Star Saga το Hero Quest του διαστήματος

Κάποιοι μπορεί να πουν ότι υπερβάλω, ίσως ότι δεν συγκρίνεται κάτι με το Hero Quest αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα επιμείνω. Το παιχνίδι, έπεσε στην αντίληψη  μου, όταν κοίταζα τις προσφορές σε επιτραπέζια καθώς σαν παρέα ασχολούμαστε και ψάχναμε κάτι διαφορετικό από τα κλασσικά medieval board games (όπως οι θρύλοι της Andor) να ασχοληθούμε.

Τι παίρνουμε

Ξεκινάμε με το τι παίρνουμε. Αρχικά πέφτει στα χέρια μας ένα τετράγωνο κουτί, αρκετά βαρύ με ένα πολύ όμορφο σχέδιο στο εξωτερικό του. Μόλις το ανοίγουμε φυσικά βρίσκουμε το βιβλίο κανόνων αλλά και το βιβλίο αποστολών και μετά ερχόμαστε αντιμέτωποι με το απίστευτο περιεχόμενο. Το παιχνίδι περιέχει 33 διπλής όψεως ταμπλό, 6 φιγούρες ηρώων (μισθοφόρων), 24 φιγούρες «κακών», 5 φιγούρες Boss, 34 αντικείμενα σκηνικών (τραπεζάκια, κονσόλες κλπ), τα κλασσικά ζάρια για επίθεση και άμυνα και πάνω από 160 κάρτες γεγονότων, χαρακτήρων και δράσεων.

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι βασίζεται στο dungeon Saga, παιχνίδι της ίδιας εταιρείας (mantic) που έβγαλε το Dungeon Saga καθώς και των επιτραπέζιων Walking Dead: All out war και του Hellboy.  Η ιστορία είναι απλή, έξι μισθοφόροι, βρίσκονται σε ένα διαστημικό εργαστήριο που γίνονται πειράματα και μπλέκουν σε περίεργες καταστάσεις και πλέον όλα αποτελούν επιβίωση και τίποτα άλλο. Φυσικά είναι παιχνίδι με μονόχρωμες μινιατούρες, πράγμα που σε άτομα σαν εμένα που είμαι μοντελιστής (πλαστικά μοντέλα και φιγούρες) δίνουν το έναυσμα να βάψουν τις φιγούρες και τα σκηνικά κατά το δοκούν και με αυτόν τον τρόπο να μπορέσουν να δώσουν περισσότερο ρεαλισμό στο παιχνίδι. Επίσης το ότι έχει πολλά σκηνικά βοηθάει στην αλληλεπίδραση και στην ρεαλιστικότητα του παιχνιδιού, καθώς  εάν ο χαρακτήρας (καλός ή κακός) κρυφτεί πίσω από ένα τραπέζι στην τραπεζαρία ή σε ένα γραφείο, έχει επιπλέον κάλυψη από πυρά. Ένα ακόμα καλό του να υπάρχει σκηνικό είναι ότι πολλές αποστολές είναι Hacking, δηλαδή οι ήρωες πρέπει να αλληλεπιδράσουν με μια κονσόλα και να ενεργοποιήσουν μια διαδικασία ή και ένα πρόγραμμα ώστε να τελειώσουν μια αποστολή ή να διαφύγουν κιόλας.

Mantic_Games-Warpath-Captain_Erika_Dulinsky-2

Κανόνες

Τώρα στο πιο σημαντικό για κάθε επιτραπέζιο, είναι οι κανόνες. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι όσο πιο απλοί γίνεται να είναι. Οι ήρωες, παίρνουν έναν χαρακτήρα με σκοπό την εκπλήρωση της αποστολής που υπάρχει στο mission book ή μια δική σας αποστολή και ο κακός της υπόθεσης είναι υπεύθυνος να κάνει την ζωή των καλών μια κόλαση μέχρι να καταφέρουν ή όχι να φέρουν εις πέρας την αποστολή ή και να ζήσουν ακόμα ως το τέλος. Το ακόμα πιο ωραίο στο παιχνίδι είναι ότι κάποιος μπορεί να το παίξει μόνος του, καθώς η εταιρεία δίνει την δυνατότητα να παίξουν από ένας έως και πέντε παίκτες και η κάθε παρτίδα διαρκεί από μισή έως και μια ώρα αναλόγως την αποστολή. Φυσικά το να παίξει κάποιος μόνος το παιχνίδι δεν τον βοηθάει να καταλάβει το βάθος και τις ικανότητες του παιχνιδιού αλλά σίγουρα μπορεί να τον κάνει να κολλήσει και να παίζει με τις ώρες. Οι χαρακτήρες αποκτούν εμπειρία και ικανότητες και γίνονται πιο δυνατοί στην πορεία του παιχνιδιού, φυσικά μπορεί κάποιος να διακόψει και να συνεχίσει το παιχνίδι από εκεί που το άφησε και δεν θα επηρεάσει καθόλου τίποτα, αρκεί φυσικά ο DM (Dungeon Master) να είναι καλός (για όποιον κατάλαβε).

Ετυμηγορία

Το παιχνίδι σίγουρα προτείνεται για παρέα από 2 άτομα και πάνω αλλά αξίζει αυτός που θέλει να γίνει DM (δηλαδή ο κακός της υπόθεσης) να παίξει και μόνος του για να κάνει το παιχνίδι ανταγωνιστικό και να διαρκέσει αλλά πάνω από όλα να το διασκεδάσουν όλοι όσοι συμμετέχουν. Με άριστα το 10 εγώ προσωπικά του βάζω ένα 8 και αυτό όχι γιατί δεν είναι καλό αλλά πάντα υπάρχει το κάτι παραπάνω που θα θέλαμε να δούμε σε ένα επιτραπέζιο.Εγώ προσωπικά- επειδή είμαι φανατικός της φιγούρας θα ήθελα ίσως περισσότερα σκηνικά.Φυσικά η εταιρεία έχει φροντίσει ήδη και έχει βγάλει 2 πακέτα με επιπλέον σκηνικά και κομμάτια ταμπλό ώστε να μην βαριέσαι αλλά σίγουρα κάποιος δεν μπορεί να δώσει τόσα πολλά χρήματα για ένα επιτραπέζιο. Σε προσωπικό επίπεδο το προτείνω ανεπιφύλακτα και σας παροτρύνω να το δοκιμάσετε.

Till next time keep playing!!

Mantic-Star_Saga-The_Eiras_Contract_Core_Set-pack1-1

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s