15 ηθοποιοί που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Ben Affleck ως Batman

Το THE BATMAN η νέα ταινία του σκοτεινού ιππότη με σκηνοθέτη τον Matt Reeves, μπορεί ακόμα να μην έχει σενάριο, αλλά είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει παραγωγή μες στο 2019 και κάπου μες στο 2020 να βγει στις αίθουσες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα και τα λεγόμενα του Reeves η αισθητική της ταινίας θα κινείται προς το noir, δεν θα βασιστεί στο “Year One” storyline, δηλαδή δεν θα είναι ένα ακόμα οrigin story και δε θα έχει  άμεση σχέση με το DCEU.  Θα αποτελέσει μια ξεχωριστή ιστορία Batman, που θα δείχνει γιατί έχει τον τίτλο του σπουδαιότερου detective. Έτσι όπως ακούγεται, δεν είναι απίθανο να δούμε αρκετά στοιχεία από το “Long Halloween” storyline. Ενδέχεται πάντως να δούμε έναν νεώτερο Batman. Γεννάται λοιπόν ένα εύλογο ερώτημα. Ποιος θα είναι ο Batman τελικά;

Ο Βen Affleck θα συμμετάσχει στην ταινία ως παραγωγός, αλλά δεν είναι σίγουρο, ότι θα τον δούμε και στον ρόλο. Παρ’ όλο, που έχει υπογράψει για ακόμα μια ταινία με τη WB, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα επίσημο με τον Reeves, ο οποίος είναι επιφυλακτικός στις δηλώσεις του, όταν τον ρωτούν για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι γνωστό πως οι φήμες, που θέλουν τον Affleck κάθε δέκα μέρες να φεύγει από το ρόλο, ακούγονται εδώ και χρόνια δίχως να έχουν/είχαν κάποια βάση.  Επίσης όμως είναι γνωστό, ότι η μάχη, που δίνει ο ηθοποιός με τον αλκοολισμό για πάνω από δυο δεκαετίες, κάθε άλλο παρά κερδισμένη είναι. Πριν λίγες μέρες δε μες στον Αύγουστο ο Affleck εισήχθη για ακόμα μια φορά σε κλινική αποτοξίνωσης. Συνεπώς από αυτή την πλευρά τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά, καθώς εγείρονται και νομικά ζητήματα πλέον, πέραν φυσικά του, ότι δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζει ο Affleck στο όραμα , που έχει ο Reeves για την ταινία. Να ξεκαθαρίσω πως ο Affleck είναι κατ’ εμέ με μεγάλη διαφορά και σε όλους τους τομείς ο καλύτερος Batman/Bruce Wayne, που έχουμε δει έως τώρα, κρίνοντας αποκλειστικά από το Batman v Superman του Snyder καθώς στο Justice League του Whedon ο Batman είναι να το πούμε κομψά ελαφρώς ευνουχισμένος…

