Sherlock Holmes the Vanishing Man

Μάιος του 2018 και στα ράφια των κομικάδικων κυκλοφόρησε το limited Series των τεσσάρων τευχών της Dynamite με τίτλο Sherlock Holmes the Vanishing Man. Η Dynamite που είναι μια από τις πολλές εταιρείες που έχει τα δικαιώματα του αγαπημένου μας συμβουλευτικού Ντετέκτιβ, που όπως ο ίδιος έχει υποστηρίξει στις νουβέλες του Sir Arthur Conan Doyle, είναι ένα επάγγελμα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Εγώ παρ’ όλο μεγάλος φαν του Sherlock, δεν είχα μάθει για την έκδοση του Comic αλλά φρόντισε κάποιος άλλος να μου το φέρει στα χέρια μου ως δώρο και έτσι είμαι σε θέση σήμερα να σας πω τις εντυπώσεις μου για αυτό..

SHVanishingMan001Int5

Η ιστορία μας ξεκινάει με τον Sherlock στην οδό Baker 221b, χαμένο στις ουσίες του, καθώς καμία νέα υπόθεση που να τον ιντριγκάρει δεν έχει εμφανιστεί και μάταια ο αγαπημένος φίλος και συνεργάτης του φίλος και συνεργάτης John H. Watson, προσπαθεί να τον κάνει να δει διαφορετικά τα πράγματα.  Ο ίδιος ο Sherlock απογοητευμένος επίσης από το ίδιο το Λονδίνο που εκείνη την περίοδο είναι γεμάτο με εγκληματικότητα, ασθένειες και κακό, καταστρέφει στο μυαλό του και τις τελευταίες του ελπίδες για το μέλλον της ανθρωπότητας. Όλα όμως αλλάζουν την στιγμή που περνάει το κατώφλι του η May Williams, σύζυγος του Michael Williams (Το όνομα είναι φόρος τιμής στον ηθοποιό Michael Williams που είχε δώσει την φωνή του στον χαρακτήρα του Watson στα audio books), λογιστή στην εταιρεία του Κυρίου Hookham και δεν γύρισε ένα απόγευμα σπίτι παρ’ όλο που από το γραφείο του βεβαίωσαν το ότι είχε φύγει. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε ο Sherlock όχι μόνο ενθουσιάστηκε αλλά είχε ήδη στο μυαλό του τα πρώτα στοιχεία και όπως λέει ο ίδιος Come Watson the game is afoot”.

SHVanishingMan001Int1

O Julius Ohta (σχεδιαστής) πιστεύω ότι έπιασε σωστά το νόημα του σεναρίου των Leah Moore και John Reppion και δημιούργησε ένα πολύ ατμοσφαιρικό και συνάμα εντυπωσιακό περιβάλλον του Λονδίνου αλλά και του ίδιου του Holmes. Ο Holmes θυμίζει πολύ τον Holmes που είχα δει στο Sherlock Holmes crime and punishments (video game) τόσο ηλικιακά αλλά και από θέμα εμφάνισης και ο Watson είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από τον Holmes αλλά όχι τόσο ώστε να πει κάποιος ότι είναι 20 χρόνια μεγαλύτερός του. Τα χρώματα είναι εντυπωσιακά και απλά, δεν χρησιμοποιούνται περίεργες αποχρώσεις ή τεχνικές τέτοιες που να προσδίδουν σε κάτι πολύ περίεργο αλλά σίγουρα δείχνουν ότι έχει γίνει δουλειά. Το στόρυ εξελίσσετε με τέτοιο ρυθμό που πραγματικά πιστεύεις ότι σε τέσσερα τεύχη δεν πρόκειται να τελειώσει, καθώς ξαφνικά ξεφυτρώνουν και άλλοι κακοί όπως ο Dr Moriarty και προσπαθείς σαν αναγνώστης να καταλάβεις πως θα μαζευτεί όλο αυτό. Τελικά όμως όπως ακριβώς και τα συμπεράσματα του Holmes στα μυθιστορήματα του Conan Doyle χωράνε μόλις σε δυο παραγράφους έτσι και εδώ δεν χρειάζονται πάνω από πέντε panel για να δοθούν οι κατάλληλες εξηγήσεις.

Ίσως μια από τις καλύτερες σύγχρονες ιστορίες του Holmes, που δεν βασίζεται μόνο στον Holmes αλλά σε όλους τους χαρακτήρες και τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον Comic καθηλωτική και με πολλή περιπέτεια και ίντριγκα. Σίγουρα ένα Comic που δεν πρέπει να λείπει από την συλλογή σας είστε δεν είστε φανατικοί του Sherlock Holmes. Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι τελικά δεν έχει σημασία ποιος γράφει Sherlock αλλά πως τον γράφει, γιατί ο Sherlock δεν είναι απλά ένας ήρωας με στάνταρ background και ζωή, είναι ένας χαρακτήρας που δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο για αυτόν πέραν του ότι έχει έναν αδερφό ονόματι Mycroft μένει στην οδό Baker 221b και τον καλύτερο του φίλο και συνεργάτη Watson.

“Once you eliminate the impossible, whatever remains, no matter how improbable, must be the truth.”

Αφιερωμένο στον φίλο και κουμπάρο μου Μπάμπη.

sherlockholmesvanishing3b

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s