Batman: The Dark Prince Charming

Τι θα γινόταν εάν ο Batman ήταν άτακτος σαν Bruce Wayne; Στο Comic του βραβευμένου Enrico Marini (γνωστό για τις δουλειές του Le Scorpion, The eagles of Rome κ.α.) που κυκλοφόρησε σε δυο μέρη με διαφορά επτά μηνών (ένα τον Δεκέμβριο του 2017 και ένα τον Ιούνιο του 2018), για λόγους άγνωστους ή για λόγους που δεν έχω ανακαλύψει προσωπικά, μας λύνει την απορία.

Το στόρι

Η ιστορία κινείται στο Multiverse της DC αλλά όχι στο Canon Universe της DC και αυτό γιατί στον πρώτο τόμο μας παρουσιάζει (μπαίνει κατευθείαν στο ζουμί) μια απροσδόκητη επίσκεψη στην έπαυλη Wayne. Μια γυναίκα με την οποία ο Bruce Wayne είχε «σχέσεις» πριν εννέα χρόνια εμφανίζεται με την εννιάχρονη κόρη της και ισχυρίζεται ότι είναι η κόρη του Bruce Wayne.

aHR0cDovL3d3dy5uZXdzYXJhbWEuY29tL2ltYWdlcy9pLzAwMC8yMDcvNTE4L2kwMi9CTU1BUklOSV8xXzAzLmpwZw==

Εννοείται ότι ο Bruce δεν το χάφτει τόσο εύκολα και ξεκινάει τις διαδικασίες ελέγχου – διασταύρωσης των στοιχείων που έχει για να ανακαλύψει την αλήθεια. Όμως όπως πάντα ο Joker μπαίνει στην μέση και απαγάγει την μικρή «υποψήφια κορασίδα Wayne». Αυτό φυσικά οδηγεί τον Batman, ο οποίος έχει κατακλυστεί από πατρικά ένστικτα, να κυνηγήσει τον Joker για να σώσει την μικρή από τα χέρια του και από σίγουρο κακό.

Η φροντίδα και η έγνοια που έχει ο Bruce Wayne και ο Batman δεν είναι παράξενη και δεν πρέπει να μας ξενίζει γενικά γιατί μπορεί το Comic να μην είναι συνέχεια του Canon Universe, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχουν συμβεί τα γεγονότα των άλλων ιστοριών, όπως ο θάνατος του Jason Todd από τον Joker, η αναπηρία της Barbara Gordon από τον Joker κ.α. Έτσι βλέπουμε έναν Batman γεμάτο θυμό και αγωνία για το τι θα γίνει με το κορίτσι και για το εάν θα προλάβει το χειρότερο.

tumblr_ozg5gcR6dR1u7vjhso2_500

Αφού καταφέρνει ο Batman να εντοπίσει το κορίτσι και φυσικά τον Joker έρχεται αντιμέτωπος με μια άλλη μεγαλύτερη έκπληξη. Ο Joker δικαιολογημένα απήγαγε την μικρή, γιατί επιμένει ότι είναι δική του κόρη. Ο Joker λίγο μετά την επαφή που είχε ο Bruce Wayne με την μητέρα του κοριτσιού, επιτέθηκε και βίασε την μητέρα με αποτέλεσμα να είναι κι αυτός πιθανός πατέρας της, έτσι το κορίτσι από εκεί που ήταν με ένα πατέρα κατέληξε να έχει δυο πατεράδες.

Τελειώνοντας το δεύτερο τεύχος ο Bruce Wayne λαμβάνει την απάντηση από το τέστ DNA και ο πατέρας είναι………

αυτό ελπίζω να το διαβάσετε και ελπίζω να μας πείτε πως σας φάνηκε.

Ετυμηγορία

Για άλλη μια φορά η DC και οι συγγραφείς της (παρ’ όλο που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Marini) προσπαθούν να μας δείξουν ότι τόσο ο Batman αλλά και ο Joker είναι ένα και το αυτό πάρα πολλές φορές και όταν δεν είναι μοιάζουν σαν δυο μέρη του ίδιου νομίσματος. Το στόρι είναι πρωτότυπο, σίγουρα μας αφήνει με πολλές ερωτήσεις και μάλλον την ελπίδα ότι το εννιάχρονο κοριτσάκι θα το ξαναδούμε και ίσως μάλιστα σε μεγαλύτερη ηλικία. Τέλος εντυπωσιακό και σίγουρα πρωτότυπο είναι το Ευρωπαϊκό σχέδιο του Marini που μας θυμίζει πολύ κλασσικές Ευρωπαϊκές δουλειές όπως το Blacksad, Syberia κ.α. ειδικά ο σχεδιασμός των προσώπων το περιβάλλον και φυσικά η απαλή χρήση των χρωμάτων. Σίγουρα μια ιστορία που πρέπει να διαβάσετε όχι μόνο για το στόρι αλλά και για το σχέδιο γιατί όπως υποστηρίζω σε προσωπικό επίπεδο, το Comic δεν είναι μόνο Αμερικάνικο, είναι παγκόσμιο σε όλα τα επίπεδα.

Ως την επόμενη φορά Keep Reading……….

381021

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s