The Man in the High Castle: Μια spoil-free άποψη για τον τρίτο κύκλο!

Μετά από απουσία δύο περίπου χρόνων, το καμάρι του Amazon Prime (και η σειρά με τα περισσότερα binge-watch του εν λόγω streaming service) επιστρέφει στο παιχνίδι, παρουσιάζοντάς μας μια σεζόν κάπως μπερδεμένη. Μια σεζόν που στο τσακ σώζεται από το να μην γίνει… meh.

Η υπόθεση λοιπόν του τρίτου κύκλου έχει ως εξής [ΠΡΟΣΟΧΗ: ακολουθούν spoilers μόνο για την δεύτερη σεζόν]:

Ο καινούργιος κύκλος αποτελείτε και πάλι από δέκα (σχεδόν) ωριαία επεισόδια, τα οποία πιάνουν την υπόθεση ακριβώς από εκεί που μας άφησε ο πολύ καλός δεύτερος κύκλος.
Οι βασικοί χαρακτήρες βρίσκονται εκεί και αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις των επιλογών τους, ή τις επιπτώσεις των επιλογών κάποιον άλλων εις βάρος τους.
Πιο συγκεκριμένα, η Juliana (Alexa Davalos), μετά την αναπάντεχη εμφάνιση της αδερφής της στο φινάλε του περασμένου κύκλου, αποκτάει πια κουράγιο καθώς και περισσότερο πάθος, στο να αναδημιουργήσει την πλέον σκορπισμένη και σχεδόν κατεστραμμένη Αντίσταση. Ο John Smith (Rufus Sewell) φαίνεται διχασμένος, μπερδεμένος και αρκετά πληγωμένος από την απόφαση του γιου του Thomas να παραδοθεί στις αρχές και να οδηγηθεί σε ευθανασία, λόγω απόκλισίς του από τα πρότυπα της Άριας Φυλής (εκ γενετής πρόβλημα στην υγεία του). Εξαιτίας αυτού, η οικογενειακή του ζωή αλλάζει με έναν τρόπο που ο ίδιος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Έτσι ο John βρίσκεται να παλεύει για το Αμερικανικό Reich και να λαμβάνει επιθέσεις από όλα τα μέτωπα.

2016-12-21-tmithc05
Ο Rufus Sewell στον δραματικό ρόλο του John Smith

Από την άλλη, ο Joe Blake (Luke Kleintank) καταδικασμένος για τις δράσεις του πατέρα του, προσπαθεί καθαρίσει το όνομά του με κάθε τίμημα, ενώ ο αγαπημένος και καλός μας Γιαπωνέζος Tagomi (Cary-Hiroyuki Tagawa) παλεύει για να διατηρήσει ζωντανή τη μόνη ελπίδα που υπάρχει για ειρήνη: την Juliana!
Στον πυρήνα της υπόθεσης βρίσκονται όπως πάντα τα περιβόητα φιλμς, των οποίων οι προέλευση αρχίζει να γίνεται αντιληπτή από τις δυνάμεις του Reich και τις δυνάμεις των Γιαπωνέζων.

Ο τρίτος κύκλος λοιπόν εξελίσσεται σε σχέση με τους προηγούμενους, και πλέον το κομμάτι της επιστημονικής φαντασία ανθίζει πολύ περισσότερο. Η σειρά το οφείλει άλλωστε στον εαυτό της, μιας και είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο-αριστούργημα του – θρυλικού πια – Phillip K. Dick· έναν δηλαδή εκ των μεγαλύτερων συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας. Άρα το concept αρχίζει να διαμορφώνεται καταλλήλως και να μπαίνει στα νερά του.
Η ροή όμως των επεισοδίων δεν είναι και η καλύτερη που θα μπορούσε να είναι. Κυρίως στα πρώτα πέντε επεισόδια παρατηρούμε πως η υπόθεση “τραβιέται από τα μαλλιά”. Υπάρχουν διάλογοι χωρίς ουσία, χλιαρές σκηνές δράσης και γενικά αρκετά αργός ρυθμός. Στην πορεία όμως αυτό δείχνει να αλλάζει και η σειρά κατευθύνεται προς μια άλλη πιο ενδιαφέρουσα κατεύθυνση. Βεβαία και πάλι ο ρυθμός της παραμένει αργός και τα σημαντικότερα πράγματα γίνονται πάντα στα τελευταία λεπτά. Τα περισσότερα επεισόδια της σεζόν κυλάνε υπερβολικά αργά και με πολύ μπλα μπλα. Βέβαια αυτό σπάει που και που με μερικές πολύ ωραίες ανατροπές. Αλλά όπως έγραψα και πριν αυτό συμβαίνει που και που και πάντα στο τέλος. Δεν λέω πως αυτό είναι κακό, πάντως σίγουρα θα μπορούσε να είναι πιο καθαρό στην όλη ροή και να μην περιμένεις απλά τα τελευταία τρία με τέσσερα λεπτά.

Από την άλλη οι χαρακτήρες έχουν πάρα πολύ ενδιαφέρον. Ο τρίτος κύκλος διανθίζει περισσότερο τους χαρακτήρες και τον εσωτερικό κόσμο των παλιών μας γνώριμων, αλλά ταυτόχρονα συστήνει νέους και σετάρει καλύτερα τους ήδη υπάρχοντες δευτερεύοντες.

DSC09362.ARW
Η πανέμορφη Bella Heathcote στον ρόλο της Nicole Dörmer, σκηνοθέτη προπαγανδιστικών ταινιών υπέρ του Reich

Με λίγα λόγια, οι ερμηνείες είναι στιβαρότατες και οι ρόλοι ταιριαστοί στον καθένα.

Στα τεχνικά κομμάτια, η παραγωγή παραμένει εξαίρετη. Όμορφες εικόνες, ωραίοι φωτισμοί, ευφάνταστα χρώματα και ένα εξαιρετικό (όπως πάντα) soundtrack από τον Dominic Lewis.

Ως συμπέρασμα, οφείλω να πω πως η σειρά δεν παύει να είναι καλογυρισμένη, με πολύ όμορφη πλοκή και ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Μετά όμως από δύο περίπου χρόνια απουσίας, περιμέναμε να γίνει ένα δυνατότερο comeback. Με τούτα και με κείνα ο τρίτος κύκλος μοιάζει σαν μια προετοιμασία για τον τέταρτο (ο οποίος επιβεβαιώθηκε ήδη εδώ και κάτι μήνες) που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι αντάξιος του δεύτερου ως προς την κλίμακα της ταχύτητας.

Υ.Γ: Σε περίπτωση που θέλετε να θυμηθείτε τα γεγονότα των προηγούμενων κύκλων, ως προετοιμασία για τον τρίτο, τότε μπορείτε να δείτε το εξής κατατοπιστικότατο 30λεπτο recap βίντεο που δημοσίευσε το ίδιο το Amazon Prime.

Διαβάστε ακόμα:

gif04

2 thoughts on “The Man in the High Castle: Μια spoil-free άποψη για τον τρίτο κύκλο!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s