AthensCon 2018

Και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε λίγο πιο αναλυτικά για το AthensCon που πραγματοποιήθηκε στις 1 & 2 Δεκεμβρίου στο γήπεδο Tae-Kwon-Do στο Φάληρο. Όπως όλα τα Con έτσι κι αυτό στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, χωρίς προβλήματα οργάνωσης.Αντίθετα μπορούμε να πούμε ότι ήταν πιο οργανωμένο από ότι συνήθως και με αρκετό κόσμο ευχαριστημένο αλλά και άλλους που περίμεναν μάλλον κάτι άλλο.

Το Athenscon για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο ίδιο μέρος, περίπου τις ίδιες ημερομηνίες για ένα Σαββατοκύριακο, ήταν εκεί για να προσφέρει σε κάθε λογίς Fan της Pop κουλτούρας στιγμές και εικόνες ευχαρίστησης και νοσταλγίας αλλά και την ευκαιρία να δει και να μιλήσει με διάσημους σχεδιαστές comic, σεναριογράφους comic και ηθοποιούς. Φυσικά σε όλα αυτά χωράνε πάντα ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων όλων των ειδών που αναφέρονται στην Pop Cultura, nostalgia και Comics.

Όμως ας τα πάρουμε από την αρχή. Μπαίνοντας στο γήπεδο του Tae-Kwon-Do, ο επισκέπτης έπαιρνε το εισιτήριο, για διήμερο ή για την τρέχουσα ημέρα και να προχωρήσει στα ενδότερα του Con. Από τα πρώτα βήματα ακόμα έβλεπε κάποιος έναν απίστευτο αριθμό Cosplayers όλων των ειδών (Anime, Comic, Star Wars), φυσικά οι του Star Wars Cosplayers είχαν την τιμητική τους, γιατί όχι μόνο η γνωστή 501st Darth Vader Legion άνοιξε το AthensCon αλλά το Ελληνικό παράρτημα του Star Wars Hellenic Academy που πραγματικά είναι άξιοι αναφοράς όχι μόνο για την δουλειά που έχουν κάνει αλλά γιατί ακριβώς πλέον χάρη στα μέλη τους η vader’s 501st έχει και επίσημα Ελληνικό Παράρτημα και πραγματικά όποιος δεν τους έχει δει απλά με μια λέξη, «χάνει». Εγώ προσωπικά στεναχωρήθηκα που δεν κατάφερα να μιλήσω για δεύτερη φορά  με έναν πραγματικά τρομερό Fan που εάν κάποιος τον δει από απόσταση θα πει Qui (gon jinn) εσύ;  Πρώτη φορά τον συνάντησα καθώς έβγαινα με καλοκαιρινό Star Trek Command T-shirt από την ταινία Solo και δέχτηκα μαζί με τον Κουμπάρο μου που φόραγε Star Trek Engineering T-shirt τα βλέμματα 40 και πλέον φανατικών Star Warsαδων και κάναμε πολύ πλάκα αλλά όπως πάντα, κανείς δεν σκέφτηκε να βγάλει μια φωτογραφία. Εάν το διαβάζει θα τα πούμε πάλι στο Αελλω Cinemax στην πρεμιέρα του τελευταίου Star Wars (προς το παρόν) της εννεαλογίας.

 

Πρέπει να τονίσουμε ότι φέτος για πρώτη φορά είδαμε το επίσημο κατάστημα της funko το οποίο λάνσαρε ειδικά για το Athenscon 2018 τον Black Manta από το Acquaman με exclusive αυτοκόλλητο, αλλά και άλλα συλλεκτικά και μη funko’s. Φυσικά δεν μπορούμε να αφήσουμε από έξω όλα τα γνωστά μας καταστήματα Comic και Geek staff που έδωσαν το παρόν με πολύ πλούσιο εμπόρευμα και δυναμική παρουσία. Στην συνέχεια κάποιος έβλεπε το κομμάτι της έκθεσης που άνηκε όπως κάθε χρόνο στην Sony και στο PS4. Φυσικά οι πιο παλιοί όπως εγώ δεν γίνεται να μην είδαν το πάνω διάζωμα του γηπέδου που ήταν το κομμάτι του Retro, όπου κάποιος μπορούσε να δει ακόμα και το πρώτο Tetris και γιατί όχι να μην το δοκιμάσει κιόλας…. Έτσι για να μαθαίνουν οι καινούργιοι και να κλαίνε οι παλιοί.

funko

Τέλος φυσικά εντυπωσιακό και πλούσιο ήταν το Artist Alley όπου πολλοί οι Έλληνες καλλιτέχνες έδωσαν το παρόν και ήταν διαθέσιμοι να μιλήσουν και να προσφέρουν την δουλειά τους στους φανατικούς.