 Έχοντας λοιπόν τον Batman του Affleck σαν πρότυπο, ακολουθεί μια λίστα με ηθοποιούς, που θα μπορούσαν να ενσαρκώσουν τον νέο Batman, σε περίπτωση, που εκείνος δε θα επιστρέψει στον ρόλο. Για τη λίστα έθεσα τις εξής παραμέτρους: ηλικία, ύψος και ευρύτερο παρουσιαστικό, οπότε αν δείτε να λείπει κάποιος θα συμβαίνει, επειδή κατά πάσα πιθανότητα δε τηρεί αυτές τις προϋποθέσεις. Στο ενδεχόμενο να έχουμε ένα soft reboot με έναν νεώτερο ηλικιακά Batman και να έρθει ένας νεαρότερος αντίστοιχα ηθοποιός στον ρόλο ώστε να συνεχίσει και στο DCEU τα επόμενα χρόνια έθεσα ως ηλιακό εύρος τα 27- 39 έτη. Αν απλά έχουμε αντικατάσταση ηθοποιού, αλλά ο Batman παραμείνει ηλικιακά ίδιος, τότε έχουμε το ηλικιακό εύρος τα 40-50 έτη αντίστοιχα. Όσον αφορά το ύψος έθεσα το 1.8 μ. ως κατώτερο όριο διότι  ο Batman στα comics κυμαίνεται από 1.88 μ. και πάνω, οπότε και στις ταινίες πρέπει να έχει ένα επιβλητικό ανάστημα, το οποίο συνδυαζόμενο με την αριστεία του στις πολεμικές τέχνες, εμπνέει τρόμο και μοιράζει πόνο στους κακοποιούς. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί, αν ο εκάστοτε μπράβος του ρίχνει ένα – δυο κεφάλια στο ύψος και είναι διπλάσιος στον όγκο. Τυπικά ο Batman αποτελεί το ανώτατο δυνατό παράδειγμα φυσικής κατάστασης και σωματικής δύναμης/ευρωστίας  με μόνο τον Deathstroke και τον ντοπαρισμένο Bane να έχει ως ουσιαστικούς ανταγωνιστές στους αντίστοιχους τομείς. Με λίγα λόγια ο εκάστοτε ηθοποιός, που υποδύεται τον Batman, πρέπει να είναι και λίγο «βουνό». Τέλος το ευρύτερο παρουσιαστικό είναι μια πιο αφηρημένη παράμετρος, που αφορά κυρίως τον Bruce Wayne. Δηλαδή πρέπει να έχουμε έναν ηθοποιό, που να μπορεί να υποστηρίξει την διπλή και περίπλοκη ταυτότητα του χαρακτήρα μεταξύ του γυναικά δισεκατομμυριούχου και του ήρωα/εκδικητή, που σακατεύει κακοποιούς στον ελεύθερο χρόνο του. Έχοντας όλα αυτά λοιπόν κατά νου, πάμε να δούμε ποιοι μπόρεσαν να μπουν στη λίστα.

1. Tom Brittney (27 ετών, 1.88 μ.)

Ο Brittney είναι ένας Βρετανός σχετικά ανερχόμενος ηθοποιός. Γνωστός από συμμετοχές του σε βρετανικές σειρές όπως το The Five (2016), Outlander (2014-) και UnReal (2015-18). Μάλιστα το 2019 θα κληθεί να γεμίσει το πρωταγωνιστικό κενό του James Norton, στον νέο κύκλο του Grantchester (2014-). Τέλος δημοσιεύματα τον θέλουν, να περνά από audition για τον ρόλο το Alfred Pennyworth στη ομώνυμη νέα prequel σειρά, που βρίσκεται στα σκαριά. Όπως αρκετοί στη λίστα μας, δεν είναι το πρώτο ή καν μεγάλο όνομα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Το ίδιο μπορούσαμε να πούμε και για την άσημη τότε Gal Gadot πριν το BvS.

2. Bill Skarsgård  (28 ετών, 1.92 μ.)

Ένας νέος Σουηδός εξίσου ανερχόμενος και ταλαντούχος μπορούμε να πούμε ηθοποιός, με το μεγάλο του κινηματογραφικό μπαμ να γίνεται  με το It (2017). Τον είδαμε ως Zeitgeist στο Deadpool 2 (2018), τον βλέπουμε τώρα στο Castle Rock (2018-) και θα βλέπουμε λογικά για αρκετά χρόνια. Μπορεί να μην τιαιριάζει με τη πρώτη ματιά στη λίστα, όμως έχει την υποκριτική ικανότητα, έχει το ύφος, έχει το ανάστημα, γιατί όχι λοιπόν; Μακάρι να γλιτώσει το type casting πάντως. Σίγουρα μπορεί να υποστηρίξει την ψυχωτική πλευρά του Batman… ίσως τον δούμε ως Scarecrow.

3. Nicholas Hoult (28 ετών, 1.9 μ.)

Από τους αγαπημένους μου «νεαρούς» υποψήφιους στη λίστα ο Hoult έχει σίγουρα την υποκριτική ικανότητα να υποστηρίξει έναν νεώτερο Bruce Wayne/Batman. Αυτό το είχε δείξει από νωρίς στο Skins (2007-08), ενώ όσον αφορά το κινηματογράφο και ιδιαίτερα τις ταινίες κόμικς είναι ιδανικός ως Beast στις νέες ταινίες XMen. Αρκετά δύσκολο να τον δούμε ως Batman, ειδικά τώρα που οι X-Men θα ενταχθούν – συνεχίσουν στο MCU.

