Bodyguard: Η επόμενη σειρά που πρέπει να δεις

H αλήθεια είναι ότι περίμενα να δω το Bodyguard με αρκετό ενδιαφέρον, αφού είναι μια σειρά που είχε ήδη δημιουργήσει hype μέχρι να έρθει και στα μέρη μας. Μια παραγωγή του BBC, το οποίο μας έχει συνηθίσει σε προσεγμένες δουλειές, η οποία μπήκε στην πλατφόρμα του Netflix με αέρα. Ας δούμε αν αξίζει τον κόπο ή πρέπει να προτιμήσουμε την ομώνυμη ταινία με τον Kevin Costner και την Whitney Houston για κάποιον ανεξήγητο λόγο.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, ένας παλιός μας γνώριμος, που μπορεί να μην «φτούρησε» στο Westeros, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση πήγε στο Αφγανιστάν και γύρισε σχεδόν σώος. Ο λόγος για τον Robb Stark του Game Of Thrones ή κατά κόσμον Richard Madden, ο οποίος πρωταγωνιστεί ως  David Budd, πρώην λοχίας στο Αφγανιστάν και νυν αστυνομικός. Μετά από μια ηρωική προσπάθεια να σταματήσει μια τρομοκρατική επίθεση σε ένα τραίνο, οι ανώτεροι του για να τον επιβραβεύσουν, τον τοποθετούν ως προσωπικό φρουρό στην Υπουργό Εσωτερικών Julia Montague. Η Julia Montague ενσαρκώνεται από την εξαιρετική Keely Hawes, που έχουμε προσέξει στο The Missing και ως μαμά της φαμίλιας στο The Durrells.

H Julia Montague είναι μια φιλόδοξη και δυναμική πολιτικός, με πολλές ιδέες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ακόμα περισσότερους εχθρούς. Ο Richard Madden με μια εκπληκτική ερμηνεία απεικονίζει έναν κατεστραμμένο άνθρωπο, που όμως αγαπάει τη δουλειά του και τα παιδιά του. Υποφέρει από μετατραυματικό στρες λόγω πολέμου (PTSD), το οποίο τον επισκέπτεται σε όλες τις ακατάλληλες στιγμές, του φέρνει στο μυαλό εικόνες από τον πόλεμο και άλλα πολλά. Ο David Budd γνωρίζει ότι έχει προβλήματα, αλλά αδυνατεί να το αντιμετωπίσει εκείνη τη στιγμή.

Η σειρά ασχολείται με την τρομοκρατία, με την πολιτική, με τη διαπλοκή, αν και νομίζω ότι η λέξη πολιτική εννοεί και τα άλλα δύο. Σκύβει με προσοχή και ανθρωπιά στο θέμα του PTSD και όσο κι αν το θέμα το ευνοεί, αφήνει τον ρατσισμό στην άκρη. Αποτελείται από 6 επεισόδια, στα οποία υπάρχουν πολλές στιγμές έντασης, αγωνίας και αναζήτησης για το ποιος κρύβεται πίσω από τι. Δεν θα πω περισσότερα σε αυτό το θέμα για να αποφευχθούν τα spoils και να διατηρηθούν οι εκπλήξεις.

Γιατί να το δεις; Είναι ένα πολιτικό δράμα / θρίλερ, μια πρώτου προσώπου ματιά στη ζωή ενός «πρώην» στρατιώτη, μια παρασκηνιακή ματιά στο τι συμβαίνει στην πολιτική και μια απεικόνιση της τρομοκρατίας στις μέρες μας, χωρίς κραυγές και μισαλλοδοξία. Κάτι που στην αρχή ίσως σου θυμίσει τα πρώτα επεισόδια Homeland, αλλά σύντομα θα δεις ότι δεν έχει σχέση. Να το δεις ακόμα για τις εξαιρετικές ερμηνείες των δύο βασικών πρωταγωνιστών, για τις στιγμές έντασης, για το μεγαλύτερο μέρος του 6ου επεισοδίου που θα κρατάς την ανάσα σου και για την τρομερή απεικόνιση ενός ανθρώπου που παλεύει με τους εσωτερικούς και εξωτερικούς του δαίμονες. Ένας άνθρωπος που καλείται να προστατεύσει με τη ζωή του μια πολιτικό που πρεσβεύει τα αντίθετα από αυτά που έχει ζήσει τόσα χρόνια, που παλεύει να ξανακερδίσει τη γυναίκα του, αλλά κυρίως να ξαναβρεί τον εαυτό του, που είναι ακόμα κάπου στο Αφγανιστάν.

Γιατί να μην το δεις; Δεν ξέρω. Εγώ το απόλαυσα, με κέρδισε, με έβαλε στο κεφάλι του πρωταγωνιστή και μου πρόσφερε αρκετές στιγμές αγωνίας και γνήσιας έκπληξης («Έλα δεν παίζει, κάτι θα γίνει. Δεν μπορεί να…»). Πολλοί γκρινιάζουν για κάποιες σεναριακές μικροτρύπες και κυρίως για το τέλος, αλλά νομίζω ότι δεν είναι τόσο κακό. Σε καμία περίπτωση στο δικό μου κεφάλι, δεν μου χάλασε την εμπειρία της απόλαυσης αυτής της σειράς. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Διαβάστε ακόμα:

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s