Η Justice League στο ταμπλό

Σήμερα θα μιλήσουμε για άλλο ένα επιτραπέζιο που μας τράβηξε την προσοχή και σίγουρα είναι άξιο αναφοράς, ειδικά για τους φανατικούς της DC και αυτό δεν είναι άλλο από το Justice League, Dawn of Heroes που κυκλοφορεί από την ΑΒΒΑ. H τιμή του κυμαίνεται στα 70,00 ευρώ αλλά σε μια περίοδο καλών εκπτώσεων μπορεί κάποιος να το αγοράσει ακόμα και 40,00 ευρώ.

Πρώτη επαφή

Μόλις ανοίξει κάποιος το κουτί το πρώτο πράγμα που αντικρίζει, είναι τα υπερβολικά προσεγμένα βιβλία αποστολών και οδηγιών τα οποία η ABBA έχει τυπώσει σε στυλ Comic book, με αριθμό τεύχους και μέσα όλες οι οδηγίες και οι αποστολές είναι με τέτοιο τρόπο εικονογραφημένες που μοιάζουν και με τεύχος comic προϊδεάζοντας ήδη για το τι ακολουθεί. Στη συνέχεια βλέπουμε τα κομμάτια του ταμπλό, που αποτελούνται από έξι μεγάλα ταμπλό διπλής όψεως, όπου από την μια πλευρά έχουν την εικόνα δρόμων πόλεις και από την άλλη πλευρά έχει θαλάσσιες περιοχές και τροπικές περιοχές – ζούγκλες. Εκτός των μεγάλων ταμπλό έχει και τέσσερα μικρότερα διπλής όψης κι αυτά από την μια κτίρια και από την άλλη συντρίμμια ώστε να προσθέτει στο όλο σκηνικό του επιτραπέζιου.

Βγάζοντας τα διάφορα κομμάτια του επιτραπέζιου, όπως κάρτες γεγονότων, συμπληρωματικά scenery, ζάρια, κλπ, τα οποία είναι πραγματικά πολύ δουλεμένα και όμορφα γιατί πραγματικά δίνουν στο ταμπλό αλλά και στην αποστολή, επιτέλους φτάνουμε στο πιο σημαντικό (για μένα τουλάχιστον) πράγμα που έχει το επιτραπέζιο και δεν είναι άλλο από τις δέκα λεπτομερέστατες αλλά άβαφες μινιατούρες των ηρώων και των κακοποιών του κόσμου της DC και της Justice League (6 ήρωες και 4 κακοί). Οι φιγούρες αυτές μπορεί κάποιος να πει ότι βελτιώνουν το παιχνίδι κι αυτό γιατί σαφώς είναι καλύτερο από τις κάρτες. Οι ήρωες είναι οι βασικοί και γνωστοί – άγνωστοι της πρώτης Justice League όπως Superman, Batman κλπ και από τους κακούς έχουμε τους γνωστούς κακούς της DC όπως The Joker, Lex Luthor κ.α-όμως όπως προανέφερα και πριν άβαφες. Οι επιλογές εδώ είναι δυο πάντα ή τους αφήνει κάποιος όπως είναι και συνεχίζει ή παίρνει απόφαση να τις βάψει να είναι πιο ρεαλιστικές (πράγμα που κάνω εγώ).

justice2

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι είναι πολύ απλό ακόμα και για κάποιον που έρχεται σε επαφή πρώτη φορά με τα τύπου D&D επιτραπέζια. Οι αποστολές είναι έτοιμες μέσα στο βιβλίο αποστολών και ο σκοπός είναι ένας και απλός, οι καλοί να νικήσουν τους κακούς πριν πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους για να κατακτήσουν τον κόσμο. Για να παίξει κάποιος το παιχνίδι χρειάζεται από δυο έως τέσσερις παίκτες και για να τελειώσουν οι παίκτες μια αποστολή χρειάζονται κοντά στις τέσσερις ώρες. Αυτό συμβαίνει γιατί η κάθε αποστολή αποτελείται από στάδια τα οποία οι παίκτες πρέπει να περάσουν  για να τελειώσουν την κεντρική αποστολή.

Οι ήρωες και οι κακοί, έχουν την δυνατότητα σε κάθε αποστολή ανάλογα με το τι ζητάει η αποστολή να διαμορφώνουν και το ταμπλό ανάλογα – μπορεί να είναι αποστολή που να έχει σχέση μόνο με την θάλασσα ή και με την ζούγκλα, σε εκείνη την περίπτωση κάποιοι χαρακτήρες όπως ο Aquaman, έχουν το πλεονέκτημα. Οι κακοί διαλέγουν έναν από τους κακούς, παίρνουν την ανάλογη κάρτα δυνάμεων και ικανοτήτων του χαρακτήρα και προσπαθούν κι αυτοί να εκπληρώσουν τις δικές τους αποστολές.

Το παιχνίδι φυσικά τελειώνει όταν οι καλοί ή οι κακοί κερδίσουν και έχουν κάνει όλες τις αποστολές.

Ετυμηγορία

Το παιχνίδι είναι ευχάριστο και για όλα τα «γούστα», να το πούμε διαφορετικά. Μπορεί κάποιος να παίξει μια εύκολη αποστολή των δυο ατόμων και σε 30 με 45 λεπτά να τελειώσει την αποστολή αλλά μπορούν να παίξουν και έξι άτομα χωρισμένα σε ομάδες και να μην τελειώσουν ποτέ. Επιτραπέζιο με πολύ καλή λεπτομέρεια, με πολλά αντικείμενα σκηνικών και σίγουρα με πολλές και ενδιαφέρουσες αποστολές. Αξίζει να το αναζητήσετε, ειδικά εάν είστε φανατικοί της DC (όπως εγώ) και να το δοκιμάσετε. Σίγουρα θα σας καθηλώσει και θα σας κάνει να νιώθετε ότι διαβάζετε Comic και το βλέπετε  να ζωντανεύει παρά ένα απλό επιτραπέζιο.

Till next time….

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s