4. Aaron Tayler Johnson (28 ετών, 1.8 μ.)

Τον γνωρίσαμε οι περισσότεροι ως Quicksilver στο Avengers: Age Of Ultron (2015) ενώ είχε παίξει και στα Godzilla (2014) και Kick Ass (2010) μεταξύ άλλων. Δεν ενθουσιάζει ιδιαίτερα, αλλά είναι μια επιλογή.

5. Tyler Hoechlin (31 ετών. 1.83 μ.)

Ξεκίνησε δυναμικά την καριέρα του με το εξαιρετικό Road To Perdition (2002), έκτοτε όμως δεν έχει κάνει κάτι ιδιαίτερο στον κινηματογράφο. Τον είδαμε στο Teen Wolf (2011-17) για κάποιους κύκλους, ενώ είναι ο τηλεοπτικός Superman στο Supergirl (2016-). Ίσως αποτελεί και τη χειρότερη επιλογή της λίστας.

6. Armie Hammer (32 ετών 1,96 μ.)

Ένα από τα ονόματα, που ακούγονται αρκετά για τον ρόλο δίχως άδικο. Δεν υποδύθηκε ακόμα τον ρόλο, που θα αφήσει εποχή,  όμως θα μπορούσε να φορέσει τη μάσκα του Batman με άνεση. Σίγουρα φόρεσε μια χαρά τη μάσκα του Lone Ranger (2013). Τον έχουμε δει επίσης στα The Social Network (2010), The Man From U.N.C.L.E. (2015) και Call Me By Your Name (2017).

7. Sam Clafin (32 ετών 1.8 μ.)

Δεν ανήκει στα πρωτοκλασάτα ονόματα, αλλά έχει αρκετές συμμετοχές σε σχετικά μεγάλες ταινίες. Ξεκίνησε στη χαμηλών τόνων αλλά καλή σειρά Pillars Of The Earth (2010) και από εκεί τον είδαμε στο Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011), στο Hunger Games franchise  (2013-15) και πιο πρόσφατα στο Me Before You (2016) μεταξύ άλλων. Με τρεις ακόμα ταινίες στα σκαριά ήδη, έχει αρκετή ζήτηση θα λέγαμε.

8. Finn Wittrock (33 ετών, 1.8 μ.)

Ένα όνομα, που ακούστηκε και για τον ρόλο του Dick Grayson/Nightwing. Έχει στο ενεργητικό του αρκετές συμμετοχές σε σειρές και ταινίες. Στην μικρή οθόνη τον έχουμε δει στις σειρές American Horror Story (2014-2016) και American Crime Story (2016-), ενώ στην μεγάλη στα Unbroken (2015), The Big Short (2015) και My AllAmerican (2015).

9. Tom Hopper (33 ετών, 1.96 μ.) 

Δεν έχει κάνει πολλές δουλειές, όμως ήδη μετράει συμμετοχές σε δυο άκρως επιτυχημένες σειρές. Στο εξαιρετικό Black Sails (2014-17), όπου ήταν ένας εκ του κύριου cast, ενώ το 2017 ήρθε στο Game Of Thrones (2011-19). Παλαιότερα τον είχαμε δει και στους τελευταίους δυο κύκλους του Merlin (2008-2012).

10. Luke Evans (39 ετών, 1.83 μ.)

Από τα πλέον γνωστά ονόματα της λίστας μας, αν ο Evans επιλεχθεί, δεν θα είναι η πρώτη φορά, που θα παίξει ένα ον, που ντύνεται σαν νυχτερίδα και σπείρει τον τρόμο μες σκοτάδια της νυκτός, αφού το έκανε ήδη στο Dracula Untold (2014). Κατά τα άλλα τον έχουμε δει στο Immortals (2011), στο δεύτερο και τρίτο μέρος της τριλογίας The Hobbit (2013,2014), σε δυο ταινίες του Fast & Furious franchise (2015,2017), καθώς και στην ενδιαφέρουσα σειρά The Alienist (2018).

