January 2019 Comic Solicitations

Και ναι ήρθε το 2019, μια νέα χρονιά για όλους και όλες. Μια χρονιά που θα μας φέρει πολλές χαρές, λύπες (όλα στο πρόγραμμα είναι) και φυσικά πολλά Comic στα χέρια μας. Έτσι εμείς μετά από έρευνα, σας παρουσιάζουμε μια σύντομη λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα (για εμάς πάντα) Comic που αξίζουν την προσοχή σας και σίγουρα θα σας χαρίσουν ευχάριστες στιγμές ανάγνωσης.

Dark Horse Comics

 1. Avatar Tsu’tey path #1
  Ο Tsu’tey, είναι ένας περήφανος πολεμιστής της φυλής των Omatikaya. Η ζωή του κύλαγε ομαλά μέχρι την άφιξη του Jake Sully των ουράνιων ανθρώπων και η ζωή του άλλαξε ριζικά. Το Comic δεν είναι κάποιο prequel ή Sequel της γνωστής ταινίας Avatar -καθώς οι δυο συνέχειες της ταινίας του 2009 γυρίζονται αυτή τη στιγμή από τον Cameron- αλλά είναι τα γεγονότα που δεν κατάφερε ο Cameron να βάλει στην ταινία για το πως άλλαξε η ζωή όλων των χαρακτήρων με τον ερχομό των ουράνιων ανθρώπων στον κόσμο του avatar. Το mini series της Dark Horse θα κάνει την εμφάνιση του στα ράφια των Γενάρη (περίπου σε δέκα μέρες καθώς έχει ημερομηνία κυκλοφορίας την 16η) και η Dark Horse δεν έχει ανακοινώσει πόσα τεύχη θα είναι προφανώς γιατί θα θέλει να δει πως θα πάει το Comic. Δεν το έχουμε δει φυσικά πρώτη φορά αλλά δεν μας ενοχλεί κιόλας ειδικά εάν εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλό. Το χέρι τους σε σχέδιο και σενάριο βάζουν οι Sherri Smith, Jan Duursema, Dan Parson και Doug Wheatley.
  jcavatarcov
 2. Aliens Resistance #1
  Ακολουθώντας τα γεγονότα που «παίξαμε» στο Alien Isolation (όσοι παίξαμε το διάσημο παιχνίδι με την κόρη της Ripley), η Amanda εφόσον ανακάλυψε με τι ασχολείται πλέον η Weyland-Yutani Corporation και αφού έχει συμφωνήσει με πλήρη αποσιώπηση των όσων είδε και συνέβησαν, συνεχίζει την ζωή της (όχι ήρεμα). Εκείνη την στιγμή εμφανίζεται η Zula Hendricks (την είδαμε στο Comic του Brian Wood Aliens: Defiance) μια πρώην Colonial Marine αποφασισμένη να καταστρέψει την Weyland-Yutani για τα βιο-τεχνολογικά πειράματα που κάνει βασιζόμενη στην βιοδομή των Alien (xenomorph). Οι δυο τους συμμαχούν τελικά εναντίον ενός μεγάλου εχθρού με οπλισμό και δύναμη πέρα από κάθε φαντασία. Και εδώ δεν ξέρουμε πόσα τεύχη θα είναι το Mini series αλλά ένα είναι το σίγουρο, είναι Aliens, πόσο κακό μπορεί να είναι; Την υπογραφή τους σε σενάριο και σχέδιο βάζουν οι Brian Wood, Robert Carey και Roberto de la Torre.
  3004824
 3. Terminator Sector War
  Όλοι ξέρουμε πλέον την ιστορία των ταινιών Terminator. Κάποια στιγμή στο μέλλον οι μηχανές με αρχηγό τον Skynet, θα κάνουν πόλεμο ενάντια στην ανθρωπότητα και θα καταστρέψουν την Γη. Η σωτηρία μας είναι ο John Conner αλλά και μια σειρά στρατηγών που γεννήθηκαν το 1984 και έπειτα και για αυτό ο υπερ – υπολογιστής Skynet στέλνει στο παρελθόν τους Terminator να σκοτώσουν την Sarah Conner αλλά και άλλους ανθρώπους που κατά καιρούς προέβαλαν αντίσταση στον Skynet, μέσα σε αυτούς είναι και η δόκιμος αστυνομικός της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Lucy Castro. Η Lucy έρχεται αντιμέτωπη με τον γνωστό μας Τ800 που είναι αποφασισμένος να φέρει εις πέρας την αποστολή του και η ίδια αναγκάζεται να συμμαχήσει με άτομα που δεν περίμενε ώστε να την βγάλει καθαρή και να γλιτώσει από τα χέρια του Εξολοθρευτή, ένα mini series των τεσσάρων τευχών. Την υπογραφή τους σε σενάριο και σχέδιο βάζουν οι Brian Wood και Jeff Stokely.
  IMG_8550-1400x1082
 4. Tom Clancy’s Division Extremis Malis #1
  Για τους Fan του Video Game Tom Clancy’s The Division, έρχεται στα ράφια το «Tom Clancy’s Division Extremis Malis», που αφηγείται την ιστορία του πράκτορα Caleb Dunne που μετά τον θάνατο του συνεργάτη του, έχει βάλει σκοπό της ζωής του να βρει και να σκοτώσει την γυναίκα που είναι υπεύθυνη για τον θάνατο του. Στην αναζήτηση του αυτή, έρχεται αντιμέτωπος με μια άσχημη πραγματικότητα, η καταστροφή που έπληξε την Νέα Υόρκη και φυσικά όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έχει δημιουργήσει μια μεγαλύτερη απειλή. Μια απειλή που είναι ικανή να καταστρέψει ότι έχει απομείνει από τις Ηνωμένες πολιτείες. Ένα mini series Που μας βάζει στο τέλος του διάσημου παιχνιδιού της Ubisoft και μας συνδέει με το δεύτερο μέρος του Video Game που κυκλοφορεί. Την υπογραφή τους σε σενάριο και σχέδιο βάζουν οι Christofer Emgard, Fernando Baldo, Michael Atiyeh και J.P. Leon.
  3004334

