει ποικιλία ως προς τον σχεδιασμό και τον τρόπο αναπαράστασης του κάθε χαρακτήρα της επιλογής σας. Η συνεχής πρακτική θα σας κάνει σίγουρα καλύτερους και δεν θα χρειάζεται να ακολουθείτε σχέδια και κανόνες, εφόσον η φαντασία και δημιουργικότητα θα είναι το μεγαλύτερο όπλο σας.

  • Ο κάθε χαρακτήρας ξεκινά απο το κεφάλι, το οποίο πρέπει να είναι συμμετρικό. Τα μάτια, η μύτη και το στόμα, είναι δυνατόν να έχουν το ίδιο σχήμα σε οποιοδήποτε χαρακτήρα, με την διαφορά πως μπορεί να αλλάξει ο προσανατολισμός.  

image  image

Αποτέλεσμα εικόνας για draw manga clothes

 

  • Τα μαλλιά ενός χαρακτήρα δεν είναι απλή υπόθεση.  Το μεγάλο μυστικό είναι να αφήσετε το μολύβι να τραβήξει διάφορες γραμμές προς διαφορετικές κατευθύνσεις και στην συνέχεια να προσπαθήσετε με απαλό τρόπο να τις ενώσετε όσο καλύτερα γίνεται. 

Σχετική εικόνα  Σχετική εικόνα

 

  • Το σώμα του χαρακτήρα είναι πολύ σημαντικό και εμπεριέχει αρκετές λεπτομέρειες. Το είδος του σωματότυπου που θα επιλέξετε είναι καθαρά δική σας επιλογή, αφού εμείς σας δίνουμε την βασική φιγούρα που έχει ένα σώμα, η οποία μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις επιθυμίες σας. Για να επιτύχετε τις ορθές αναλογίες χρειάζεται να σχεδιάζετε γραμμές, ανάλογα με τα μέρη του σώματος, όπως φαίνεται στις εικόνες πιο κάτω.

 

d755e9b6a406dbe136e1734112bfd279 (2).jpg

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας

Αποτέλεσμα εικόνας για draw anime full body step

Αποτέλεσμα εικόνας

 

  • Τα ρούχα που θα φορεί ο χαρακτήρας, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και ανάλογα με αυτό που θέλετε να παρουσιάσετε! Οι χαρακτήρες μπορεί να έχουν απο λιγοστά ρούχα, μέχρι και ολόκληρη στολή. Μέσα απο τα διαφορετικά είδη υφασμάτων και την ποικιλία χρωμάτων είναι εύκολο να παρουσιάσετε το επαγγελμά και τη προσωπικότητά τους! Ίσως να είναι εξευρενητές, μάγοι, πολεμιστές, να έχουν υπερφυσικές δυνάμεις και πολλά άλλα.  

★ || CHARACTER DESIGN REFERENCES (https://www.facebook.com/CharacterDesignReferences & https://www.pinterest.com/characterdesigh) • Love Character Design? Join the #CDChallenge (link→ https://www.facebook.com/groups/CharacterDesignChallenge) Share your unique vision of a theme, promote your art in a community of over 30.000 artists! || ★: Aimee Fashion Illustration | http://epicwallcz.blogspot.com/: Η τέχνη του Manga μπορεί να είναι μια τρομερή ικανότητα όταν κατακτηθεί. Είναι απλό, εύκολο και με την πρακτική μπορεί να γίνει μια ικανότητα που θα σας βοηθήσει με πολλούς τρόπους. Ένα από τα πιο ικανοποιητικά πράγματα είναι ότι φέρνει τον χαρακτήρα σας στη ζωή και την προσωποποίηση του ανάλογα με τα ρούχα και την κίνηση του σώματος. Εμείς σας παρουσιάσαμε απλούς τρόπους σχεδιασμού, οι οποίοι μέσα απο πρακτική σίγουρα θα σας κάνει καλύτερους.

gif-02

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s