11. Scott Speedman (42 ετών 1.8 μ.)

Ο Speedman είναι ίσως από τις εκπλήξεις των μεγαλύτερων ηλικιακά ηθοποιών της λίστας. Δεν είναι ούτε αυτός το πρωτοκλασάτο όνομα, αλλά έχει ήδη επιλεχθεί μια φορά στο παρελθόν από τον Reeves στα ξεκινήματα της καριέρας και των δύο στη σειρά Felicity (1998-2002). Από τότε τον είδαμε στο πλάι της  Kate Beckisale (εφηβικός έρωτας) στις πρώτες δύο ταινίες του Underworld franchise  (2003,2006). Η πιο πρόσφατη και αξιοσημείωτη δουλειά του έκτοτε, είναι η συμμετοχή του στον πρώτο κύκλο του Animal Kingdom (2016-).

12. Anson Mount (45 ετών 1.85 μ.)

Σίγουρα βρίσκεται σε ανοδική πορεία η καριέρα του κι όχι αναίτια. Με την σημαντικότερη δουλειά του να είναι o πρωταγωνιστικός του ρόλος στη σειρά Hell On Wheels (2011-16), ακολούθησε πέρυσι το – αδιάφορο γενικά – Inhumans (2017), όπου δίχως να πει κουβέντα ήταν άψογος, ενώ πλέον θα είναι ο νέος Captain Christopher Pike στη σειρά Star Trek Discovery (2017-).

13. Karl Urban (46 ετών, 1.85 μ.)

Δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις για τον Urban. Από τους πλέον αξιοσημείωτους ηθοποιούς της γενιάς του, τον έχουμε δει σε πολλές ταινίες και κάποιες σειρές. Ξεκινώντας από τις – καλτ πια – συμμετοχές του ως Julius Caesar/Cupid στα Hercules: The Legendary Journeys (1996-98) και  Xena: Warrior Princess (1996-01), τον είδαμε ως Eomer στο δεύτερο και τρίτο μέρος της τριλογίας Lord Of The Rings (2002,2003), στο Riddick franchise  (2004,2013) , στο Doom (2005), μετά στο βασικό cast του ριμπουταρισμένου Star Trek franchise (2009-) , στο RED (2010), στο Dredd (2012), στη σειρά Almost Human (2013-14) και στο Thor: Ragnarok (2017). Η αλήθεια είναι, ότι θα ήθελα περισσότερο να παραμείνει αποκλειστικά ως Judge Dredd και να γυρίσει νέες ταινίες ή και σειρά, μιας που έδωσε ρέστα στον ρόλο.

14. Jon Hamm (47 ετών, 1.88 μ.)

Έψαχνε καιρό να βρει έναν μεγάλο ρόλο στην καριέρα του, που θα τον καθιερώσει και τον βρήκε με το παραπάνω πρωταγωνιστώντας ως Don Draper στο Mad Men (2007-15). Τον είδαμε στο The Town (2010), όπου συνεργάστηκε με τον Affleck, τον είδαμε στο White Christmas (2014) σε ένα από τα καλύτερα επεισόδια του Black Mirror (2011-) και στις ταινίες Million Dollar Arm (2014) και Baby Driver (2017).  Αποτελεί για πολλούς – και για τον γράφοντα – την καλύτερη επιλογή για την αντικατάσταση του Affleck συνεχίζοντας με έναν μεγάλο ηλικιακά Batman.

15. Richard Armitage (47 ετών, 1.89 μ.)

Φήμες τον θέλουν να ήταν μαζί με τον Affleck στους δυο επικρατέστερους για Batman, πριν ο δεύτερος πάρει εν τέλει τον ρόλο στο BvS. Φήμες τον θέλουν να είναι ξανά μαζί με τον Hamm αυτή τη φορά, Η καριέρα του αποτελούταν κυρίως από συμμετοχές του σε σειρές όπως οι MI-5 (2002-2010), Robin Hood (2006-2009) κ.α.. Τον είδαμε σε έναν σύντομο ρόλο στο Captain America: The First Avenger (2011) και τον επόμενο χρόνο θα πάρει τον πρώτο του μεγάλο πρωταγωνιστικό ρόλο, αυτόν του Thorin στην τριλογία The Hobbit (2012-15). Έκτοτε τον είδαμε στον τελευταίο κύκλο του Habbibal (2013-15), στο Alice Through the Looking Glass (2016) και στο Berlin Station (2016-17).

Διαβάστε ακόμα:

One thought on “15 ηθοποιοί που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Ben Affleck ως Batman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s