Limitless : Μυαλό δίχως όρια!

Ένας καθημερινός τύπος στα 28 του χρόνια αρνείται να μεγαλώσει και να αναλάβει τις ευθύνες του. Σε μια τυχαία συνάντηση με ένα πρώην μέλος της μπάντας του θα αποφασίσει να δοκιμάσει ένα ναρκωτικό το οποίο τον βοηθάει να ελέγχει πλήρως όλες τις δυνατότητες του εγκεφάλου του.

limitless_nyccfeature_10092015

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο  The Dark Fields, το οποίο επανεκδόθηκε το 2011 με το όνομα Limitless για να έχει το ίδιο όνομα με την ταινία με πρωταγωνιστή τον Bradley Cooper. Η σειρά λογίζεται ως spin-off, αλλά δεν είναι απαραίτητο να έχει δει κάποιος την ταινία αφού τα λίγα γεγονότα που επηρεάζουν την σειρά εξηγούνται μέσα σε αυτήν.

Υπόθεση

Ένας τύπος που κοντεύει τα τριάντα αποφασίζει να πάρει ένα χάπι που τον μετατρέπει προσωρινά σε διάνοια, αλλά έχει καταστροφικές συνέπειες για το σώμα του χρήστη. Η φαινομενική ανοσία του Jake σε αυτές αναγκάζει το FBI να τον προσλάβει ως σύμβουλο,  ώστε να μάθει πως επιβιώνει από αυτά αλλά και να τον χρησιμοποιεί σε διάφορες υποθέσεις . Η απόφαση του αυτή όμως τον μπλέκει σε ένα τρελό μυστήριο και ένα παιχνίδι δύναμης που δεν είναι συνηθισμένος.

46782-1532336916

Cast

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Jake McDorman στον ρόλο του Brian Finch, ο οποίος είναι εξαιρετικός στον ρόλο του. Ένας ρόλος που απαιτούσε δύο καταστάσεις, πρώτον ενός καθημερινού ανθρώπου, φαν της ροκ μουσικής, και δεύτερον μιας διάνοιας όταν ήταν υπό την επήρεια του χαπιού.

Στο cast ξεχωρίζει η παρουσία της Jennifer Carpenter στο ρόλο της Rebecca Harris, η οποία είναι ευρέως γνωστή από τον ρόλο της στη σειρά Dexter. Επίσης γνωστός ηθοποιός είναι ο Hill Harper ο οποίος υποδύεται τον Spellman Boyle, έναν πράκτορα που δεν εμπιστεύεται τον Brian και αμφιβάλει ότι θα έπρεπε να δουλεύει για το FBI.

26-limitless.w710.h473.2x.jpg

Συμπέρασμα

Η σειρά αποτελείται από έναν κύκλο 22 επεισοδίων αν και υπάρχουν προσπάθειες για να ανανεωθεί από κάποιο άλλο κανάλι ή το Netflix. Το πρόβλημα της σειράς αντίθετα με ότι συμβαίνει συνήθως δεν ήταν τα νούμερα τηλεθέασης, με την σειρά να έχει φανατικό κοινό. Ο Bradley Cooper προσπαθεί δυο χρόνια να σώσει την σειρά έχοντας μπει σε συζητήσεις με πολλά κανάλια της Αμερικάνικης τηλεόρασης.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός του καναλιού ήταν η χρήση ναρκωτικών στην σειρά όπου έκανε τον χρήστη πιο έξυπνο. Θεωρήθηκε ότι διαφημίζει τα ναρκωτικά και υπό τον φόβο ποινών αποφασίστηκε ότι ήταν καλύτερο η σειρά να κοπεί.

Παρόλα αυτά η σειρά έχει μια εξαιρετική πλοκή στην οποία μένει πιστή σε όλη την πορεία του κύκλου αλλά και εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ με τις σκηνές όπου μένει ο Brian μόνος του να είναι μοναδικές και γεμάτες χιούμορ.

Μέσο προβολής στην Ελλάδα : Η πρώτη σεζόν της σειράς είναι διαθέσιμη στο Netflix.

IMDb : 7.8

Metascore : 57

Trailer : https://www.youtube.com/watch?v=SdcLM9xYa70

Διαβάστε ακόμα:

gif04

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s