D.C. Comics

 1. Young Justice #1
  O Super Boy, η Wonder Girl, ο Robin, ο Impulse και η Amethyst, ενώνονται εναντίον της Nightmare Dimension γνωστή και ως Gemworld, η οποία επιτίθεται στην Metropolis, πόλη του Όμως μέσα από αυτή την επίθεση οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι και με μια άλλη πραγματικότητα ότι η νίκη τους απέναντι στην συγκεκριμένη απειλή μπορεί να βοηθήσει στην επιστροφή του Conner Kent -«Του Superboy». Στην σειρά αυτή γνωρίζουμε και άλλους έφηβους ήρωες όπως τον Teen Lantern και την Jinny Hex τρισέγγονη του Jonah Hex. Την υπογραφή τους βάζουν σε σενάριο και σχέδιο οι Brian Michael Bendis και Patrick Gleason.
  young
 2. Mysteries of Love in Space #1
  O έρωτας είναι το μεγαλύτερο μυστήριο του σύμπαντος και μπορεί να δημιουργήσει τόσα πολλά προβλήματα αλλά και υπέροχες καταστάσεις. Σε αυτό το one-shot τεύχος όπου ενώνουν τις δυνάμεις τους πολλοί σχεδιαστές και σεναριογράφοι όπως οι James Tynion IV, Saladin Ahmed, Tom Grummett, Elena Casagrande και άλλοι για να μας δώσουν οκτώ απίστευτες ιστορίες έρωτα μεταξύ των ηρώων του κόσμου της D.C. που σίγουρα θα μας γυρίσουν σε όλο το σύμπαν.
  mysteries-of-love-in-space-1-
 3. Superman 100 – page Super – Spectacular #1
  “Η καλύτερη ιστορία που έχω γράψει έως τώρα” , τουλάχιστον αυτό μας λέει ο διάσημος συγγραφέας της D.C. Comics Marv Wolfman και φυσικά δεν μπορούμε να του φέρουμε εύκολα αντίρρηση καθώς μιλάμε για τον άνθρωπο που έχει γράψει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ιστορίες για τους ήρωες της D.C. Η ιστορία μας παρουσιάζει μια άλλη πτυχή του Clark Kent, ενός Clark Kent που φτάνει στην Metropolis για να ξεκινήσει την καριέρα του, την ζωή του και να γίνει ο Superman που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε. Ένα Comic που γραφόταν και σχεδιαζόταν τρία χρόνια, ναι τρία χρόνια (2006-2009) και ήταν να μπει σε μια νέα σειρά που τελικά δεν εκδόθηκε και θα ονομαζόταν D.C. Confidential Series. 100 σελίδες Superman και Clark Kent φυσικά σενάριο Marv Wolfman και σχέδιο Claudio Castellini. Σίγουρα πρέπει να το δείτε και να μην σας ξεφύγει…
  superman
 4. Naomi #1
  H Ναόμι είναι μια κοπέλα που μένει σε μια βορειοδυτική πόλη των ΗΠΑ που γίνεται το ρινγκ για μια μάχη τεραστίων διαστάσεων μεταξύ του Superman και του Mongul, η ίδια αρχίζει να συνδέει τις τελείες της ζωής της, ξεκινώντας από όσα ξέρει για την υιοθεσία της μέχρι και το πότε είδε τελευταία φορά μπροστά της έναν υπερ – ήρωα. Μια ιστορία που μας δείχνει εκ των έσω το σύμπαν της D.C. και σίγουρα πολύ διαφορετική καθώς δεν έχουμε σαν ήρωα έναν υπέρ – ήρωα. Υπογραφή σε σενάριο και σχέδιο οι Brian Michael Bendis, David F. Walker και Jamal Campbell.

