Daredevil Season 3: Mια ακόμα season που ξεπερνάει τις προσδοκίες!

Μέτα από μακροχρόνια αναμονή η αγαπημένη σειρά Daredevil επέστρεψε με τον τρίτο της κύκλο ο οποίος αποτελείται από δεκατρία επεισόδια όπως συνηθίζεται στις σειρές Netflix-Marvel.

Ο τρίτος κύκλος του Daredevil ήταν η επιτυχία που χρειαζόταν η συνεργασία αυτή, αφού δημιουργήθηκαν πολλές αμφιβολίες για την μακροχρόνια συνεργασία του Netflix με την Walt Disney, κυρίως λόγο της νέας συνδρομητικής υπηρεσίας της Walt Disney η οποία θα δημιουργήσει δικό της πρωτότυπο περιεχόμενο, με διάφορους ήρωες τις Marvel.

Παρόλο που το άρθρο θα είναι Spoiler-free διαβάζεται παρακάτω με δική σας ευθύνη.

Θετικά στοιχεία

Η σειρά βρίσκει τον Matt να παλεύει με τους εσωτερικούς του δαίμονες, έχοντας να λύσει πολλά προβλήματα μετά το τέλος των Defenders, στο οποίο προσπάθησε να θυσιάσει τον εαυτό του.

Η υπόθεση του κύκλου είναι εμπνευσμένη από την πιο γνωστή ιστορία των comic του Daredevil, το ‘Born Again’. Παρόλο που υπάρχουν βασικές διαφορές (η ιστορία της Karen για παράδειγμα) η σειρά καταφέρνει να υιοθετήσει τον τόνο αυτής της πολυβραβευμένης ιστορίας και να μας χαρίσει μια εξαιρετική εμπειρία στο πέρας των δεκατριών επεισοδίων της.

Daredevil-Season-3-Cast

Χαρακτήρες

Στους ρόλους επιστρέφουν σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες που πρωταγωνιστούσαν τις προηγούμενες δύο σεζόν, από πρωταγωνιστές έως μικρότερους ρόλους όπως η Marci Stahl. Μεγάλη επιτυχία της σεζόν είναι πόσο καλογραμμένοι και κομβικοί στην υπόθεση αποδείχτηκαν οι τρεις νέοι πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες που συστήθηκαν σε αυτήν την σεζόν.

Για τον Benjamin Poindexter ήταν αναμενόμενο αποτέλεσμα, όπως και για την Sister Maggie λόγο και της κομβική τους παρουσία στην ιστορία του Daredevil ανά τα χρόνια αλλά και συγκεκριμένα στο Born Again. Αντίθετα η παρουσία ενός καινούργιου χαρακτήρα που δημιουργήθηκε για την σειρά, του πράκτορα Ray Nadeem αλλά και η προσωπική του ιστορία μέσα στην σειρά ήταν εντυπωσιακή και δικαίωσε τα σχόλια του ηθοποιού που τον υποδύεται, Jay Ali για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα που θα μας μαγέψει.

αρχείο λήψης

Σκηνές μάχης 

Όπως κάθε σεζόν μέχρι τώρα έχει μια εξαιρετική σκηνή μάχης, μια παράδοση που ξεκίνησε από τον πρώτο κύκλο και το δεύτερο επεισόδιο με την φημισμένη σκηνή του διαδρόμου. Στον τρίτο κύκλο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί μια σκηνή στο τρίτο επεισόδιο της σειράς. Γενικά η σεζόν  έχει τρομερές σκηνές μάχης από την σκηνή στο τρίτο επεισόδιο έως μια συγκεκριμένη σκηνή πριν το τέλος η οποία είναι ότι ονειρεύεται ένας μακροχρόνιος φαν των comic της Marvel.

daredevil-season-3-episode-4-prison-fight

Επεισόδια

Το πρώτο επεισόδιο κινείται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς ώστε να ανακεφαλαιώσει την κατάσταση του Matt μέχρι τώρα αλλά και να ξεκαθαρίσει ότι ακόμα όλοι τον θεωρούν νεκρό. Από το δεύτερο επεισόδιο η σειρά αρχίζει να εξελίσσεται με σωστό ρυθμό, αφού φροντίζει να δώσει όλα τα στοιχεία της ιστορίας αλλά και το απαραίτητο δραματικό στοιχείo που συνοδεύει την σειρά. Εξαιρετική επίσης η ιδέα των παραγώγων να αφιερώσουν από ένα επεισόδιο στον Poindexter και στην Karen λύνοντας κάποια ερωτήματα για τον καθένα τα οποία επίσης υπηρετούσαν την πλοκή σε σημαντικό βαθμό.

Αρνητικά

Σημαντικότερο αρνητικό της σεζόν είναι το γεγονός ότι δεν είδαμε ποτέ τον Matt με την αγαπημένη κόκκινη στολή, αλλά το τέλος της σειράς μας ξεκαθάρισε ότι άμα υπάρξει συνέχεια αυτή θα είναι με την στολή του Daredevil.

Κάθε Villain που έχει παρουσιαστεί στην σειρά είναι καλογραμμένος και ξεχωριστός , αλλά οι πραγματικά ξεχωριστοί Villain του έχουν αρχίσει να τελειώνουν, το οποίο δημιουργεί ένα πρόβλημα για το μέλλον του Daredevil. Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που τα comic του δεν έχουν γίνει τόσο μεγάλη επιτυχία όσο των Spider-man, Batman και Flash είναι η έλλειψη ποιοτικών Villain. Έχοντας ήδη παρουσιάσει τον Kingpin και τον Dex με μεγάλη επιτυχία, αποκλείοντας τον Melvin από το να γίνει ο Gladiator αφού φαίνεται να έχει μπει ήδη στον ίσιο δρόμο, χαρίζοντας την Typhoid Mary στην δεύτερη season του Iron fist και πρακτικά αποκλείοντας τον Owl που παρουσιάστηκε στην πρώτη season απλά ως ένας ηλικιωμένος συνεργάτης του Fisk, οι επιλογές για μελλοντικά project στενεύουν αισθητά και σίγουρα ο Mysterio και ο Electro  βρίσκονται εκτός ορίων αφού θεωρούνται βασικοί κακοί στην Rogue Gallery του Spider-man.

370_RINGSIDE_304_Unit_00041R.1538862749.jpg

Ανανέωση

Μέτα τα νέα για την ακύρωση του Iron Fist και του Luke Cage( με την ελπίδα ότι κρύβεται ένα Heroes for Hire project πίσω από αυτές τις ανακοινώσεις), έχει υπάρξει μία ανησυχία ότι θα κοπούν και οι υπόλοιπες σειρές, αλλά με το Daredevil να συνεχίζει να ξεπερνάει τις προσδοκίες με κάθε νέα season το μέλλον του φαίνεται ασφαλές.

Διαβάστε ακόμα:

gif04

 

One thought on “Daredevil Season 3: Mια ακόμα season που ξεπερνάει τις προσδοκίες!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s