images (1)

Και καταλήγουμε στο κυρίως για πολλούς από εμάς τμήμα της έκθεσης, όπου είναι το τμήμα με τους guests. Όσοι παρευρέθησαν εκεί μπόρεσαν να μιλήσουν με τους καλεσμένους του Con και φυσικά οι υπομονετικοί να πάρουν δωρεάν ένα απίστευτο σχέδιο από την καταπληκτική Roberta Migheli, μια από τις top σχεδιάστριες του topolino (Μίκυ Μάους για τον κόσμο) στην Ευρώπη. Ακόμα νιώθω τύψεις που την ταλαιπώρησα, ζητώντας της να μου φτιάξει έναν Darkwing Duck αλλά ακόμα νιώθω μεγάλη υποχρέωση και ευγνωμοσύνη! Φυσικά δεν μπορώ να παραβλέψω τους James O’Barr, Clive Russel (Game of Thrones), Mark Waid, Tom Lyle, Brian Haberlin, Howard Mackie, Marco Santucci, Marko Djurdjevic, Jp Ahonen, Tine Marie Riis και φυσικά την Maria Laura Sanapo που είχε την ευγενική καλοσύνη να μου υπογράψει το press Pass Που είχε πάνω ένα απίστευτο σχέδιο του χαρακτήρα της Βασίλισσας της Ζούγκλας Sheena.

Maria-Laura-SANAPO

Μέσα σε όλο το Con είχα την ευκαιρία να μιλήσω με παλιούς καλούς γνωστούς, όπως ο Ηλίας Κυριαζής, η Arinela Kociko, η Ευγενία Κουμάκη και να αγοράσω έργα τους, νέα και παλιά.

Όμως όπως όλες οι διοργανώσεις έχουν τα θετικά τους αλλά και τα αρνητικά τους. Στην προκειμένη τα αρνητικά είναι λίγα αλλά είναι εκεί-όχι τραγικά αλλά υπήρχαν. Αρχικά να πούμε ότι το Con είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα, τα ίδια πράγματα στα ίδια σημεία. Είναι κάτι σαν την ημέρα της Μαρμότας που έλεγε ο αγαπητός Μπιλ Μάρει στην ομώνυμη ταινία του 1993. Το έχεις δει μια φορά και αυτό ήταν. Τίποτα τραγικά διαφορετικό εκτός των καλεσμένων. Επίσης κάποια εκθέματα υπήρχαν απλά για να γεμίσει το μέρος, παραδείγματος χάρη το Aston Martin V8 Series III του Ελληνικού μουσείου αυτοκινήτου, ναι μπορεί να είναι ένα από τα οχήματα (όχι το ίδιο) που έλαβε μέρος σε ταινία του James Bond αλλά εκτός από λίγους δεν ασχολήθηκε κανείς ιδιαίτερα με αυτό. Τέλος κατά την γνώμη μου πάντα ο χώρος που διατέθηκε στα καταστήματα ήταν υπερβολικά μεγάλος σε σχέση με τους καλλιτέχνες οι οποίοι αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους. Τέλος η έκθεση γλυπτών στην είσοδο και οι στολές του Iron Man που δεν ήταν replicas αλλά ήταν κατασκευασμένες από Cosplayers, δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Δεν διαφωνώ ότι είναι τέλεια σχεδιασμένα – κατασκευασμένα αλλά τα έχουμε ξαναδεί.

astonmartinv8-749b334d18eade2d4334cfc4e367782e_zf9f

Κλείνοντας να πω ότι τα αρνητικά δεν είναι ακριβώς αρνητικά, αλλά παρατηρήσεις καλοπροαίρετες και αυτό γιατί όντως δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και αυτές τις λίγες πρέπει να τις υποστηρίζουμε ακριβώς ώστε από εμάς που πηγαίνουμε να εξελίσσονται και να γίνονται καλύτερες και πιο δυναμικές. Εδώ να πω ότι πολλοί σχολίασαν θετικά την απουσία του ρινγκ – πάλης που βρισκόταν σε πρώτο πλάνο στο Con.

images

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε το AthensCon, τους διοργανωτές του (Ανδρέα Πεφάνη), και φυσικά πάνω από όλους τους εθελοντές που υπερέβησαν εαυτών τους για να μας προσφέρουν ένα τέλειο αποτέλεσμα και να μας κάνουν τα ανυπομονούμε για το Con του 2019. Και σαν προσωπική επιθυμία θα ευχηθώ του χρόνου να έρθει κάποιος σχεδιαστής του Judge Dredd….

Till Next Year……

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s