Naomi-1

Marvel

 1. Conan The Barbarian #1
  Συστάσεις σαφώς δεν χρειάζονται, ο Conan ο Χειμέριος όπως τον μάθαμε με το τρομερό σπαθί του και με την απίστευτη δύναμη του που μας έφερε σε επαφή ο Robert E. Howard στα πρώτα ασπρόμαυρα Comic Που διαβάζαμε παλιά και τον παντρέψαμε πολλοί από εμάς με τον βάρβαρο σε rpg παιχνίδια όπως το Hero Quest, επιστρέφει για να μας δείξει το ταξίδι του από την γενέτειρα του έως το βασίλειο της Aquilonia και την μάχη που δίνει εναντίον τις δυνάμεις του κακού και του θανάτου. Υπογραφή στην μοίρα του Conan βάζουν οι διάσημοι Jason Aaron και Mahmud Asrar
  conan
 2. War is Hell
  Αναρωτιέμαι προσωπικά εάν κάποιος πιστεύει το αντίθετο, από αυτό που μας δίνει ο τίτλος της Marvel στο νέο Comic που θέλοντας να γιορτάσει τα 80 της χρόνια στα πολεμικά Comic η Marvel μας δείχνει στο one – shot Comic της “War is Hell”, δυο ταυτόχρονες ιστορίες σε διαφορετικό χρόνο και χώρο, η μια ονόματι “In the Mood” μια αερομαχία μεταξύ δυο ορκισμένων για την εποχή εχθρών (Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος), της Luftwaffe και της RAF, στην μάχη της Αγγλίας και στην σημερινή εποχή την ιστορία “War Glammer”, που μας δείχνει μια τρομακτική και ανατριχιαστική ιστορία στον πόλεμο του Afghanistan. Υπογραφή βάζουν πληθώρα σχεδιαστών της Marvel και συγγραφείς οι Howard Chaykin και Phillip Kennedy Johnson.
  war is hell

Κλείνοντας τονίζω ότι τα ως άνω είναι προσωπικές προτάσεις που εγώ έχω κρίνει ότι αξίζουν και φυσικά δεν ακυρώνω ούτε θάβω κάποια άλλη σειρά Comic, limited ή ongoing, γιατί όπως θα ξαναπώ για άλλη μια φορά τα Comic είναι καθαρά θέμα γούστου ή αλλιώς μπορεί κάποιος να πει τι σου κάνει κλικ. Πάντα μπορείτε να επισκέπτεστε τα Comic stores και φυσικά θέλω να ευχαριστήσω το Relax your Soul Comics (http://relaxcomics.gr/) στα Εξάρχεια για την βοήθεια που μας προσφέρει κάθε φορά να σας δίνουμε μια ιδέα για το τι θα βγει στα ράφια και να σας κρατάμε όσο μπορούμε ενήμερους. Να ξέρετε ότι στο Relax όλα τα Αμερικάνικα Comic είναι σε Cover price η τιμή τους και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί με τον Παναγιώτη για ότι θέλετε.

Μέχρι την επόμενη φορά Keep Reading….

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s