Νικητής Διαγωνισμού «Τρέξιμο. Το μαρτύριο και η ηδονή»

Ο τυχερός που κερδίζει το βιβλίο «ΤΡΕΞΙΜΟ. ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΚΑΙ Η ΗΔΟΝΗ» είναι η Emily Visi. Παρακαλείται η νικήτρια να στείλει μήνυμα στο inbox του Geek Cultura για τις λεπτομέρειες.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί έρχονται νέοι διαγωνισμοί και εκπλήξεις.

Λίγα λόγια για το εξαιρετικό comic του Oatmeal:

Ο Matthew Inman έγραψε ένα comic για το τρέξιμο και ειδικότερα για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων! Ποιος είναι ο Matthew Inman ρωτάς; Ίσως τον ξέρεις καλύτερα ως σκιτσογράφο του εξαιρετικού website The Oatmeal και σίγουρα έχεις δει κάπου σχέδια του. Έχει κερδίσει το βραβείο Eisner για το καλύτερο web comic, έχει εκατομμύρια οπαδούς και οι New York Times τον έχουν ανακηρύξει ως έναν από τους συγγραφείς με τις περισσότερες πωλήσεις.

Το comic του Inman είναι ένα πολύ αστείο και έξυπνο εγχειρίδιο για όσους θέλουν να αρχίσουν να τρέχουν και όσους τρέχουν ήδη. Ο Oatmeal είναι ειλικρινής, αστείος και έχει γράψει ένα βιβλίο που είναι πολύ διασκεδαστικό, αλλά ακόμα πιο διασκεδαστικό αν τρέχεις. Τι είναι αυτό που ωθεί χιλιάδες συμπολίτες μας να τρέχουν δεκάδες χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα σε δρόμους, δάση και βουνά; Ποιο κίνητρο μπορεί να έχει κάποιος για να ξυπνάει από τα άγρια χαράματα κάθε κυριακάτικο πρωινό, να παρατάει την άνεση και τη θαλπωρή του κρεβατιού του και να παίρνει μέρος στους πολυάριθμους αγώνες δρόμου που διοργανώνονται κάθε Σαββατοκύριακο; Και, τέλος, γεννιέσαι δρομέας ή γίνεσαι;

 

Δεν είναι απλώς ένα βιβλίο για το τρέξιμο, αλλά ένα βιβλίο που περιγράφει την ηδονή και το μαρτύριο όσων τρέχουν. Μιλάει για την ευφορία που νιώθει ο δρομέας, την λαιμαργία που δεν αφήνει τον συγγραφέα να ησυχάσει, τις ηλεκτρικές καταιγίδες, το six-pack που ΔΕΝ σου δημιουργεί το τρέξιμο, την ματαιοδοξία, μέχρι και τον Γκοτζίλα! Πως χωράνε αυτά σε ένα βιβλίο για το τρέξιμο; Μα για τον Oatmeal μιλάμε. Γραμμένο με αρκετές δόσεις χιούμορ για να γελάσεις δυνατά, ειλικρίνεια για να συμπάσχεις μαζί με τον συγγραφέα για την απόλαυση του να τρως μια γιγάντια τούρτα, αλλά και ίσως να αποφασίσεις να ξεκινήσεις το τρέξιμο.

Γιατί τρέχει ο συγγραφέας; Του αρέσει το junk food, τον βοηθάει να αντιμετωπίζει την κατάθλιψή του, αλλά και να κερδίζει τους προσωπικούς του δαίμονες-τέρατα. Όλα αυτά αποτυπωμένα μέσα από τα εξαιρετικά σχέδια του, με εξομολογητική διάθεση και εικόνες που μιλάνε σε όλους μας. Ένα παράδειγμα είναι η στιγμή που τρέχει και ο εσωτερικός του δαίμονας είναι εκεί για να του ψιθυρίσει ιδέες όπως «Πάμε να επιστρέψουμε σπίτι. Έχουμε να φάμε και να κοιμηθούμε! Και η τριλογία Robocop στο Netflix; Δεν θες να τη δεις;». Μιλάμε για έναν άνθρωπο που απεχθάνεται τα γυμναστήρια και τον τρόπο ζωής που παρουσιάζουν και απεικονίζει τον εαυτό του να πίνει Nutella με καλαμάκι!

 

Το βιβλίο διαβάζεται εύκολα, γρήγορα, είναι διασκεδαστικό, απευθύνεται σε δρομείς και μη δρομείς, σε ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν το τρέξιμο, σε ανθρώπους που μας αρέσει το φαγητό και σε όλους όσους αγαπάνε τα σχέδια του Oatmeal.

 

Το βιβλίο «ΤΡΕΞΙΜΟ. ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΚΑΙ Η ΗΔΟΝΗ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΞΥ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s